Autor Tema: mikroprekidaci u bravi  (Pročitano 94575 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: mikroprekidaci u bravi
« Odgovor #200 poslato: Maj 22, 2014, 06:19:02 posle podne »
samo to?

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže ivan.karlovac

• VW Početnik
  • Auto: passat b5 1.9 tdi 81 Kw
« Odgovor #201 poslato: Jun 28, 2014, 08:18:48 posle podne »
Zanima me da li bi mogao biti moj problem sa zaključavanjem suvozačevih vrata na passatu b5 vezan za mikroprekidač. Kada zaključam vrata bilo sa ključem ili iznutra(nemam daljinsko) sva se vrata zaključaju čak i suvozačeva ali ona se odmah potom i otključaju. Za sada problem riješavam tako da ili po zaključavanju otvorim suvozačeva vrata i zaključam ih spuštanjem gumpa i zatvorim vrata ili zaključavam sa suvozačeve strane ključem ali onda moram držati duže ključ i onda se vrata zaključaju. Međutim ako otključavam na oba načina moram ili par puta vući kvaku na suvozačevim vratima ili otključati iznutra jer gumb izađe samo napola van. Do danas nisam mogao raskopati mehanizam jer nisam mogao spustiti prozor da ga mogu odspojiti od nosača. Pa me zanima da li postoji šansa da je hladan lem ili mikroprekidač ili da odmah uzmem polovnu bravu.
« Poslednja izmena: Jun 28, 2014, 08:21:56 posle podne od strane ivan.karlovac »

Van mreže sassa

• VW Početnik
  • Auto: Golf VI
« Odgovor #202 poslato: Avgust 17, 2014, 11:46:47 pre podne »
Imam problem na passatu b6. Suvozačeva vrata se daljinski zaključavaju ali se ne odključavaju, već ih moram mehanički otvoriti iz unutra. Rasturili smo bravu, do štampane ploče se ne može doći jer je zalivena silikonom, i samim tim kaže majstor, mala je verovatnoća da su hladni lemovi u pitanju ( kao što se dešava kod passata 5.5 )
E sad je pitanje, da li su mikroprekidači u pitanju i ako jeste gde ga kupiti ?
Hvala unapred na pomoći.
PS hteo sam i sliku brave da priložim ali mi ne dozvoljava iz razloga što je direktorijum za dostavu pun.

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #203 poslato: Avgust 17, 2014, 08:25:33 posle podne »
Axaxa,koji je to stručnjak rekao da,ako je ploča zalivena,ne može biti hladan lem?
Mikroprekidač(originalni) nema da se kupi niđe,ovi zamjenski nemaju zaštitu od vlage i prašine,pa brzo počnu da baguju.

Sent from Nokia 3310

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #204 poslato: Avgust 17, 2014, 09:17:55 posle podne »
Postoje mikroprekidaci da se kupe iz originala,kosta 2200 dinara.
mogu da se razlabave lemovi u elektronskom delu brave.
postoje i 3,4 mikroprekidaca u samom elektronskom delu brave,koji su manji od ovog koji inace sve zeza.

« Poslednja izmena: Avgust 17, 2014, 09:23:07 posle podne od strane topmarko »

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #205 poslato: Avgust 17, 2014, 09:23:33 posle podne »
U jeee... Je l' to cena za kilo? biggrin

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #206 poslato: Avgust 17, 2014, 09:25:53 posle podne »
Jeste skupo,polovna brava(ispravna) 25-30e

Van mreže sassa

• VW Početnik
« Odgovor #207 poslato: Avgust 18, 2014, 10:39:14 pre podne »
Jeste skupo,polovna brava(ispravna) 25-30e

Ta mi je cena OK, ajde pomognite, dajte neki br.telefona ili sl. gde da nađem polovnu bravu za suvozačeva vrata za B6 da se ne zezam i ne prčkam na slepo.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #208 poslato: Avgust 18, 2014, 11:01:28 pre podne »
Za B6 nema ispod 50~60e

Van mreže sassa

• VW Početnik
« Odgovor #209 poslato: Avgust 18, 2014, 11:23:11 pre podne »
jbg, to je što je. U svakom slučaju hvala.

Van mreže shonne

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat
« Odgovor #210 poslato: Septembar 01, 2014, 06:40:03 posle podne »
Imam Passata B5.5 2003 god, i desilo mi se da se suvozaceva vrata nisu htela otvoriti. Tako je trajalo jedno 3-4 meseca. Citajuci na net, a i ovaj forum, ukapirao da je do modula problem. Kupio sam nov. Problem je bio sto vrata uopste nisu htela da se otkljcaju, pa je sa tim i problem bio kako prici, skinuti tapacir i sve ostalo...
Mucio sam muku trazeci majstora koji bi mi bar realno predstavio sliku sta i kako to odraditi. Jedan mi je pricao da sacekam da se sama otvore, da ukoliko bi isao iznutra da se rasklapa tapacir bi morao da se lomi. Drugi kaze ne, ali je zato rekao da sama ruka bi kostala oko 70 eur...
Inace vrata na suvozacevoj strani nemaju bravu koja bi mogla to otkljucati. Pokusavao sam sam sve, od toga da lupam jace po njima u kombinaciji da na daljinskim pritiskam otkljucavanje. Nista nije pomoglo.
Sa brave sam skinuo onaj plasticni ulozak gde bi trebalo da ide kljuc, na tom mestu ima rupice koje drze ulozak pa sam ih iskoristio za WD-40. Naprskao, sacekao minit-dva, probao na daljinskom da otkljucam i gle cuda, uspeo sam. Ne znam sta je bilo ali sad radi sve kako treba.
Ostaje mi nov modul koji nisam iskoristio, nadam se da i necu.
Da li je mozda u pitanju da mikroprekidaci se "ocistili" ili sta vec?
Praticu stanje ovih dana da vidim kako ce vrata da se ponasaju.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
« Odgovor #211 poslato: Septembar 01, 2014, 09:46:35 posle podne »
Najbolje bi bilo kad bi mogao-hteo sve brave da skines i naprskas 2-3 wd-a,dosta bi pomoglo.Lepo bi se ocistile

Van mreže korado992

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI Higline
« Odgovor #212 poslato: Oktobar 10, 2014, 07:52:23 posle podne »
pozz ljudi citam ovde ima dosta zajebavanja oko skidanje brave..sada cu da vam kazem moj problem pa ako nije frka da mi neko kaze do cega je..na vozacevim vratima kada malo pomerim kljesta brave zasvetli sijalica u vratima,a na suvozacevim vratima ne svetli uopste,takodje ni ne svetli lampica na satu za otvorena vrata..sta mislite?zasto ne svetli na satu..ajd ovo kod suvozacevih vrata predpostavljam da je taj mikroprekidac zvuznuo kod vozacevih cu da probam da naprskam malo WD a ali neznam zasto ne gori lampica za otvorena vrata zna li neko kako se to sredjuje?hvala unapred..poz

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #213 poslato: Oktobar 10, 2014, 08:26:44 posle podne »
Zato što ne radi mikroprekidač ;)

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #214 poslato: Oktobar 10, 2014, 09:27:31 posle podne »
Sređuje se tako sto odvojis jedan ceo dan za to, naoruzas se strpljenjem, pokupis sav alat koji ti treba i skidas sve iz vrata. Jer moras da skines sve da bi skinuo bravu. I onda skines i bravu, rastavis je i ocistis. Jer se desi da se uvuce prasina tamo gde je mikroprekidac i zaglavi ga. Meni se to desilo  na proslom passatu. Na suvozacevim vratima. I uspeo sam tako da resim problem.

A ako je crkao, mislim da moras novu bravu da kupis, jer ne verujem da ima mikroprekidac posebno. Neka me neko ispravi ako gresim.

Ili imas varijantu da izvedes drugacije prekidac za vrata, kako je Zrnojed cini mi se, to uradio. Pa ga cimaj da ti objasni kako.

Ako ipak resis svoj da sredis, ako nemas konjske zivce, ne pocinji taj posao. Nego plati da uradi neko drugi, jeftinije je. Pricam iz iskustva, jer znam koja je je..cina u tri cina.

Van mreže bili

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #215 poslato: Oktobar 10, 2014, 09:44:57 posle podne »
ajoj, a u tom slučaju ne mogu da se iskoriste fabrički džekovi koji idu na bravu, nego žice sa prekidača se izvode negde sa strane?

Ja sam lepo promenio mikroprekidač u bravi i sve je kao original, imaš gomilu uputstava na internetu kako to se to radi, sam mikroprekidač košta 100-200 din u prodavnicama za elektroniku i 1,5 do 2 sata posla.

PS: Umesto nitni sam stavio male šrafčiće.
VW über alles.

Van mreže korado992

• VW Početnik
« Odgovor #216 poslato: Oktobar 10, 2014, 11:28:03 posle podne »
ma da necu ni da otvaram da se jebavam..nego me interesuje zasto na satu ne pokazuje lampicu za otvorena vrata,zato sto npr kada otvorim zadnja leva ili zadnja desna palli se svetlo u kabini sta znaci da rade prekidaci ali ne pali lampicu na satu za otvorena vrata niti zuji ,da li je mozda do nekog osiguraca ili je nesto oko sata crklo ta sijalica ili zujalica..za mikroprekidace u vratima citao sam..ne isplati se da se jebavam mozd ai ukenjam nesto i napravim jos vecu stetu.kad skupim lovu oticicu kod nekog elektricara pa nek namesta..smao ako neko zna sa ovo na satu ako ima neka caka da  mi kaze..poz

Van mreže korado992

• VW Početnik
« Odgovor #217 poslato: Oktobar 16, 2014, 12:05:31 pre podne »
eee ovako treba mi pomoc hitnoo :D ..znaci odvojim ti ja danas vreemena reko ajd da se pozabavim sa mojom bravom,suvozacevom,vozaceva proradila uz pomoc malo wd spreja..i nista skinem tapacir  staklo zastitini lim itd sve uspem skinem bravu nije nista tesko kao sto kazu,bar meni,rasturim bravu,proverim lemove spojeve itd,zamenim mikroprekidac,zatvorim bravu vraatim bravu na mesto ,sklopim sve kako bilo zatvorim otvorim vrata i ,mikro prekidac reaguje pali se svetlo kabine sto ranije nije palio,ali je problem u tome sto s ene pali lampica tj sijalica u vratima,zamenim sijalicu,zamenim sve kompl od vozaceve strane i nista,proverim sve zice od brave pa sve preko vrata kako idu zice do dzeka nekog u pragu sa  suvozaceve strane i sve kako treba,ali on ne reaguje tj ne pali se sijalica u vratima ta..mikroprekidac radi reaguje pali se svetlo kabine ali ne svetlo u vratima,zna li neko sta da proverim gde da pogledam,kako mozda da prespojim nesto da bi radimo,ili mozda neki osigurac ili nzm sta preporucujete do cega je?pozz i hvala na pomoci unapred..inace skidanje brave i vracanje nista lakse uz pomoc klipa jednog koji sam dobio od clana  argonac hvala mu puno..a evo i klipa
https://www.youtube.com/watch?v=hBRqHgjGu8I

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #218 poslato: Novembar 02, 2014, 04:03:01 posle podne »
Nadam se da ce i ovoj klip nekom biti od pomoci
VW Door Lock Control Module Fix Repair, Simple Easy Repair

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #219 poslato: Avgust 30, 2019, 08:07:33 posle podne »
Ja sam danas za svagda raskrstio sa mikroprekidačem u vozačevoj bravi, prepravicu i u suvozačevoj. Pozadi sam skoro smislio ideju kako ću da namestim.

Necu da kažem da sam to smislio sam, ideju je na forumu prvi podelio sa nama član Zrno, u temi o njegovom nekadašnjem Passatu B5.5, ja sam je samo modifikovao.

Stavio sam običan prekidač za vrata, kakav je bio na starijim Audijima (80 B3, 100 C3, 100 C4, 80 B4,...) i montirao sam ga u tapacir na strani koja ide ka A stubu, nedge u visini gornje ivice zvučnika.

Radi bez problema, nema neželjenih efekata.

Trenutno nisam u mogucnosti da zakačim sliku, ali hocu čim budem mogao.