Autor Tema: Lupanje kod tocka  (Pročitano 9144 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
Lupanje kod tocka
« poslato: Mart 31, 2010, 12:48:31 posle podne »
Vozim golf 2 gti 91 god, super je autic na gasu ide 180 km/h na 5100 obrtaja  driving nego kod okretanja volana u desno i to ne pri sporoj voznji, vec samo preko 20 km/h cuje se kao neko ravnomerno tupo lupkanje kod levog tocka. Da li neko ima iskustva sa slicnim kvarom? da li imate adresu neke radnje sa  auto delovima? koliko se krecu cene homokinetickih zglobova ili lezaja za golf 2 (orginal ili turski) (jer je mozda to u pitanju)? Skoro sam ga kupio pa ne znam koliko se krecu cene
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

Van mreže vivanbgd

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • SCIROCCO
Odg: Lupanje kod tocka
« Odgovor #1 poslato: Mart 31, 2010, 03:00:28 posle podne »
meni se isto tako culo na proslom autu, pri bilo kojoj brzini kad smotam u levo.......kazu da je bio u problemu neki lager ili lezaj, ne znam tacno ali resili su to za male pare.....
Potpis nije bio u skladu sa pravilima foruma!!!

Van mreže Sajovan

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 31, 2010, 03:48:28 posle podne »
Ako ti lupa samo kad sawijas volan,onda je vjerowatno kineticki zglob,on nije skup  ;)
pozz
 mahac
TDI Power

Van mreže TRICK FX

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 31, 2010, 10:25:45 posle podne »
verovatno zglob.lezaj bi trebalo drukce da se cuje.pogledaj da ti guma negde ne zakacinje slucajno po karoseriji,da se nije neka plastika otkacila.sta god da je nije skupo ne brini.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #4 poslato: April 07, 2010, 11:41:11 posle podne »
Da,to ti je verovatno homokineticki zglob otisao,jer ja sam pre dva meseca menjao zglob na golfu jedinici ,i homokineticki zglob Italijanske proizvodnje sam platio 1700 dinara,dok je homokineticki zglob Nemacke prozivodnje kostao 2600din,ali mi je vlasnik te prodavnice posto kod njega stalno uzimam delove rekao da slobodno uzmem Italijanski jer su po kvalitetu dosta slicni i ako se ne budem potpisivao sa autom imam da mi traje kao da sam uzeo ovaj Nemacki,a sto se tice ostalog lezaj tocka sam platio 700 dinara i to Nemacki, dok je neki Kineski kostao 300 dinara,ali zato krace i traje u odnosu na ovaj Nemacki...uglavnom to su ti koje su bile pre dva meseca,tako da neverujem da su se puno promenile.......
« Poslednja izmena: April 07, 2010, 11:46:38 posle podne od strane golfo »

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: April 09, 2010, 10:46:50 pre podne »
moram da se nadovezem na ovu temu, i meni se cuje lupkanje tj lupanje kod prednjice.promenio sam zglob do menjaca, tako da su mi na menjacu oba nova, a homokineticki su dobri tj nista se ne cuje kad se smota volan. e sad ja kako brze idem to brze lupa cak tako lupa da osetim na podu udarce, dajte ljudi neke savete strasno e nervira  angry2
NORTH SIDE TEAM Subotica

Krle

• Gost
« Odgovor #6 poslato: April 09, 2010, 11:44:56 pre podne »
Moze biti lezaj, ali to dok neko ne pogleda detaljno, tesko ce se znati.. najbolje da odes kod majstora da podigne auto na dizalicu pa da se cuje na licu mesta... Sto rekose gore, nije skupo sta god da je...

Van mreže Korteza

• Full Member
  • Volfsburg
« Odgovor #7 poslato: April 09, 2010, 06:52:31 posle podne »
Ako je lager pri kocenju kreba se osetiti truckanje a po prici je homokineticki zglob. Ali ipak kod majstora...
-Kraft durch freude-

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: April 11, 2010, 11:41:19 posle podne »
Ako je lager pri kocenju kreba se osetiti truckanje a po prici je homokineticki zglob. Ali ipak kod majstora...

homokineticki zglob pri okretanju krcka kao zvuk metala od metal, ovo je tuolji zvuk kao da zakacinje nesto (a nema gde da zakacinje) mozda je taj lezaj ili silen blok... kazu da taj homokinreticki se cuje kada se auto okrene PUN levi ili desni a ne pri laganom okretanju
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: April 11, 2010, 11:48:31 posle podne »
kazu da taj homokinreticki se cuje kada se auto okrene PUN levi ili desni a ne pri laganom okretanju

Zavisi koliko je propao. Meni se cuo i na manje od pola okretaja. Ja sam ga tada vozio vec 7-8 meseci kada se cuo.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #10 poslato: April 12, 2010, 08:27:43 posle podne »
gedora = munze , msm da je tamo
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio