Poz drustvo
Zamenio sam danas ulje na golfu 4 1.6 16v
Redovno menjam ulje sipam castrol 5w40 i auto ne trosi uopste ulje ako se sipa na sredinu izmedju minimum i maksimum. Ako se sipa vise potrosi do sredine i tu stane. Na svakih 9000-10000 menjam ulje i filtere. Danas krenem da odvrnem filter ulja nece i jedva odvrnem. Medjutim kad sam odvrnuo odvrne se i neka cevka sa njin. Odvrnem sa filtera tu cevku i vratim unutra. Vidim spalo mako to kucisce,pomerim ga nazad i zavrnem tu cevku. Problem je sto ne znam koliko se ona zavrce i ja sam je zavrnuo koliko je mogla i onda malo rukom dotegao taj sraf. Onda na nju sam zavrnuo filter ulja ali kao da jee ona manje virila i manje ima krugova za zavrtanje filtera. Tacnije plasim se dali sam smeo da se skroz zavrnem do kraja te jedne loze. Uplasilo me i to sto sam sipao ulje i upalio auto pa cisto podigao poklopac na motoru ali kad hocu da ga podignem vakum vuce cep na dole i kad skinem cep auto malo promeni zvuk. Obicno sam vidjao da cep hoce napolje da ispadne kad se otvori a ne da ga pritisak vuce na dole.
Ako neko zna molin za pomoc dok nisam unistio moror