Pozdrav društvo. Ako je neko imao sličan problem ili ima neku ideju što bi moglo biti u pitanju značio bi mi savjet... Radi se o Passatu B8, 4 motion, dsg, 140kw.
Kad se vozi po ravnom, na malom gasu, konstantnom brzinom, osjeća se poprilična vibracija na volanu. Ta vibracija se javlja samo između 1000 i 1200 rpm. Čim se pređe 1200 rpm vibracija na volanu prestaje.
Ako ga u tom trenutku izbacim u N, vibracije nema.
Ako, dok sam u N dodam gas tako da se vrti između tih 1000 i 1200 rpm, vibracije nema.
Znači samo kad je u brzini i između 1000 i 1200 obrtaja ima vibracije na volanu i to se apsolutno uvijek dešava u tim obrtajima. Naročito je izraženo u četvrtoj, petoj i šestoj brzini.
Na njemu su sve 4 nove gume, balansirane su i urađena reglaža. Novi su svi diskovi i pločice. Utegnut je na trapovima. Nedavno je promijenjen desni tripling ležaj jer je imao luft ali problem sa vibracijom nije riješen.
Kad vozim na malo većim brzinama, iznad 80-100km/h, ne vibrira na volanu jer je su obrtaji preko 1200rpm ali tada kao da osećam blagu vibraciju kroz pod auta, ne toliko izraženu kao ova na volanu u malim obrtajima.
Nekoliko majstora sam posjetio i niko sa sigurnošću ne može da kaže što je uzrok, a izgleda i da nemaju previše volje da se bave istraživanjem...
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk