Autor Tema: Vakum pumpa za ler ili kako se vec zove  (Pročitano 2059 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

racer330

• Gost
Vakum pumpa za ler ili kako se vec zove
« poslato: Mart 08, 2010, 11:46:56 posle podne »
Trazio sam nesto po forumu ali nisam nasao......stoga ja se izvinjavam ako postoji vec slicna tema......
Ljudi pomagajte muci me jetta.....inace imam jettu mk2 1.6 b 1991 g....Dakle imam problem sa ler gasom....radi na 3000 obrtaja....e sad ne budem ja lenj  blink pa rasturim karburator  biggrin i ustanovim da je problem u nekoj kao pumpi na vakum bih koja ima neki mali klip koji gura polugu gasa.....dakle ta pumpa oredjuje ler gas.....e sad ubrizgavanje je neko kao neki mono point ili kako li vec....to su bile kao neke pocetne faze ubacivanja kompa.....posto sam skinuo taj deo koji je ocigledno crkao jel ne drzi vakum sto se vrlo lako moze videti potiskivanjem tog istog klipa unutra, odem do prodavnice da pitam ima li da se kupi taj deo naravno nov i oni tamo kazu decko zao nam je to neces nigde naci......i cujem ja da ima neki lik koji radi samo karburatore i zaputim se pravo kod njega.....nadje meni lik neki stari polovan taj deo i ja to zamenim......e sad pojavljuje se opet isti problem radi na 3000 iako ta nova " pumpa " drzi vakum....zaboravio sam da napomenem da u tu pumpu ide neki veliki dzek od kompa......i kaze meni taj majstor idi pogledaj kod nekog ko ima autodijagnostiku kao greska je do kompa jer navodno ne daje struju da povuce tu pumpu tj taj klip.....i odem ja tako do poznatog majstora sa autodijagnostikom koji kad me video pao mu mrak na oci ( sto se naravno dalo za ocekivati )...ali kazem ja njemu sefe ja kapiram da je to staro ali ja za bolje nemam a da problem resim moram....i kao on ne moze to na autodijagnostiku jer je staro ali kao pokusacemo da pogledamo sta je u pitanju....i naravno niko nista ne zna...( tad sam shvatio da ja nisam najgluplja osoba na svetu )  clap .....e sad ja sam taj klip nekako mehanicki sprecio da se izvlaci i povecava mi ler gas i sad kao nesto radi.....ali naravno to nije resenje....ja vas molim ako neko zna nekog zaista dobrog majstora koji ce to da mi zavrsi neka kaze posalje pm ili bilo sta.....izvinjavam se na ovako velikom textu ali samo sam hteo da objasnim u cemu je problem.....hvala unapred....poz

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Vakum pumpa za ler ili kako se vec zove
« Odgovor #1 poslato: Mart 09, 2010, 12:04:06 pre podne »
jel ti motor 55kw pn?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 09, 2010, 12:13:36 pre podne »
brate jesu li ti slova pre br motora PN? postavi nam svima pitanje da razmisljamo i nestade...

racer330

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Mart 09, 2010, 01:47:59 posle podne »
pa otisao sam na spavanje.......doduse prvo je moralo 3  jaja pa tek onda spavanje....... biggrin........
inace oznaka jeste PN i ima 51 kw

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #4 poslato: Mart 09, 2010, 03:23:34 posle podne »
E ako si zicom vezao pumpu i nastelovao na taj nacin ler gas, zajebo si se. Izgorece ti komp, vlasnik pre mene je isto to uradio i izgoreo mu komp. Ako neces da skidas ru zicu onda otkaci komp za svaki slucaj. Ja sam pre nekoliko meseci puko 80eura za neki polaovan komp koji sam jedva nasao na otpadu i vakum pumpu ili kako se vec zove.
Posavetuj se sa gedorom covek u prste zna taj motor.
Proverena informacija  beer

PozdraVW

racer330

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Mart 10, 2010, 12:30:44 pre podne »
nisam zicom ali nesto slicno........u svakom slucaju nije dobro.........moracu sutra da iskljucim komp, mada nisam siguran kako ce raditi bez kompa.......hvala u svakom slucaju na savetu.........ce da vidim sa gedorom sta i kako.....moram da resim problem.....ovako ne ide.......hvala jos jednom