Autor Tema: kompresija,kolika bi trebala biti?  (Pročitano 34560 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: kompresija,kolika bi trebala biti?
« Odgovor #40 poslato: Avgust 13, 2011, 04:52:47 posle podne »
Citat
slican primer je bio i "majstor" pimbe, koji je izjavio da dijagnostika cita opelo, a to zbog toga sto sam pitao coveka (koji je radio dijagnostiku na autu) na kom cilindru ne valja smesa? "majstor" se nasmejao do boga i izjavio kako na dijagostici se cita i opelo, ali nakon pra dana se javi covek i kaze terao auto na dijagnostiku, i utvrdjeno da na drugom (mozda gresim, mozda je bio i treci) cilindru ne valj smesa. e sad cekam pimbeta da ga pitam sta cita dijagnostika? opelo ili mozda i kaze na kom cilindru ne valja smesa..
  lollol

Ako se dobro nasteluje dijagnostika, moze i krstenja i vencanja da odradjuje, skidanje cini i gatanje u pasulj   lollol  ...
Toliko na provokaciju, neznam cime izazvanu  :huh:
To sto ste vi u Vranju (prelaz V u S)  ;) u stanju da gi gu citate na dijagnozu koko mililitara goriva i koko decilitara vazduha u kom cilindru ima, kapa dole i ako te ne mrzi daj nam ime te dijagnoze. I obavezno se dobro sakrijte, da vas Japanci ne ukradu, bre . . .
Svoju frusraciju mozes da smiris odlaskom u tamo kod TI, u malu, i odradis jednu garavu, da ti razbije maler  ;)

mahac
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #41 poslato: Avgust 13, 2011, 06:37:33 posle podne »
Ako vam je forum smesan zasto ga jos uvek posecujete i pisete komentare?

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #42 poslato: Avgust 13, 2011, 06:48:55 posle podne »
Zato sto je zbog njih forum smesan.  biggrin
Neprimeren potpis

Na mreži admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #43 poslato: Avgust 13, 2011, 06:54:08 posle podne »
pa dobro.. mozda bas edukativna funkcija ovog foruma i nije na zavidnom nivou al zato drustvena jeste i te kako.. masu ekstra ljudi ovde upoznah....

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #44 poslato: Avgust 14, 2011, 01:17:45 posle podne »
Hvala drugari na informacijama,promenicu ulje u autu pa cu tad da izmerim kompresiju.Ponavljam motor ne izbacuje ni beli ni plavi dim,ne duva na cepu.Dok nisam promenio ulje nivo ulja nije opadao,cim sam promenio ulja poceo je nivo da opada i to samo kad izadjem na otvoreni put ili ga malo zgazim.

Van mreže vladar

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf 2, 4, 5 + 5 DSG
« Odgovor #45 poslato: Septembar 07, 2011, 10:49:49 pre podne »
Sa optimom sam i ja ranije imao problem... do 180 sve ok... preko 180 baci dim pozadi, a na braniku sam nalazio kapljice ulja.... Jedan cika majstor mi rece da u tim vecim obrtajima to ulje ne stigne da spusti dole, pa ga nalije u ventile... bla bla... tako nesto, pa ga onda izbaci na auspuf :D
Sto se kompresije tice... ja mislim da je 9899 prilicno losa kompresija.... meni je na vektri pokazivalo 14 na sva 4 klipa.... (1.6 16V motor), a ne verujem ni da je na ABFu zdrava kompresija ista manja... ili ako i jeste malo je manja. A kompresiju ako gube ne znaci da su zveknule karike, cilindri.... moze biti i problem sa glavom tj ventilima... ako ne zatvaraju dobro kompresiju moze i tuda da produvava :D .... ma nemam pojma..... ahahaha :D
A da ima majstora.... ima....a da ima i onih drugih.... imaaaaa :D
Jel te meni na nekom skupu pre jedno dve godine, mozda i jace... neko za ovaj moj 1.8 RP rece da je to gotov motor, morace da se otvara, problemi najavljeni itd i sl.... jer se nesto culo.... inace cuo se popusten zavrtanj na nosacu altenatora.... a da kucnem u drvo motor mi i dan danas radi extra bez ikakvih radova na njemu do sada .....
Moje misljenje sto se te kompresije tice.... otidji izmeri jos kod nekog na drugom aparatu kompresiju.... ako je i tu tako mala po meni bi taj motor trebalo odraditi.... videti zbog cega gubi kompresiju.... a u sustini mozes i da vozis jos tako.... znas najbolje sam koliko ti i ulja trosi i kako ti auto ide