Autor Tema: stavljanje KN filtera...  (Pročitano 33525 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
Odg: stavljanje KN filtera...
« Odgovor #140 poslato: Maj 01, 2010, 09:28:52 posle podne »
ljudi, nemam razloga da baronisem i pricam price. vozio, sam 2001-2002god KR-a. dusu sam mu vadio. nikad ali nikad preko 11 ajde 11,5... plafon. ali, sve je bilo tip top i sve je bilo stock. usis, izduv, original nova sonda, K glava nastelovana kod draska na fabricke parametre i nove dizne.  elem, nije K&N mrsenje muda vec nema svrhe stavljati ga na stock motor, eventualno ako ne zelite da menjate filter vazduha onda se i isplati dugorocno gledajuci ali opet zavisi koliko vam kosta filter za vazduh i koliko ga cesto menjate.

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • GTI
« Odgovor #141 poslato: Maj 01, 2010, 09:32:08 posle podne »
ljudi ozbiljno je trosio nenormalno... e sad pre neki dan sam mu smanjio smesu i mislim da je sad malo bolje....inace GTI totalni stock sa predjenih 125 000km u gradu sa malo jacom voznjom ne trosi preko 10,5.....
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #142 poslato: Maj 01, 2010, 09:50:03 posle podne »
uradi remont karburatora...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #143 poslato: Maj 01, 2010, 10:00:19 posle podne »
@ Gedora
Evo sta me zanima majstore: Ako taj usisani vazduh, kada je vruc smanjuje kilovate (to su tvoje reci), kada je "normalan" (tj hladniji nego kada je vruc) onda ima realnu, propisanu snagu, kako to da onda kada je jos hladniji ne povesa snagu makar za 0,0000001 KS?

Dalje, pominjes ovde nekakav "metalni" filter a posto je tema o K&N filteru )i zanima me da li mislis na filter visokog protoka (sa mrezom koja mu drzi oblik i bas nicemu vise ne sluzi), filtere od kamiona (koji ima metalni oklop) ili postoji neki stvarno metalni za koji ja jos nisam cuo?

Dalje kazes da se "metalni" filteri peru u vodi ili benzinu a mene ovako neupucenog zanima cemu onda sluzi ono sredstvo koje kosta 15-20e?

Dalje, napisao si da svi motori bolje i lepse rade kada se usisa hladan vazduh (znaci sa K&N), i mene zanima kako se manifestuje taj bolji rad?

Ovde par njih koji su stavili VP filter kazu da im se oseca promena a vas 10 koji ste citali o tome i gledali na slici (niko ne kaze ja imam niti daje neke druge dokaze tipa taj rezultat sa dyn-a) kazete da je to sra..e,
neki pominju i dinamometar pa voleo bih da znam gde su to videli, testirali itd?

Onda trkaci na 402 metra (profi vozaci) cesto vidim da imaju bas VP filtere marke K&N a ne verujem da bi ih stavljali samo radi ukrasa ;)

Onda izjava da je auto zivlji, agresivniji itd... meni ovako neiskusnom agresvnije znaci jace, yugo 55 mi je lenj a efi mi je agresivan a razlika izmedju njih je oko 10 konja (jedino ako se ne misli na bad-look haubu pa je zato agresivniji  lollol)

Mislim da je ovo tema u kojoj treba da se napisu iskustva a ovde ima svega samo ne iskustava izuzev 2-3 posta na prvim stranicama ;)
Toliko od mene.

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #144 poslato: Maj 01, 2010, 10:06:47 posle podne »
ja ne mogu da verujem sta covek pita posle ovoliko pisanija. ja licno ne samo da sam citao o tome nego sam i vozio ali ne na obicnom, fabrickom motoru. drugo, pitas neke stvari o kojima smo pisali sto ce reci pao si sa tavana i uleteo u diskusiju i sad ti pitas. procitaj svih 7 strana pa ce ti sve biti jasno. i zasto je bolje kad je ladno a zasto ne valja kad je vruce i da li je sranje ili nije sranje i zasto ga stavljaju neki ako ga stavljaju a ovi drugi nece da ga stave i td i td... alo moderatori, jel radi neko nesto ovde. i jos nesto kad vec pomenu pravac majstore, vecina ni ne koristi filter jer im nije potreban taj jedan dan na pisti.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #145 poslato: Maj 01, 2010, 10:33:49 posle podne »
ja stvarno neznam dal ti mene zajebavas ili ti stvarno nije jasno. procitaj od pocetka druze. pimbe s malte ti je samo u jednoj recenici napisao ono sto mi ovde pisemo na 7 strana. a za tvoje neznanje i neupucenost za sta koji dio sluzi ili guglaj po internetu ili se vrati u skolu na dopunsku. neznas za sta sluzi metalna - aluminjiska mreza oko filtera? zasto ne prave onda plasticne  interkulere i hladnjake za vodu ako taj metalni dio nesluzi nizasta? taj filter se najbolje opere na vulkanizeru pod velikim pritiskom i izduva kompresorom, kad si neupucen zasto ovde jebes one koji znaju? dalje interesuje te kako se manifestuje bolji rad na hladnijem vazduhu? jesi li ikad cuo bilo kog benzinca kako radi na ler gasu na temperaturi ispod nule zimi? vidim da nisi ili se opet pravis blesav? dalje trkaci koji voze strit nisu nikakvi profi vozaci niti su to trkacki automobili neznam dali si primjetio da su svi registrovani i da se skoro svi od njiih koriste svakodnevno u saobracaju. i nesto drugo je priprema auta koji treba top snagu da iskoristi za 12-15 sekundi, ali to su opet stvari o kojima ti nemas blage veze. decko ugradjuj te alarme sto radis i nepetljaj se u stvari o kojima nemas pojma s pojmom samo ispadas glup hoces da otvorimo novu temu o jugu 55 i jugu efi tvom domacem autu (ja sam iz bosne) da vidis i tu kako si jedan priuceni polumajstor i da nista pa ni juga nepoznajes do kraja? a ti izaberi i otvori temu pa testiraj moje znanje ili neznanje

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #146 poslato: Maj 01, 2010, 10:38:16 posle podne »
decko je stvarno glup. u pocetku sam mislio da je bezobrazan ali nije ;)

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #147 poslato: Maj 01, 2010, 10:52:25 posle podne »
ok ok, nema potrebe sad za vredjanjem. ja kapiram da je smao banuo odjednom i pretrcao letimicno preko par postova jer ga je mrzelo sve redom da cita. ok, mozda smo negde zakasali ali ja kapiram da sam rekao sustinu a ako nisam onda sam se bar nadovezo na tvoju pricu. btw, moram nesto da dodam. proizvodjac preporucuje da se za pranje nauljenih filtera koristi njihov proizvod kao i ulje. e sad, ja imam set za pranje ali sam takodje probao AXEL Sgrasso i ucinak je bio identican. dakle, ok je imati set za pranje cisto iz rasloga sto dolazi u kompletu sa uljem ali ako ostanete bez klinera slobodno koristite axel sgrasso. druga bitna stvar je da se ne preporucije izduvavanje kompresorom niti bilo koji drugi nacin susenja vec samo i iskljucivo prirodan posto kazu da kompresor moze da osteti strukturu pamucnih vlakana pa da filter postane "busan".  inace axel sgrasso je tako dobra fora da ja sa njim cistim sve zivo. felne, motor, alat... ma sve... extra je, nije skup i sto je najbitnije bio razgradiv ;)

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #148 poslato: Maj 01, 2010, 11:08:34 posle podne »
axel (270din) koristim odavno i znam sta je i sta sve moze. decko nije banuo slucajno nego pokusava mene na neki nacin da ponizi ili spusti ili napravi glupim nazovi kako hoces. 
isti taj decko je menjac od golfa 1,8 stavio na vr6 i kaze da pasuje saraf na saraf...
pasuje kako da ne... ali na onaj crveni auto sto vozi paja patak u diznilendu...
 ja dok sam imao race kn (zamenski) na trkackom autu dok je bio sa k glavom stavljao sam ga samo kad je padala kisa da nebi slucajno usisao neku kap i unistio klipnjace i blok. prao sam ga u lavoru s benzinom, prao sa axelom i vodom i uvek je bio isti i kao takav je i prodan zajedno sa svim komponentama tog tipa usisa i ubrizgavanja. ti si ovde nov pa neznas odakle poticu neki postovi( citaj prozivanja) i jos jednom doticnom strucnjaku kazem da me nemoze uciti poslu neko ko ima godina zivota kao ja staza.

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #149 poslato: Maj 01, 2010, 11:45:49 posle podne »
ok , nisam znao ali ono sto sam primetio je da na forumu vlada zesca demokratija a to nije dobro jer svako onda moze da napise bilo sta a to bilo sta moze da bude mnogo pogresno pa da neko bude krivo obavesten i da u nekoj krajnjopj situaciji nastane neki problem. ja apelujem na ljude koji vode forum da tako nesto ne dozvole posto je ovo ipak u neku ruku tehnicki forum jer pricamo o automobilima a ne o kukicanju ili kuvanoj rakiji. dakle, nije poenta da se bilo sta napise cisto eto da bi pisali i ispali pametni. uvek postoje ljudi koji stvarno nesto znaju pa onda dodjemo u sitauciju da ispadamo smesni. meni je automobil fetish, hobby tako da kad o necemu pisem odlicno znam o cemu pricam a i ako nesto ne znam, znam koga treba da pitam. nije sramota ne znati niti je sramota pitati. najgore su neproverene i polu informacije tipa cuo sam, kazu i td a ja sad tvrdim  da je to tako i tako... vi postojite relativno dugo i malo sam bio u zbunu kad sam video da sad neko pita o K&N filterima. kpiram da je ta tema odavno prepricana po svim mogucim forumima i skupovima i ... negoo, el zna neko gde ima se kupi ECO CLEAN posto kapiram da i sa njim moze da se pere filter s tim sto bih ga ja licno razblazio vodom pola pola.
« Poslednja izmena: Maj 01, 2010, 11:47:45 posle podne od strane zverko »

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #150 poslato: Maj 01, 2010, 11:48:27 posle podne »
 ;)