Autor Tema: Golf 4 1.8t vcds greske  (Pročitano 7887 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vladegti

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 4 GTI i GOLF 2 1,6 TNG
Odg: Golf 4 1.8t vcds greske
« Odgovor #40 poslato: Oktobar 15, 2023, 08:24:34 pre podne »
E pa bas tako, opadne posle i ispod 1bar koliko primetih, nisam nesto ni stigao da ga isprobam duze ali ideee...
Mnogo vam hvala na pomoci!  :45

Van mreže vladegti

• Sr. Member
« Odgovor #41 poslato: Maj 10, 2025, 02:43:46 posle podne »
Pozz... sta da radim sa benz diznama, gde da ih nosim na proveru i ciscenje? Znate li nekoga ko to radi kako treba a ne samo pranje u kadi...? Ili neke nove gde da trazim, sada su fabricke na njemu...
Sumnjive su mi odavno da ne rade kako treba, bolje ide na plin nego na benz. A zeza nesto od juce pocelo, u voznji pri malo jacem dodavanju gasa pa kada se oduzme on se nekako zagrcne, bas trzne jace... Izbacio ovu gresku 00561  13-00  ali i nakon sto je obrisem i stavim nove svecice, a i stare bile kao nove, opet se to desi u nekom rezimu na oko 2800 obrtaja ali nije prijavio nikakvu gresku nakon toga...

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #42 poslato: Maj 11, 2025, 01:11:36 posle podne »
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže vladegti

• Sr. Member
« Odgovor #43 poslato: Maj 11, 2025, 04:38:45 posle podne »
 lollol  thumbup
Hvala brat ❤️
Nije mi pala na pamet, imam negde tri kom u rezervi... moze li na vcds da se vidi koja je? Nadjoh neki servis u Jajincima sto radi servis i ciscenje dizni, ljubazni i sve super al nikakvu cenu ne znaju da kazu unapred, al  samo nek urade kako treba. Juce ga vozio i ide super ali naglo dodavanje gasa pa oduzmes on trzne...

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #44 poslato: Maj 11, 2025, 07:00:24 posle podne »
Ne znam da ti preporučim bobine, viđam neke crvene NGK TFSI sa adapterima za 1.8T AGU, verovatno ćeš dobiti konkretniji odgovor.
Može i vakum crevo da pravi trzaje, i kalpna gasa i svašta nešto...

Van mreže vladegti

• Sr. Member
« Odgovor #45 poslato: Maj 11, 2025, 07:46:48 posle podne »
On puni preko 1bara, ne bih rekao da negde falsira i gubi pritisak, a zeza isto na oba goriva. Ja imam u rezervi tri bobine originalne polovne, ispravne su pa cu videti da li se sta menja kada ih izmenjam, klapna gasa relativno skoro ociscena...
Pre dve godine ono, uz tvoju pomoc, sam mu zamenio sve zivo, jedino nisam ona siroka creva sa turba na interkuler i dalje na usisnu granu, fabricka su jos uvek...
Za lanac bregastih ne znam da li je nekad menjan ali zatezac je fabricki 310000km, sve u ok stanju nista ne zvecka a Cvele mi je to gledao nedavno kada sam bio kod njega, skidao poklopac i kaze da je sve dobro. Zamenio bih ja to sve kada bih znao gde da nadjem kvalitetne delove... samo u ponudi swag i tako neka s..nja...

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #46 poslato: Maj 11, 2025, 08:58:03 posle podne »
Ja sam juče zamenio bobinu sa auta 230k koji je radio na metan sa bobinom koja je prešla 270k isključivo na benzin i fabričke svećice, razlika drastična, te trzavice potpuno nestale.

Polovne bobine po meni mogu samo za probu, pa ako ustanoviš da su loše onda se oprostiš od jedne plate i kupiš sve novo i kvalitetno. Treba pogoditi i odgovarajuće svećice i zazor, loša struja se na gasu drastičnije oseća nego na benzinu.

I trebalo bi prvo da rad na benzin dovedeš do perfekcije, pa tek posle može i gas da se podešava. A za ove iz Jajinaca ne znam, ali svi to čiste u ultrazvučnoj kadi, probaju dal radi i i teraj. Dizne možeš i sam da testiraš uz malo veštine, ali druga je to priča. Odi negde da ti testiraju dizne, pogledaju sprej i količinu, to ne bi trebalo da je skupo i komplikovano, nemoj slati na čišćenje napamet.

Van mreže vladegti

• Sr. Member
« Odgovor #47 poslato: Maj 12, 2025, 04:52:52 posle podne »
On gazi i ide extra hvala bogu kada stisnes i ne pustas gas... ali samo taj trzaj kada mu nalije vise goriva tj kad stisnes vise od pola pa oduzmes on se zagrcne, kada doziras gas sve ok i ide i tada extra, samo kad ne preteras da tako kazem sa stiskanjem i kada das vise nego sto moze u tom trenutku da proguta...A ne mogu ovde da ubacim sliku da vidis koliko su prljave dizne onako vizuelno, i bojim se da neka naliva vise ili da ne zatvara dok motor radi na plin pa da ne napravi neku havariju u motoru, istopi klip itd... Bobine ove tri sto imam sam davno uzeo na otpadu dok su 1.8t bili relativno mladi, covek rastura samo ispravna i vozila u dobrom stanju, ne dovlaci svasta, sada to da mi neko da dzabe to je sve krs i lom i preslo milione naravno. Probao sam ih na autu pa skinuo i ostavio, dve su uvek u gepeku. Svecice mi je Cvele pre par godina stavio neke hladnije kako je rekao i odlicne su se pokazale, sada sam porucio i stavio iste takve, NGK BCPR7ET. Probacu sutra sa ovim bobinama pa cu i nove juriti ako budem znao gde i kakve 🙄
« Poslednja izmena: Maj 12, 2025, 05:13:31 posle podne od strane vladegti »

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #48 poslato: Maj 12, 2025, 05:23:35 posle podne »
A ne mogu ovde da ubacim sliku da vidis koliko su prljave dizne onako vizuelno

Možeš nešto da probaš pre skidanja, šrafciger na uvce i preslušaš kliktanje dizni.

Ovako možeš da testiraš dizne, vizuelno gledaš kakav je sprej ima li kapljanja. Ovde je odrađeno poređenje količine sve 4 dizne i bitno je da budu iste. Na profi mašini se tačno podešavaju impulsi brizganja i u menzuri tačna količina goriva, što se tiče elektronike isto jednostavno da se napravi ali druga je to priča.

Bobine ove tri sto imam sam davno uzeo na otpadu dok su 1.8t bili relativno mladi

Možeš da probaš da menjaš sa polovnim i izvlačiš neke zaključke, ali kako mogu polovne bobine da  sex, ne može niko.

Evo još jedan test, sa menzurama i PWM signalom.

« Poslednja izmena: Maj 12, 2025, 05:29:30 posle podne od strane raca1 »

Van mreže raca1

• Master Member
« Odgovor #49 poslato: Maj 12, 2025, 07:29:01 posle podne »
Ja sam juče zamenio bobinu sa auta 230k koji je radio na metan sa bobinom koja je prešla 270k isključivo na benzin i fabričke svećice, razlika drastična, te trzavice potpuno nestale.

To ne znači da je popravljen, ogromna razlika.   :) Garantujem da će za desetak dana ako ne i pre početi da secka, obradovala ga nova bobina i kablovi, a svećice zazor najveći  lollol
Sve u svemu nameštaj motor da radi odlično na benzin i vadi ta gasna gomna napolje...  clap

ili bar prebaci na CNG pa i da se voziš jeftino...   lollol lollol

Van mreže vladegti

• Sr. Member
« Odgovor #50 poslato: Maj 13, 2025, 03:29:56 posle podne »
Sramota me da kazem sta je bilo u pitanju  :8
Crevce sto ide na N75 se otkinulo i samo malo se drzi. A menjao bobine, protokomer drugi...