Autor Tema: Ugradjivanje turbine na 1.6d  (Pročitano 29475 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fica

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
Odg: Ugradjivanje turbine na 1.6d
« Odgovor #60 poslato: Jul 06, 2011, 07:50:42 posle podne »
druze ja sam na mom gtd-u sa interkulerom imao tu kkk k14 sa vodenim hladjenjem i kad je zviznula zamenio sam je sa garetovom t2 isto sa vodenim hladjenjem jedina razluka koju sam primetio je oko westgatea jer je kod garetove napolju tj mozes da je stelujes a kod kkk je zaliven i nema pipanja a i fizicki mi je kkk veca nego garet i iskreno kkk se po meni bolje cula moguce da je malo jaca ali to nisam siguran

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #61 poslato: Jul 07, 2011, 12:15:06 posle podne »
@ Dynamite
ti na tvom golfu imas ubrizgavanje u vihornu komoru kao i ja... nece moci da ti dodje do izrazaja puno turbina jer ti brizgaljke ne ubrizgavaju gorivo direktno u cilindar... i mora pumpa sa vakumskim regulatorom i druge dizne za veci pritisak...

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #62 poslato: Jul 07, 2011, 08:34:48 posle podne »
Pumpa mi je sa vakuumom odavno nego nisam sliku okacio.A dizne su 155 bari kao i na svakog 1.6 td ili gtd,isto je i na 1.9 td.Ja sam vec sad brzi od fabrickog gtd sa intercoolerom tako da se nadam da ce sa tom turbinom+ intercooler bit brzi nego sto je i sad.U toku iduce nedjelje ce bit radovi najvjerovatnije pa cu okacit sliku i rec utiske.

dzalecar

• Gost
« Odgovor #63 poslato: Jul 08, 2011, 12:35:29 pre podne »
drugar moj ti je savet ukoliko hoces to sto si rekao ubrzanje, preticanje...otidji kod bosara ili kod mehanicara i reci da nece da ti povuce da bi zeleo da ti bude malo jaci i neka ti ga odvrne na pumpi..i to ti je sva mudrolija...trosice ti malo vise na vecim obrtajima ali tako ga neces voziti nego samo kad ga trebas stisnuti negde. tipa preteci itd...klicno sam bio svedok najobicnijeg 1.6d ni jedan gti mu nije mogao nista...imao je dizne, karike i klipove od td ali u sustini najobicniji dizel..i ubijao je kako je isao ;)

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #64 poslato: Jul 08, 2011, 02:26:05 pre podne »
drugar moj ti je savet ukoliko hoces to sto si rekao ubrzanje, preticanje...otidji kod bosara ili kod mehanicara i reci da nece da ti povuce da bi zeleo da ti bude malo jaci i neka ti ga odvrne na pumpi..i to ti je sva mudrolija...trosice ti malo vise na vecim obrtajima ali tako ga neces voziti nego samo kad ga trebas stisnuti negde. tipa preteci itd...klicno sam bio svedok najobicnijeg 1.6d ni jedan gti mu nije mogao nista...imao je dizne, karike i klipove od td ali u sustini najobicniji dizel..i ubijao je kako je isao ;)
Vecu glupost skoro nisam cuo.  lollol
Neprimeren potpis

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #65 poslato: Jul 08, 2011, 08:35:52 pre podne »
Otac mi i ja radimo oko kola zato sve i radim jer da placam majstore ne bih tolike prepravke radio  biggrin.Napisah juce da imam ubrzanje i sad zestoko(bas sam se juce malo sprdao sa meganom 1.5dci  driving ).Ali zasto ne stavit i ovu turbinu i intercooler sa tim moze da bide samo bolje.

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #66 poslato: Jul 08, 2011, 09:18:22 pre podne »
pa dobices ali neznatno... mozda oko 5 konjskih snaga sa IC...

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #67 poslato: Jul 08, 2011, 09:36:09 pre podne »
Trebalo bi 10 konja jer ne ide samo IC nego i turbina sa vodenim hladjenjem.

dzalecar

• Gost
« Odgovor #68 poslato: Jul 08, 2011, 12:26:47 posle podne »
Vecu glupost skoro nisam cuo.  lollol

mozda teebi zvuci kao glupost ali ziva istina...e moj ti  lollol lollol lollol

Van mreže Kremic

• Full Member
  • Auto: Golf mk1 1.6D Passat B2 1.6D
« Odgovor #69 poslato: Jul 08, 2011, 01:04:00 posle podne »
ide bolje ako bosista malo odvrne pumpu..to je odavno provereno  mahac

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #70 poslato: Jul 08, 2011, 01:23:22 posle podne »
I dimi bolje,i trosi bolje tako da mi to ne treba.Odvrnem je sam i zavrnem kolko treba samo da mi ne dimi.E sad onda i da pitam kad dodam intercooler treba li vise ili manje nafte da se nasteluje u odnosu na sad.Primijetio sam da malo ko cita prethodne postove i sve se ponavlja ista prica za neke stvari.Svaku stvar sam odradio bez imalo propusta oko ovoga tako da ne moze da bude greke.Kad uspijem to da kompletiram vidjecu kako ce se ponasat i prenijecu utiske,mozda nekome ova tema bude od koristi ako neko krene u ovaj projekat.

dzalecar

• Gost
« Odgovor #71 poslato: Jul 08, 2011, 02:14:22 posle podne »
ja imam 1.6td fabricki bez intercoolera...bio mi zavrnut na pumpi i kad mi je majstor odvrnuo malo sad ga gazim 180 kad pozelim...ko ne veruje imam 100 svedoka  clap salim se stvarnio ide ko pobesneo....to ne mozes bas sam tako lako nastelovati....odvrces ga sve dok ne krene dimiti i onda vracas mrvicu po mrvicu za petinu milimetra jer je jako osetljivo i kad to zavrsis auto ce ti se malo tresti i onda trebas nastelovati ler gas i to je to...to ti se nalazi izmedju pumpe bos i motora, kod sauga.. normalne voznje nista neces osetiti a na malo vecem gasu videces i sam.samo da se lepo to namesti..ja ne bi nista budzio  tapsac osim ako ne nadjes sve komplet sa jednog auto onda moze... moj td zakucava ko nenormalan ne mogu prepoznati auto od kad je nastelovan na pumpi!  biggrin

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #72 poslato: Jul 08, 2011, 03:15:08 posle podne »
Stelovao sam to na pumpi 20 puta bas kao sto si opisao tako ide postupaK,ali to je sad nastelovano i sto se tice pumpe bio sam i kod bosiste tu nema vise nista da se takne.Pa ja sam i nasao sa jednog auta turbo,vodenu pumpu i intercooler.

dzalecar

• Gost
« Odgovor #73 poslato: Jul 08, 2011, 03:46:08 posle podne »
ako je komplet stavljaj!  clap

a ovo za pumpu mi ne delujes nesto zadovoljan...a znam kako obican dizel moze ici....

ako imas turbo, vodenu pumpu i intercooler...jos moras naci bosh pumpu od td-a karike i klipove moras menjati sve od td-a ili gtd isti djavo, pa vidi da li ti se isplati toliko  mahac

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #74 poslato: Jul 08, 2011, 03:57:50 posle podne »
ako je komplet stavljaj!  clap

a ovo za pumpu mi ne delujes nesto zadovoljan...a znam kako obican dizel moze ici....

ako imas turbo, vodenu pumpu i intercooler...jos moras naci bosh pumpu od td-a karike i klipove moras menjati sve od td-a ili gtd isti djavo, pa vidi da li ti se isplati toliko  mahac
Citaj temu od pocetka...

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #75 poslato: Jul 08, 2011, 04:55:15 posle podne »
ako bosista malo odvrne pumpu onda nije nastelovana kako treba i onda moze da se desi da dizne pocnu da kaplju i moze se desiti u najgorem slucaju da probuse klip...i potrosnja se povecava nenormalno i auto dimi puno zbog nesagorelog goriva... tako da to ne valja da se radi... jer je ta pumpa nastelovana na kubikazu motora...

dzalecar

• Gost
« Odgovor #76 poslato: Jul 08, 2011, 09:30:26 posle podne »
ako bosista malo odvrne pumpu onda nije nastelovana kako treba i onda moze da se desi da dizne pocnu da kaplju i moze se desiti u najgorem slucaju da probuse klip...i potrosnja se povecava nenormalno i auto dimi puno zbog nesagorelog goriva... tako da to ne valja da se radi... jer je ta pumpa nastelovana na kubikazu motora...

ta pumpa nije nastelovana na kubikazu motora nego je majstor koji je stavljao tako zavrnuo tj. namestio...a ne rade svi dobro!

Van mreže mixa90

• Sr. Member
« Odgovor #77 poslato: Jul 09, 2011, 12:17:30 pre podne »
Ako cete da stelujete bosh pumpu i dizne da sredjujete mogu da vam dam adresu i broj telefona coveka koji radi extra, profesionalac covek , ceo zivot samo to radi... ako treba nekom neka posalje PP  B)

mladen3103

• Gost
« Odgovor #78 poslato: Jul 09, 2011, 01:12:06 pre podne »
ahahahah,odrao sa 16td komon rejla  boodala
taj 1.5 u cliu sa sitnim doradama citaj tuning pojede svakog g 2 d il td sa svakakvim prepravkama

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
« Odgovor #79 poslato: Jul 09, 2011, 11:28:04 pre podne »
Sa 3 renoa sam se proba do sad 2 megana i 1 scenic,ko ne vjeruje neka dovede da proba.