Autor Tema: Transporter T5 2.5 Multivan  (Pročitano 45 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Transporter T5 2.5 Multivan
« poslato: juče u 11:11:40 posle podne »
Razmišljam o kupovini T5 Multivan, stariji model rana 2000, 2.5 TDi, DSG ili 6 brzina.
Razlog zašto stariji model je cena naravno. Bitna su mi leva i desna klizna vrata i unutrašnjost sa šinama pozadi.
Ne postoji varijanta sa duplim zadnjim vratima i to bi bila prva modifikacija. Mislim da to za tehnički pregled nije bitno?
Druga stvar je motor, i niža cena vozila naravno. Mislim da bi za 3-4.000 mogla da se odradi konverzija na 1.9 TDi, 5 brzina. 1.9PD bih rado imao ispod haube, nema DPF, izbaciš EGR, redovna zamena ulja i vozi...naravno čipovan 130-140 ks.

Druga varijanta jesu mlađi modeli 2010+, ali jako retko da duplim kliznim vratima i 2.0 140ks. Uglavnom su biTurbo, a to isto ne bih pipao. Cena bi bila veća za par hiljada od sređenog starijeg modela.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže mur3633

• Master Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Transporter T5 2.5 Multivan
« Odgovor #1 poslato: juče u 11:28:50 posle podne »
Vrh izbor, oni modeli 2005-6 baš brutalno izgledaju pogotovo sa jakom opremom Highline, Biznis, Sport, itd. Meni lično mnogo ljepši od kasnijih modela.

Poznanik je imao transportera 2.5 PD 96kw manuelac sa pravih 180 000km, išao je kao lud
Mane su mu ogromna potrošnja i traži specifično ulje VW 506.01 0W-30 koje mislim da danas radi samo Ravenol, a pitanje da li i oni više. Znam da se još žalio i na cijenu filtera nafte da je nešto preskup (bar je tad bio prije 10ak godina). Brzo ga je prodao.

Svakako 1.9 PD swap bi bio idealan, pogotovo neki ASZ ili ARL sa malo većim turbom [emoji2]

Možda ti je lakše da u startu tražiš istog sa 1.9 motorom, onaj 100 i nešto ks, mada su dolazili pretežno u slabijoj opremi

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
« Poslednja izmena: juče u 11:31:55 posle podne od strane mur3633 »
TDI POWER

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #2 poslato: danas u 12:31:17 pre podne »
Nema dobre opreme sa 1.9 motorom, tako da jedino 2.5 pa swap na 1.9. Mislim da bi ovde mogao samo blok sa T5 (AXB, AXC, BRR, BRS), oni su drugačiji od ASZ, ARL, klipovi, radilica, šrafovi...ali mogu 130/140 KS bez problema. A za 2.5 je sve skuplje i komplikovanije, za šta god se uhvatiš skupo. Gledam jednog 2.5 TDi Highline, na slikamama je beli dim na auspuhu, mislim da bi bilo neverovatno bacanje para krenuti u popravku i održavanje tog motora, još pride DSG. Odrekao bih se snage i momenta u korist pouzdanosti, jeftinije održavanje, manja potrošnja...

Inače tek sam skoro saznao da nema više Transportera, Ford proizvodi Transit i lepi samo oznaku VW, idiotizam! Nekad si mogao da kupiš Ford Galaxy, jeftinog VW Sharana, a sad možeš da kupiš VW T7, tj. skupog Ford Transita? Jebo lud zbunjenog.  lollol
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže mur3633

• Master Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: danas u 01:02:50 posle podne »
Katastrofa to i ja pročitah neđe, VW je baš pao poslednjih godina.

Šta znam, ako je taj 2.5 jeftin s lošim motorom, a dobrom opremom i ako si voljan da se zanimaš onda što da ne.

Učlani se na engleske FB grupe PD Owners i PD tuning, oni masovno rade 1.9 PD ugradnje u T5ice umjesto tog 2.5, skoro uvijek vidim poneku objavu...

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

TDI POWER