Autor Tema: Turbina na audi a6  (Pročitano 524 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Passat b5.5
Turbina na audi a6
« poslato: Septembar 06, 2024, 01:54:10 pre podne »
Poz ekipa, na a6 c6 2.0tdi 125kw imam neku nedoumicu. Naime auto stvarno fino vuce, od 0-100 9 sekundi kako je i fabrika deklarisala, ono sto me buni je sledece. Skoro sam uzeo audi a3 2014 god isto 2.0tdi 100kw recimo odnos snage i tezine je tu negdje, a3 manje kg ali i 34ks manje. Na toj trojci kad dam gas auto instant povlaci, bukvalno ne postoji turbo rupa, dok na a6 dam gas i njemu treba bukvalno ali bukvalno 2-3 sekunde da povuce. Negdje tek na 2500 obrtaja njemu otvara turbina. A6 ima 300 000km i inace na svakom ubrzanju se cuje turbina da zvizdi. Da li je moguce da je ona vec pri kraju? Auto inace ne dimi, ne trosi ulje, kazem opet on vuce ekstra samo ima preveliku turbo rupu.

Van mreže Milan91sd

• VW Početnik
  • Auto: vw Vento
Odg: Turbina na audi a6
« Odgovor #1 poslato: Septembar 06, 2024, 06:00:46 pre podne »
sto veca turbo rupa to je turbina vise otisla...vec na 1700-1800 obrtaja trebas osetiti da auto povlaci...sve preko toga je turbina u problemu ,i ako pišti turbo kao sto i sam kazes to je to, remont ili polovna ti ne gine...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Septembar 06, 2024, 11:07:21 pre podne »
Idi kod majstora na defektazu.
Ako je turbina na izdisaju razmisljaj o saniranju problema.
Ako ne odradis na vreme posle te moze skuplje kostati popravka.

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Septembar 06, 2024, 04:03:12 posle podne »
Bukvalno nisam ni obracao paznju, dok nisam provozao ovu trojku i bilo mi cudno da auto tako instant reaguje na gas. Onda opet sjednem svoju sesticu provozem dam gas i cekam kad ce povuci. Nista definitivno cu morati kod majstora da sprijecim neku vecu havariju

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 06, 2024, 10:13:32 posle podne »
Kad mi je na Golfu bila loša turbina, tj. obrijana usisna peraja isto se ispaljivao sa 1800 obrtaja, samo nešto slabije nego sa ispravnom.

Majstor će svakako da kaže da je turbo za remont i jedva dočekati.

Ako je turbina na vakuum, baci pogled na vakuum crijeva, ako je neko malo probilo može da pravi upravo taj problem, može N75 ventil da zeza, itd.

A3 vjerovatno ima noviju generaciju turba, pa je samim tim brži spool nego na starijeg A6.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
« Poslednja izmena: Septembar 06, 2024, 10:16:53 posle podne od strane mur3633 »
TDI POWER

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #5 poslato: Septembar 06, 2024, 11:40:43 posle podne »
To sam isto kontao, ipak je na a3 novija generacija tdi motora i vijerovatno je i tu neka razlika. Kazem za sad auto stvarno fino ide, ne dimi, ulje ni kap ne potrosi, sve je super, samo ima bas naglasenu tu turbo rupu, otprilike tek na 2500 obrtaja on povuce, i jedino sto se cuje ta turbina da zvizdi, cuje se ima sigurno prekp godinu dana