Autor Tema: Golf 4 TDI- Visok kao traktor -slike  (Pročitano 229202 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
Odg: Golf mk4 tdi SPUSTEN, deo slika ubacen
« Odgovor #460 poslato: Mart 01, 2012, 01:13:31 pre podne »
ja sam nizi cini mi se pogotovo sa 16", pa jedino kacim kad se penjem na vece ivicnjake, tj ne penjem se.

sa 18" je vec druga prica.
Jedino to sto prioriteti mozda moraju da budu drugaciji, ali to nisam pratio.

2-3 cm nije mnogo velika razlika, još kad staviš veće felne. Tako da...

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #461 poslato: Mart 01, 2012, 01:24:06 pre podne »
Sve je bilo uredu zbog menjanja orpuga se ove gluposti desavaju, to su sad prioriteti da se resi. Ali dobro, ukusi su razliciti i prioriteti, neko bi cipovao auto, ulozio u nesto drugo, u muziku, i led osvetljenje u nesto, ja sam ulozio u ovo, imam fabricke opruge, svake sekunde ove mogu da skinem i prodam ako mi dosade :)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #462 poslato: Mart 01, 2012, 04:57:06 pre podne »
@Peco, slabooo bree...sabijaj to! Iskreno ovo kao i da ga nisi spustao :/ ocekivao sam patos od tebe :)
ja sam za tebe air ride :P :P

U ovo je super, bash si ga odradio onako super majstorski legendarno... svaka cast, samo ove gume malo imaju visok profil, jel to 50 ili 55? ja bi isho na jedno 40 ili mozda i 35 profil za gume... Ne znam shto si uzimo sa karavana zadnje... al i to ces da reshish bez problema....

e sad, ovako spushten morash u gepeku imati josh jedan deo obavezne opreme. I to
1. Karter aluminijumski(sa ili bez rupe za merac ulja) 35 eura,
2. 5l ulja, (castrol magnetic dizel) 40 eura,
3. filter ulja 5eura,
4. silokonska diht masa 7 eura.
5. Okasta 13-ica.
6. Dve dizalice (jedna koju vec imash i josh jedna ista)
7. Neko cebence, shatorsko krilo, tako neshto....

Vidim da si shus pleh skinuo, to ti u mnogome olakshava posao... E da kartica drug na drumu amss-a je super koshta samo 700 kinti mesecno, a zna da ustedi dosta za shlep....

PS: Svaka ti cast ako mislis da svaki dan vozis ovako auto... Realno si sjebo funkcionalnost istog, ne moz da smotash tockove, ne vraca ti volan, josh si pride i kocnice sjebo... Znaci, ostadoh bez teksta... Josh ako su ti ovo letnje gume...
Ps2: ako oces da prodash taj shus pleh javi mi se, ocu da ga kupim...

Sta sam ja upravo procitao? Da treba da ima kompletan servis i sve rezervne delove u gepeku?
Kakvo ne motanja volana? Kakvo ne vracanje istog? Druze jesi ozbiljan?

Ja sam dosta nizi od njega, pa mogu normalno da motam pun, vraca mi se volan, i ne nosim rezervni karter sa sobom.  Kakva funkcionalnost se spominje ovde?

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #463 poslato: Mart 01, 2012, 09:19:03 pre podne »
Ej, ajd da se objasnim... Izneo sam svoje licno mishljenje. znaci moje licno. Moja cetvorka, inace ista kao pecina, je na fabrickim 15icama,i nishta visinski nije dirano... Bash cu da premerim koja je visina prednjeg podbranika od zemlje... Pa je za svaki dan prenizak auto... pogotovu za ove uslove po bgdu... Ja se vama momcima divim, kako uspevate da vozite svakodnevno spustena vozila... Jeste opreznost na prvom mestu, i lagana noga ali moje licno misljenje je da tako sjebesh funkcionalnost auta... Shto se penjanja na ivicnjake tice, jbg, jes da se retko penjem, al da i za to moram da razishljam kako cu da mu pridjem neka hvala...

Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
« Odgovor #464 poslato: Mart 01, 2012, 10:53:17 pre podne »
Shobi nabaci 16" i podići ćeš ga malo, još staviš malo višlje gume na njih i rešio si problem.

To je nešto sasvim drugo. Mi ovo volimo, niko nije rekao da smo normalni :) Ali to ne znači da nekoga ko to voli treba napušiti, kao što tebi niko nipta neće reći što voziš auto u fabričkom stanju. Sve ima svoje. A to koliko smo ih mi spustili, 3cm, to je ništa šta kako neki voze. A ja kao što sam ti rekao zimi imam problem, ne penjem se na sve ivičnjake, leti kada vratim 18, vraćam se na normalu. Ali to je meni malo žrtvovanje da bi dobio ono što želim. Ti to možda ne možeš da shvatiš, kao ni ja što ne mogu da shvatim da ga ti voziš na 15" i da je tebi extra :)

Još jednom predlog tebi, slobodno uzmi felne od 16" i rešićeđ sebi problem.

Van mreže vlada 08

• Jr. Member
  • *
  • IT'S NOT JUST TUNING . . . IT'S A LIFESTYLE! ! !
  • Auto: corrado vr6 , pasatt b5,5TDI,
« Odgovor #465 poslato: Mart 01, 2012, 11:41:19 pre podne »
U ovo je super, bash si ga odradio onako super majstorski legendarno... svaka cast, samo ove gume malo imaju visok profil, jel to 50 ili 55? ja bi isho na jedno 40 ili mozda i 35 profil za gume... Ne znam shto si uzimo sa karavana zadnje... al i to ces da reshish bez problema....

e sad, ovako spushten morash u gepeku imati josh jedan deo obavezne opreme. I to
1. Karter aluminijumski(sa ili bez rupe za merac ulja) 35 eura,
2. 5l ulja, (castrol magnetic dizel) 40 eura,
3. filter ulja 5eura,
4. silokonska diht masa 7 eura.
5. Okasta 13-ica.
6. Dve dizalice (jedna koju vec imash i josh jedna ista)
7. Neko cebence, shatorsko krilo, tako neshto....

Vidim da si shus pleh skinuo, to ti u mnogome olakshava posao... E da kartica drug na drumu amss-a je super koshta samo 700 kinti mesecno, a zna da ustedi dosta za shlep....

PS: Svaka ti cast ako mislis da svaki dan vozis ovako auto... Realno si sjebo funkcionalnost istog, ne moz da smotash tockove, ne vraca ti volan, josh si pride i kocnice sjebo... Znaci, ostadoh bez teksta... Josh ako su ti ovo letnje gume...
Ps2: ako oces da prodash taj shus pleh javi mi se, ocu da ga kupim...

no coment  lollol lollol lollol bonk bicedobro

ja mislim da napred imas problem jer fabricki amortizer nema odstupanja u hodu na dole, preniska opruga, i skratio si njegov hod, taj majstor sto ti je to radio tebao je da izmeri amortizer i uporedi sa oprugom i isti skrati na odgovarajucu meru, ovako ti amortizer udara u kraj i pitanje je vremena kad ce poustiti donji ventil u amortizeru i izbaciti ulje, moj ti je savet da odes kod nekog sto se malo vise razume u amortizere, a pozadi neces imati nikakvih problema jer je opruga od karavana jaca i duza za krug i po

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #466 poslato: Mart 01, 2012, 11:46:39 pre podne »
Shone, ma vozi se opusteno, cak sto vise ja bolje vozim nego sa podignutim auto jer tamo gde izbocina, ja idem 5km/h. Lezeci predjem po PSu i nema zime. A evo vozim fabricki spustenog vec dve godine. Nista nisam lomio. Samo treba oprezno tamo gde treba i nema zime.
Srecom ne vozim offroad iako su nam losi putevi, ali pazljiva voznja i sve bude ok. Svaki ivicnjak, u prvu,  pa polako. Ako zapne, penjes se u rikverc. Definitivno se ne vozi kao zene kad zalete Klija na ivicnjak kao da se iskrcavaju na Normandiju. Jedina mana je sto je malo tvrdji, a to nekome smeta, a neko se navikne.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže vlada 08

• Jr. Member
  • *
  • IT'S NOT JUST TUNING . . . IT'S A LIFESTYLE! ! !
  • Auto: corrado vr6 , pasatt b5,5TDI,
« Odgovor #467 poslato: Mart 01, 2012, 12:17:02 posle podne »
ma navozace se, samo da se privikne gde i sta i kako, pitajte Milya kakvog golfa i na koju visinu je uzeo od mene, ja sam to vozio bez problema, evo pogledajte

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=20988.20

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #468 poslato: Mart 01, 2012, 12:36:10 posle podne »
Shomi, uzivaj ti brate sa 15'' i sa fabrickim autom. Ja mogu svake sekunde da vratim moje opruge ako hocu, a ove 18'' da menjam za 3 seta 15'' i jos cu i doplatu da dobijem. Ali kad sam vec poceo, nastavljam, necu u 50 godina da vozim spusten i sredjen auto, nego sad. A ove rezervne delove sto si pomenuo, nedaj boze da mi zatrebaju... :) 
Za pola sata idem da vidim sta se desava sa volanom, jer kao sto sam napisao, previse se lako mota, i moras rukom da ga vracas u pocetni polozaj, posle toga idem na reglazu i sve ce biti sredjeno :)
Od prekjuce vozim kao pi*ka, pazljivije i normalnije, pazim ivicnjake, rupe i ostalo
Javljam posle sta sam napravio
E Lemi, jesi air ride al samo nazad  biggrin Moguce kao sto vlada kaze da su duze krug ipo, e sad, sta da im radim? Mnogo su gusti krugovi da bi ih sabijao, a nesto ne bih da ih kratim
« Poslednja izmena: Mart 01, 2012, 12:37:59 posle podne od strane Peca_Nis »

Van mreže MiLLenKo

• Master Member
  • Auto: Audi A4 B8 2.0 TDI
« Odgovor #469 poslato: Mart 01, 2012, 12:43:35 posle podne »
Sabijes one fabricke sto su ti ostale i to je to...:)
Milenku, gomiju i tebi treba oduzeti te pasate i dati vam dvojke 1,6d iz 1983 godine one zute postarske sto od dodatne opreme imaju samo pepeljare

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #470 poslato: Mart 01, 2012, 12:52:14 posle podne »
Tu je problem sto su mnogo meke i desavalo se kad sednu 2 osobe pozadi da se mnogo spusti auto, e jos ako ih sabijem onda ce da bude veselo :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #471 poslato: Mart 01, 2012, 01:39:44 posle podne »
Shobi nabaci 16" i podići ćeš ga malo, još staviš malo višlje gume na njih i rešio si problem.

To je nešto sasvim drugo. Mi ovo volimo, niko nije rekao da smo normalni :) Ali to ne znači da nekoga ko to voli treba napušiti, kao što tebi niko nipta neće reći što voziš auto u fabričkom stanju. Sve ima svoje. A to koliko smo ih mi spustili, 3cm, to je ništa šta kako neki voze. A ja kao što sam ti rekao zimi imam problem, ne penjem se na sve ivičnjake, leti kada vratim 18, vraćam se na normalu. Ali to je meni malo žrtvovanje da bi dobio ono što želim. Ti to možda ne možeš da shvatiš, kao ni ja što ne mogu da shvatim da ga ti voziš na 15" i da je tebi extra :)

Još jednom predlog tebi, slobodno uzmi felne od 16" i rešićeđ sebi problem.
Naravno, kad nadjem fabricke avus2 po normalnoj ceni (a ne 350 jura za 16ice bez guma) onda ce da letnu na auto... Znas kako kazu, koga zmija ujde i gustera se plasi... 2 puta za manje od 2 meseca sam menjao karter... prvi put sjeban u centru bgd-a kod karadjordjevog, drugi put na otvorenom putu, brzina ne veca od 50, iza krivine "mali odron" kamencici, a mesta za izbegavanje nigde... I caos... eto ti stete od 2x150 jura bez da trepnesh... a da ne pricam shto sam po snegu redovno menjao grtalicu... al lepo kazesh, to je moj trip u glavi... Kad se njime prelazi preko 30000 godishnje onda covek ima takve tripove...

Ajd necu vishe da trujem temu, 100 ljudi, 100 cudi, 100 zena 200 sisa ;)
« Poslednja izmena: Mart 01, 2012, 01:41:19 posle podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #472 poslato: Mart 01, 2012, 02:23:43 posle podne »
E Lemi, jesi air ride al samo nazad  biggrin Moguce kao sto vlada kaze da su duze krug ipo, e sad, sta da im radim? Mnogo su gusti krugovi da bi ih sabijao, a nesto ne bih da ih kratim

Ma i napred, meni je guma pod rubom kuco :)

Pa vidi, to su jace opruge, ako bi ih sabijao ne bi dobio nista, tj ne bi ni mogao mnogo ako kazes da su guste, a oslabio bi ih. A kad bi ih skratio barem za to ipo ili za krug, ne bi ih oslabio a dobio bi zeljenu visinu. Ali onda mislim da bi ti se napravio problem sipki amorta, jer su ti ostali fabricki ...landarala bi opruga ko sto je bilo kod mene slucaj, pa je Goxi izboxovao krace i jace amorte i resili taj problem. 

Iskreno fabricku oprugu nikad ne bi sabijao, iz prostog razloga sto si onda kao hoverkraft, ljuljas se na sve strane, samo si blizi asfaltu i sve kacis :)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #473 poslato: Mart 01, 2012, 03:16:01 posle podne »
prednji deo je fino lego, al obavezno da resis situaciju sa zadnjim oprugama, jer je ovako bzv...
sto se tice felni, nikako nemoj da menjas seatov znak jer su to original felne sa cupre i treba da nose taj znak...
eventualno stavi znak proizvodjaca felni...mislim ono nije los ni vw znak al ako je ovo oridjidji ostavi tako i uzivaj

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #474 poslato: Mart 01, 2012, 03:26:45 posle podne »
E drugari ovako, posle zamene opruga, raspale su mi se:
1. nosac spone sa sfernim zglobom ( par )
2. stabilizatori balans stangle ( par )
3 Glavni kocioni cilindar - kako se on prejebo ne znam, posle zamene ne radi kako treba, gubi druk kocnica, i hvata na pola tek...  vazduh ispusten ulje doliveno

Prve dve stavke su proverene pre zamene, nije mi jasno, bile su super, sad ima luft nenormalan. Auto bukvalno ne moze da se vozi. Seta iz trake u traku, ne vraca volan, pucka, krcka, ma haos.
Ne znam sta da radim...  Levi tocak cepa potkrilo sa unutrasnjim rubom kad se okrece volan, desni tocak ne. Reglaza ne moze da se radi jer su se ovi delovi prejebali... A bili su dobri i provereni, sad kad smo skinuli tocak, zinuli smo u ono kako se desilo....

Suvise je opasno ovako da ga vozim
« Poslednja izmena: Mart 01, 2012, 03:28:58 posle podne od strane Peca_Nis »

Van mreže MISHAA9

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf IV
« Odgovor #475 poslato: Mart 01, 2012, 03:47:47 posle podne »
Jesi zameni te stvarcice ?

Mene bas cudi sto ti je sve to otislo, ja sam prosle godine stavio Bilstein opruge supstio auto 3.5cm, cetriranje trapa sam radio posle dva meseca, nista  mi nije otislo nakon stavljanja opruga, sve normalno........          blink

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #476 poslato: Mart 01, 2012, 03:49:14 posle podne »
Ma nisam zamenio, to se desilo u roku od 2 dana sve, za 70-80km... Nije od opruga, one su ok, ali izgleda moj trap nije bio dovoljno dobar da podnese to

Kao sto LEMIjev potpis kaze
Wheel gap is like p***y, the more fingers you can fit the worse it is.

Bolji je bio kad je bio kurva  lollol

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #477 poslato: Mart 01, 2012, 05:05:37 posle podne »
Brate tebi nije to otislo od opruga, koliko ga dugo vozis od kad si ga spustio? Ne moze to tako brzo, osim ako ga nisi akao po rupama i peglao preko ivicnjaka i sta vec sve ne...

Tebi je to bilo vec u k* ti delovi sto si naveo pa ti zato sad od dodatnog opterecenja kad si ga spustio popustilo to sto bi ti i popustilo kad tad da si ostao kao ravaKu :)

pekar

• Gost
« Odgovor #478 poslato: Mart 01, 2012, 05:32:25 posle podne »
 tapsac napred je kako treba,samo pozadi bi trebao jos malo,jer i prilikom naglog kocenja kada je njuska mnogo niza od zadnjeg dela,onda hoce zadnjica da ti se bacaka,ali obavezno stavis gasne dvosmerne amortizere i kad sedne neko pozadi nece leci ;) kod mene seo lik koji ima 130kg,bas da proveri,nije lego ni pola santima,ali od udobnosti moras se oprostiti onda,sve u svemu mnogo bolje izgleda,izmenjaj to sto imas sto pre,zbog svoje bezbednosti uradi reglazu i vatra kroz krivine driving

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #479 poslato: Mart 01, 2012, 05:54:11 posle podne »
Hvala pekare :)  Sutra idem da resim ovaj luft sto imam, to mi smeta da bi odradio reglazu, ne moze ona da se radi na losem trapu

Lemi, to je meni mozda vec bilo lose, nego nije dolazilo do izrazaja, sad se geometrija auta pomerila skroz, napred je legao, to se opretetilo i pokazalo. Inace, mozda je to bilo lose vec, ali nije bio toliko nategnut. Sutra idem da vidim da resim te sitnice da bi se odradila reglaza.

Nego me strah za kocnice, zasto da se sjebu posle menjanja opruga? Kao da napumpas gumu a crkne ti dugacko svetlo, nema veze jedno sa drugim

Izgledace jos spustenije kad mu vratim one pragove, samo da nadjem nacin da ih lepo namestim ako ih ne prodam  biggrin
« Poslednja izmena: Mart 01, 2012, 05:58:08 posle podne od strane Peca_Nis »