Autor Tema: Problem sa kvačilom, Golf 6 2.0 TDI, CFFB motor  (Pročitano 1185 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Odg: Problem sa kvačilom, Golf 6 2.0 TDI, CFFB motor
« Odgovor #20 poslato: juče u 10:43:56 pre podne »
Ja sam juče zamenio nosač menjača na yeti-ju 2.0tdi 4x4 dsg i stavio lemforder. Oni nema više ni k od kvaliteta. Mogu misliti kakvi su drugi nosači kad sad imam i blage vibracije na volanu. A original iz škode 17500

Ja sam zamenio originalni zadnji nosač menjača za Lemforder, mogao sam kupiti jeftinije Swag, ali sam svesno platio više, a i nije bila neka cifra u pitanju. Nosač je zamenjen jer je bilo šetanja motora napred nazad. Nakon zamene stanje šetanja motora se rešilo, Lemforder po mojoj proceni radi jako slično OEM nosaču, ni pretvrdo ni premenkano.

Nakon zamene do izražaja su došle vibracije na levoj strani, pa je zamenjen gornji nosač menjača, novi Swag. Vizuelnim pregledom starog nosača nisu mogle da se vide deformacije kompresovanosti i ispucalost gume, na oko nosač je izgledao sasvim ok. Ali nakon zamene nosača prestale su vibracije na levoj strani, Swag odrađuje posao kako treba.

Ali nakon zamene nosača menjača je počelo da se primećuje "ljuljkanje" motora prilikom naglog dodavanja i oduzimanja gasa u većim brzinama (najviše u 5-oj). Skinuo sam originalni hidro nosač i vizuelnim pregledom nisu mogle da se uoče bilo kakve deformacije i ispucalost nosača, na neka testiranja van auta sve je naočigled sasvim u redu. Stavljen je novi hidro nosač motora Swag i od tada pa nekih 30k km do sada nosači se ponašaju kao da su fabrički, nema nikakvih simptoma lošeg rada.

Kod nosača motora, menjača ne može se zameniti jedan nosač i sve druge simptome koji je pojave pripisati lošem kvalitetu delova, lošoj ugradnji...
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.