Pozz drugari. Potrebna mi je pomoc, jer vise ne znam sta cu. Pre tri godine sam uzeo golfa 4 1.4 16v za zenu, sve bilo ok, do pocetkom godine ne pali iz prve posle 3.il 4.puta upali i poceo je da gubi snagu, u leru digne obrtaje treba mu vremena da se unormalizuje ako mu u tom trenutku das gas ne prima gusi se puca na auspuhu, pogotovo nagli gas. U toku voznje stuca, seca gubi snagu zenu je par puta ostavio na putu nema snage da krene. Kod nekoliko majstora je bio "kao urade" nesto al od toga nista.. dijagnostika pokazuje egr ventil i lambda sonda gornja donja. Napominjem da nema katalizator. Radio sam veliki servis, menjao bobinu svecice kablove, regulator pritiska goriva, zamenio egr. Isao sam na varijantu da ga ugasim softverski i mehanicki ali niko nije uspeo bar kazu na to godiste ne moze, u sustini moze ali je komplikovano i niko nece. Prica "majstora". Cistio sam mu map senzor, klapnu kao cistio.. vise ne znam sta je..simptomi isti cak jos gori. Skoro isao na put u 4.oj mi izgubi snagu nema sanse da povuce odjednom probi dobi na snazi i iznacio plavi dim. Lampicu nijednu ne pali. Ostalo je da se ociste dizne, proveri klapna gasa pumpa za gorivo i ta lambda.. Golf je 99.god.Jel se susretao neko od Vas sa obakvim problemom? Svaki savet i pomoc dobrodosla