Autor Tema: Problem, potrebna pomoc passat 90 godište 1.6.td. lampicom za ulje i zvucnim sig  (Pročitano 1561 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Marko1111

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b3 1.6.td
Passat 90 godište 1.6 TD imamam problem sa lampicom za ulje i zvucnim signalom, U toku voznje preko 80-90 km na cas, pali mi se lampica za ulje koja daje i zvucni signal i ne gasi se sve dok ne stanem i ugasim auto, nekada i ranije kada dodam veći gas pri priticanju reaguje isto pali se. Ulja uvek ima dovoljno i više puta zamenjeno, davači pritiska zamenjeni i oni su u redu, mogu da ugasim lampicu u toku voznje na taj nacin sto pritisnem kvacilo i dodam jaci gas ali to je kratkotrajno samo na par sekundi. Da li je neko imao slican problem i kako je odklonio kvar? Hvala

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
Odg: Problem, potrebna pomoc passat 90 godište 1.6.td. lampicom za ulje i zvucnim sig
« Odgovor #1 poslato: April 25, 2023, 08:36:30 pre podne »
Lampica i zujalica se pale zbog nedovoljnog pritiska ulja, količina ulja neme veze, može biti na max.
Koje pritisne prekidače si proverio o kako?
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
Odg: Problem, potrebna pomoc passat 90 godište 1.6.td. lampicom za ulje i zvucnim sig
« Odgovor #2 poslato: April 25, 2023, 08:47:10 pre podne »
Treba izmjeriti pritisak manometrom i znaćeš tačno šta je... Pitanje i ti novi davači Kakvi su. Ja sam skoro dva zamjenio dok sam naletio na pravi
VW fan

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #3 poslato: April 25, 2023, 08:04:40 posle podne »
Ako su pritisci uredu onda se ne slaze davac sa instrument tablom. Mozda je neko mjenjao sat. To se znalo desiti ako se ubaci tabla iz t4
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Golf 2
« Odgovor #4 poslato: April 26, 2023, 01:22:54 posle podne »
Zna tu da crkne neki deo u instrument tabli pa se to desava, zar ne?
Ja sam na cvaji menjao davace i nista. Moram da odem kod jednog elektricara da mi napravi/zameni to u tabli sto zeza.