Golf 6. Naravno da su širina felne i ET vezani... Pekar je ja mislim imao 18-tice, koje i ja imam, Na sedmici sa ET 51, ne stoje nikako - mnogo uvučene.
MOzda na petici stoje najbolje jer je petica nazad uza nego MK6.. Govorim za Detroit 18 koje su 7,5J et 51
UGlavnom, zamenske Detorit 19 su 8JxET45, i sa gumama 225/35/19, ne kači nigde, 235/35 kači, ako je auto extremno spušten...
Tako kazu na stranim forumima.
Kod mene na Golfu je fabričko sportsko vesanje -15, napred imam na Detroitu 18 225/40, ali imam distancere od 12mm, što mu dodđe da kao da imam felne 7,5J ET39, ne kači nigde. Ekvivalent 7,5J ET39, je 8J et45, sa gumom od 225, znači napred dobijam da točak viri isto kao sada.
Pozadi imam isti točak ali distancere od 16mm, što mu dođe 7,5J ET35, i na granici je da kači.
Ako pozadi stavim Detroit 19 sa 8J ET45 sa gumom 225, točak mi bude uvučen 4mm, što je ok...
Na stranim forumima nailazim na podatak da na mk6 i na mk5, i napred i nazad ima neki limić na karoseriji koji treba podviti ili iseći da guma ne bi kačila kada je auto extremno spušten. Čak spominju da im se to naloži da bi auto prošao tehnički.
Kod mene na mk6 sam ga našao pozadi. Na karoseriji, na mestu gde se kači zadnji branik gore, gde je gornji šraf, ima neki mala izbočina od 5-6mm, koja se lako iseče sečicama ili može da se presavije. To je baš na mestu gde kači.
Napred nisam našao tako nešto. Jel' zna neko nešto o tome?