Autor Tema: Golf 7.5 TCR  (Pročitano 5496 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pekar

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 7.5 TCR
Golf 7.5 TCR
« poslato: Oktobar 26, 2024, 05:05:16 posle podne »
otkako se vratio sputa prosle nedelje,ne stizem da uhvatim vremena za novu temu :) pokusacu da ga ne duzim mnogo sa pisanjem biggrin, kao sto sam u staroj temi napisao, 7r vec neko vreme kako je prodat i bacio se u potraznji novog auta, ne kod nas, vec samo svajcarska i nemacka, dva modela su dolazila samo u obzir, 7 clubsport i 7.5 tcr, vise sam od samog starta bio zagrejan za tcr, i vrlo brzo se odlucio samo za njega da trazim, zasto nisam za clubsport, jeste da je dosta jeftiniji od tcr ali ima ih mnogo, i po oglasima,dok je tcr dosta redji,  kriterijumi su bili, da mora biti auto samo od prvog vlasnika, nemca ili svajcarca da ima najmanje 40+ godina i sa ful servisnom istorijom odrzavanja u ovlascenom servisu, ko je i malo upucen u tome zna da je to skoro pa nemoguca misija lollol angazovao sve zive prijatelje po nemacku da znaju sta trazim a u medju vremenu uspevam naci sve to jedan jedini u svajcarsku, i krenem nedelju dana sa svajcarcem da se peglamo oko cene i nikako da se dogovorimo, da bi u medju vremenu pozvao me drug i kaze, saljem ti slike i video zapis,naso sam ti sasvim slucajno sve to sto trazis :) cim ga video odmah zvao ga i sve se dogovorili sa prodavcem u 10min. a sve to ispalo slucajno, bio da gleda neki auto i vidi tcr parkiranog, i tu u prici a ono auto licno od vlasnika salona pa jos nemac clap jedino sto nije blizu, vec jedno mesto ahlen blizu dortmunda, rekoh de ga nadje cak tamo, skoro 2000km u jednom pravcu, no nema veze, odmah se dogovorili sa vlasnikom,uplatio mu pare preko racuna a on sve papire ce spremiti i col tablice na moje ime ceka ce kada dodjem po auto, znaci u pitanju je Golf 7.5 TCR auto proizveden decembra 2019g. u ovlasceni i kroz papire se vodi 2020g. ujedno i jedan od poslednjih modela sedme generacije koji je proizveden, od prvog dana je odrzavan sve u ovlasceni servis, odmah sve proverio kod ovlacenog vw servisa tasic jagodina, ful elektronska servisna knjiga,covek je po tri puta u toku godinu dana radeo male servise,a zasto, procita ce te dalje u tekstu, zadnji servis radjen juna meseca ove godine na 185000km servis menjaca radjen tri puta,zadnji na 160000km. auto sada ima predjenih 196000km, ja sam ga uzeo sa 193000km i sa njim po nemacku i nazad kuci preso skoro 3000km. bez ikakvih problema sa autom. sto se tice stanja auta, auto je u bukvalnom smislu reci kao nov ocena 9.5/10 ne sto je moj vec stvarno auto na sebi nema ni jednu tackicu,kako spolja tako i u unutra , svako ko ga je video uzivo, niko nije reko da ima vise od 50 000km predjenih koliko je dobro sacuvan, kao da nije ni vozen, ispod auta takodje nigde ni trunke rdjice a kamoli korozije, izmedju ostaloga bice slika pa procenite sami, sve ove slike sam slikao usput po nemacku po parkinzima telefonom, nista ulepsavano, a kasnije bice i slika kako treba jer mislim da i te kako zasluzuje dobre slike, sto se opreme tice u ful je opremi, bez panorame koja mi uopste ne nedostaje, znaci, senzori mrtvog ugla,parking senzori, kamere,pracenje okoline,prepoznavanje udesa,pomoc pri naglom kocenju,full led dinamicki farovi,dinamicki tempomat,pracenje trake,drzanje odstojanja, vece bolje i lakse kocnice, i svasta jos nesto, ne mogu se ni sam setiti sta sve, ubacicu i po neki video i oduzi ga ja za medalju lollol nista spakovao kofere sa drugarom seli u njegovu skodu i paljba za nemacku za 6 dana ukupno presli 5 000km. frankfurt nam bio baza sa smestajem,u sredu uvece posli preko rumunije i zaglavili na ulaz u madjarsku cetri ipo sata cekali u frankfurt stigli  tek u cetvrtak u 22h. stim sto smo usput imali dodatna svracanja u becu i linzu, petak ujutru krenuli put dortmunda mesto ahlen po golfa biggrin
ako sam nesto zaboravio napisati, dopunice mo u narednim postovima biggrin

evo snimka mog prvog susreta sa autom kada smo stigli po njega, da se vidi da ne bude posle tamo lupan treskan pa ovde sredjivan boodala ne zamerite malo na okrenutoj slici zaboravio skroz da ukljucim automatsku rotaciju, cak i nisam znao od uzbudjenja sta pricam lollol

i naravno prvo na pumpu kada krenuli biggrin

zatim iz ahlena krenuli nemam pojma ni ja gde znam da je severno od dizeldorfa prema holandiji ali ne duboko u holandiji vec cim se predje granica neko mesto, ne zamerite sto nisam sve popamtio jer nema gde nismo bili sve, samo na nirburing nismo bili a bilo je u planu samo da se slikamo jer staza nije radela, ali za to smo zakasnili jer kasno krenuli iz frankfurta a morali smo  u ponedeljak do 12h biti u suboticu zbog carinjenja auta, tako da nirburing ostaje za drugu priliku namenski samo tamo da se ide ;) sada evo dva kraca videa voznje golfa kroz neka nemacka sela, a ona veca i lepsa od zajecara

zatim autoban cetri trake na jednoj strani, jedna traka samo zatvorena zbog radova i odma kolaps, ovo je negde na pola puta izmedju dortmunda i studgarta nije bilo blizu nekog grada, ali guzve su bile svuda ogromne

onda neka na usputna stajanja po pumpama

zaboravio sam mesto kako se zove,jedino sto znam da je na 10km od holandske granice, svratili do nekih prijatelja

u povratku ka frankfurtu takodje guzve i dalje, na pojedina mesta i ovako

i evo potrosnje sa nemackim gorivom

ovo je fabricki u vrata

i doslo vreme da krenemo nazad kuci

ovo je nocna voznjica kroz nemacku negde blizu austrije

ovo su takodje slike sa usputna stajanja

negde ispred beograda

u subotici sa carine

i jedna u zajecaru, a za neki dan bice slika kako treba ;)

sto se planova tice oni su sledeci, u toku nedelje prvo se ide u ovlasceni vw tasic jagodina na zamenu ulja filtera,svecica i svih tecnosti, nakon toga do proleca narucivanje inlet hous pipe, otvaranja usisa, bmc air filtera u fabrickom kucistu i naravno mapiranje, sto se tice auspuha tu cu najverovatnije izbaciti samo srednji lonac i to je to, naravno tada se stavljaju i motec felne biggrin
Jos jednom se ponavlja prica da nije vazno koliko je auto presao, nego ko je sa njim vozio te kilometre. mahac

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
Odg: Golf 7.5 TCR
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 26, 2024, 08:47:30 posle podne »
Neka je sa srecom Sale. Bio si nekih 70-ak km od mene. Jos jednom se ponavlja prica da nije vazno koliko je auto presao, nego ko je sa njim vozio te kilometre. mahac
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 26, 2024, 09:13:24 posle podne »
Dobar nema priče
Nek je sa srećom

Čudo da si R zamijenio za GTI.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
TDI POWER

Van mreže deki1.8T

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Leon Cupra 300 DSG
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 26, 2024, 11:18:12 posle podne »
Pa đe si pekare...ovi tvoji auti sve jedan bolji od drugoga.
Meni je jasno zašto GTI umjesto R-a....šta će ti 4 motion, dobar je jedino za ispaljivanje s mjesta. Iako vidim da je tvoj R dosta dobro išao.

Uglavnom u istoj smo klasi, prošle god sam ja uvezao Leon Cupra 300 DSG isto iz Njemačke....  clap

Da se vratim na temu, Golf 7.5 GTI TCR je strava, pun pogodak. Ima ga jedan poznanik, samo što je auto dosta glasan s downpipeom, navodno ima neki glasniji lonac od ostalih.

Jedino mi nije jasno ko bi radio preko 50.000 km godišnje s ovim autom?!

Nek te dobro služi i da padne neki tuning što prije.

clap driving

Van mreže ssrki

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 27, 2024, 08:38:12 posle podne »
Uf pekare, prelep. Srećno

Sent from my ELI-NX9 using Tapatalk

Van mreže kekembas

• VW Početnik
  • Auto: Passat R36 | Golf 5 GTI ED30
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 27, 2024, 09:32:45 posle podne »
Ozbiljan auto nema sta, i jos retka TCR verzija, bomba! Nek je sa srecom i da te dobro sluzi  biggrin

Van mreže Pekar

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 28, 2024, 11:22:28 pre podne »
@kekembas hvala brat :26

@ssrki hvala ssrki :26

@deki1.8T pa de si deki, ne ma te na forumu, hvala,hvala :26 nek je sa srecom i tebi masina thumbup e to sam morao i ja da ga pitam za kilometre, kaze ima tiguana 2019g. tcr je bio namenjen za zenu, kada otiso po njega i do kuce dok je stigo samo je reko zeni da je ovo auto samo za mene a tebi tiguan lollol i kaze od tada ako je seo u tiguana samo 5/6 puta, od kuce do firme i nazad ima nekih 90km samo to i plus ovako voznje,pa kaze eto ti pa racunaj biggrin

@mur3633 hvala brat :26 Gti je u srcu biggrin

@PaulGT hvala drug moj :26 znaci sad mi bas krivo kako se ne setih da si gore da ti pustim poruku, sigurno bi svratili da se vidimo i na turu pica, jos vikend bio :(
Jos jednom se ponavlja prica da nije vazno koliko je auto presao, nego ko je sa njim vozio te kilometre. mahac
jako lepo receno, pozdravljam :46 :25

Van mreže deki1.8T

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 28, 2024, 02:00:55 posle podne »

@deki1.8T pa de si deki, ne ma te na forumu, hvala,hvala :26 nek je sa srecom i tebi masina thumbup e to sam morao i ja da ga pitam za kilometre, kaze ima tiguana 2019g. tcr je bio namenjen za zenu, kada otiso po njega i do kuce dok je stigo samo je reko zeni da je ovo auto samo za mene a tebi tiguan lollol i kaze od tada ako je seo u tiguana samo 5/6 puta, od kuce do firme i nazad ima nekih 90km samo to i plus ovako voznje,pa kaze eto ti pa racunaj biggrin

Dugo me nije bilo, istina, ti forumi su nažalost izumrli, koliko vidim i kod vas nije situacija puno bolja....sve je na društvenim mrežama danas.
Ali bitno da napredujemo po pitanju auta, ovo su već zvijeri, sve prije što sam imao je bila sprdačina prema ovome.
Sreća ja ne radim puno km sa svojim, pa gorivo nije neki problem.

Sretno s GTI-em  clap

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 28, 2024, 06:26:17 posle podne »
Drug moj svejedno je jel vikend ili radni dan
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 28, 2024, 07:07:38 posle podne »
Uh, odličan auto wub Pekare neka je sa srećom, puno predjenih kilometara  tapsac

Van mreže PedjaV18

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 29, 2024, 10:45:28 pre podne »
Kakva bomba od auta 🥰 neka je sa srecom da te lepo sluzi i puno lepih kilometara da napravis 🍻💪

Sent from my iPhone using Tapatalk
TDI power!

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 29, 2024, 06:20:51 posle podne »
Deki na zapadu se uzme auto da se vozi i uziva u vaznji za sto je i napravljen, a ne da se uzeme za zadnji euro kredita pa se drhce nad njim jer se nema vise para ni za sto drugo (i ovako se jede krompir svaki dan. Cast izuzetcima)
Kod nas dolazi na redovni servis 997 sa preko 200.000 km i osim zmjene potosnih dijelova nista se nije radilo na njemu u 5 godina koliko ja znam

Van mreže deki1.8T

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 29, 2024, 08:47:03 posle podne »
Deki na zapadu se uzme auto da se vozi i uziva u vaznji za sto je i napravljen, a ne da se uzeme za zadnji euro kredita pa se drhce nad njim jer se nema vise para ni za sto drugo (i ovako se jede krompir svaki dan. Cast izuzetcima)
Kod nas dolazi na redovni servis 997 sa preko 200.000 km i osim zmjene potosnih dijelova nista se nije radilo na njemu u 5 godina koliko ja znam
Ako mislis da sam se ja zadužio za svoj i da nemam kruha da jedem, fulao si. Imam i drugi auto u obitelji, a realno mogu bez ijednog.
Znači moj auto mi predstavlja većinom gušt, pa tek onda potrebu, moglo bi se čak reći da je vikend auto.

Ovakvi auti obično nisu sinonim za nabijanje km, više su za tuning i guštiranje.

Ne kažem da je pekarov lošnja kupnja, da me se ne shvati krivo

Ali GTI nije ni napravljen za velike kilometraže.

Van mreže Pekar

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 30, 2024, 04:18:34 posle podne »
mislim da je Paul hteo reci da ljudi tamo kada kupe auto ne vezano da li je to dizel ili RS.GTI,S. oni to voze svaki dan,tamo dok sam bio, golfova 8 R-ova, to se samo tera koliko hoces, dosli ispred marketa rewe i parkirali se pored audija RS6, taman izasli i da ga slikam prilazi zena otvara auto i stavlja stvari iz prodavnice u njega seda i odlazi, oni si lagano sa takvim autom i u redovnu nabavku idu, to mi ovde zivimo u zabludi da sa takvim autima se ne prelazi kilometraza, prelazi se i te kako, cast i izuzecima ima pojedini kome je to drugi ili treci auto pa ga slabije voze,ali retkost ;)

Drug moj svejedno je jel vikend ili radni dan
:25 :46

Uh, odličan auto wub Pekare neka je sa srećom, puno predjenih kilometara  tapsac

hvala brat  :26

Kakva bomba od auta 🥰 neka je sa srecom da te lepo sluzi i puno lepih kilometara da napravis 🍻💪

Sent from my iPhone using Tapatalk

hvala bratac  :26

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 30, 2024, 05:23:02 posle podne »
Deki Sale ti je objasnio pa ja ne moram. Auto ja da se vozi i ja iskreno Gustam kad vozim, a ne kad ga gladim krpom po cijeli dan.

Ali GTI nije ni napravljen za velike kilometraže.

Po kojem osnovu nije napravljen za velike kilometraze? Molio bih da argumentiras ovaj tvoj zakljucak?

Ne shvatam ljude koji non stop nesto tuniraju, nadograduju, uvaljuju bruku para u auto koje prede max 500 km godisnje, a svakodnevno voze neku kramu.

Svaki je auto napravljen da se vozi i odrzava pa koliko ko moze. Za vitrine i gledanja su modeli u raznim omjerima :26
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2024, 05:25:11 posle podne od strane PaulGT »

Van mreže deki1.8T

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 30, 2024, 05:53:07 posle podne »

Po kojem osnovu nije napravljen za velike kilometraze? Molio bih da argumentiras ovaj tvoj zakljucak?

Ne shvatam ljude koji non stop nesto tuniraju, nadograduju, uvaljuju bruku para u auto koje prede max 500 km godisnje, a svakodnevno voze neku kramu.

Svaki je auto napravljen da se vozi i odrzava pa koliko ko moze. Za vitrine i gledanja su modeli u raznim omjerima :26

Pa ti motori u pravilu ne prelaze puno km. Kad si vidio gti s 300 tkm? Ja nikad. Nije to TDI.
I ja idem sa Cuprom u trgovinu i na put ako treba, ali sam presao 7000 km u godinu dana. Drugi auto je VW UP od žene s kojim pičim po gradu.

Kao drugo, taj auto sigurno nećeš ostavit u originalnom stanju nego ćeš ga nadrkavat i lagano svemu skratit vijek trajanja, u određenom postotku.

Još ako imaš ispuh, sportske opruge i šta ja znam, taj auto nije nečujni i udobni Audi A6 3.0 tdi s kojim će neki direktor prelaziti po 300km dnevno.

Kao treće, tu je i gorivo, moja Cupra recimo ima mapu 97ron od Reva i ja točim mix 95/100 oktana. (100tka je u Hr skoro 2 eura litra).
Po autocesti mi je prosjek 10 litara, malo jači tempo.
Po gradu 13.
I sad, da radim neku ogromnu kilometražu s ovim autom, morao bi biti ili teški lovator ili budala. Haha.

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 30, 2024, 07:04:23 posle podne »
Da vidio sam gti i sa 300.000 ali ne sedme generacije. Sedmicu performance iz 2014 koja je pred moj godisnji u sedmom mjesecu imala 225.000 redovno sam gledao do te kilometraze na redovnom servisu. Sticajem okolnosti da sam na bolovanju od 12.08. ne vidam ih tako cesto.
Fora je sto su ovdje gdje ja trenutno zivim 98% novih auta vozi na lizing i raznorazna vozila u koristenju, tako da turpijanje, spustane, cipovanje i ostala sranja ne dolaze u obzir. Turpijanje i cipovanja dolaze tek u drug ruci. Voze se maksimalno 4 godine i idemo nanovo. Auta koja u tom razdoblju ne naprave veliku kilometrazu ostaju na parkingu i prodaju se kao dobra polovna sa garancijom. Ona koja nisu tako dobra uzimaju kokosari kojima je dosta da uberu par stoja u preprodaji. Vecina firmi obnavlja vozi park od kraja 10 mjeseca kad malo preracunaju prihode i rashode. Obnove vozni park i plate manje poreza.

Van mreže deki1.8T

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 30, 2024, 08:17:54 posle podne »
Da vidio sam gti i sa 300.000 ali ne sedme generacije. Sedmicu performance iz 2014 koja je pred moj godisnji u sedmom mjesecu imala 225.000 redovno sam gledao do te kilometraze na redovnom servisu.

I za koliko ćeš prodati gti sa 225.000km?

Jedan A6 3.0 TDI ćeš dobro prodati i sa tim km, GTI-a nećeš.

U mojoj glavi sportski kompakt jednostavno nije namijenjen kilometraži, to je kao da Ferrari prodaješ s 200tkm.

Možeš ti natući km, samo je pitanje koliko će te to koštati i koliko ćeš na kraju izgubiti.

A sto se tiče Njemačke, ima masa GTI-a i Leona Cupri od 100tkm i manje. Ne voze svi te aute puno.

Moj je imao 93.500, 2017.god.

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2024, 08:21:47 posle podne od strane deki1.8T »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 31, 2024, 11:24:49 pre podne »
Ocito ne shvatas materiju i nije bit sta je u tvojoj ili mojoj glavi. Nismo bitni za globalno trziste. Pokusaj naci A6 3.0 tdi sa iznad 120.000 u Njemackoj kod ovlastenog dilera.

Mogu ti navesti dosta primjera, ali ova tema nije mjesto za to.

I usput onako da ti kazem kuloarske price po ovlastenim V.A.G. servisima. Kazu da se Seat pravi od djelova koji padnu sa trake u audiu, volkswagenu i skodi mahac

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 31, 2024, 11:27:58 pre podne »
Deki, evo ti moja petica GTI trenutno je na 290 000km, nikad otvaran motor. I ako se pitas ko ce da ga kupi, reci cu ti kad ga budem prodao, isto kao sto sam i bivsu cetvorku GTI prodao sa 300 000km u roku od mesec dana, bila je buvkalno naskuplja golf cetvorka na nasim oglasima u tom trenutku. I jedan i drugi auto su cipovani.

Pekare, jedino ti zameram sto si sa manuelca presao na DSG, inace je auto top, kao i svaki tvoj. beer