Autor Tema: Ugradnja kilometar sata  (Pročitano 8985 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže radarac66

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 6 1.6 77KW
Odg: Ugradnja kilometar sata
« Odgovor #20 poslato: Februar 08, 2010, 04:54:51 posle podne »
kilometraza je kod mkIII upisana u eeprom.
Njega nakon skidanja table i odlemljavanja kola moze da reprogramira vecina RTV servisera
i cela operacija ne bi trebala da kosta vise od tridesetak evra.

Kada se izvrsi reprogramiranje ni pod tackom razno ne moze da se vrati na staru km ni
posle 100 puta skidanja kleme sa akumulatora.Uvek ostaje poslednja koju je auto napravio.

Pozdrav

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • VW - Das Auto
  • Auto: VW Golf MK3 + MB Vaneo
« Odgovor #21 poslato: Februar 08, 2010, 05:56:02 posle podne »
kilometraza je kod mkIII upisana u eeprom.
Njega nakon skidanja table i odlemljavanja kola moze da reprogramira vecina RTV servisera
i cela operacija ne bi trebala da kosta vise od tridesetak evra.

Kada se izvrsi reprogramiranje ni pod tackom razno ne moze da se vrati na staru km ni
posle 100 puta skidanja kleme sa akumulatora.Uvek ostaje poslednja koju je auto napravio.

Pozdrav

pa ako je tako onda to nece da bude veliki problem ali je samo problem sto kod mene u gradu ima jedan rtv serviser (za koga znam da skida delove sa stvari koje mu se odnesu) i znam jednog sto radi tu elektroniku u kucnom izdanju ali je stvarno dobar. Da li znas mozda sta je potrebno od aparata da se ima da se to reprogramira ili ako imas neki link na nasem jeziku kako se to radi pa da malo proucim jer sam trazio po googlu ali nisam nasao ali sam naleteo na jedan nemacki sajt koji je veoma dobar ali je problem sto ja neznam nemacki a na google prevodiocu nije to to tj ne prevodi tako da moze da se razume.

Citao sam na nekom forumu da je neki tip uspeo da vrati zeljenu kilometrazu preko digitrona a kako neznam i to mi je malo cudno
« Poslednja izmena: Februar 08, 2010, 05:57:46 posle podne od strane Ivke »

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Februar 08, 2010, 06:21:38 posle podne »

Citao sam na nekom forumu da je neki tip uspeo da vrati zeljenu kilometrazu preko digitrona a kako neznam i to mi je malo cudno

Hudini ;)

Krle

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Februar 08, 2010, 06:24:52 posle podne »
Aj jedno pametno pitanje... Cemu vracanje kilometraze... Iovako je sve to za barabe, znaci ja teram kola do 1000 000 km i odem u radnju i kupim nov sat sa 0 km, i sta, ja imam nov auto... Moze da se vrati kilometraza, al to je za uvoznike, za barabe koji varaju narod... Ivke baraboooo  lollol

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • VW - Das Auto
« Odgovor #24 poslato: Februar 08, 2010, 06:36:13 posle podne »
Aj jedno pametno pitanje... Cemu vracanje kilometraze... Iovako je sve to za barabe, znaci ja teram kola do 1000 000 km i odem u radnju i kupim nov sat sa 0 km, i sta, ja imam nov auto... Moze da se vrati kilometraza, al to je za uvoznike, za barabe koji varaju narod... Ivke baraboooo  lollol

lollol lollol  ko zna mozda hocu da ga preprodam  biggrin biggrin , salim se malo, nema sanse da ga prodam (barem u narednih 4-5 god.) nego je to meni licno bitno jer ne zelim da pise koliko hoce nego onoliko koliko ima. Ja sam takav, pokusavam da sve bude kako jeste sto se svega tice...

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #25 poslato: Februar 08, 2010, 08:14:10 posle podne »
Sto se tice EEPROMA nije problem da se obrise njegov sadrzaj, to se radi pomocu programatora i svaki serviser koji radi TV uredjaje mora da poseduje neki, a moze da se napravi za manje od 300 din. Jedini problem je sto kada se obrise sadrzaj eproma mora se imati neki drugi sadrzaj koji ce se upisati u EEPROM. Naravno mozes da iscitas iz EEPROMA trenutni sadrzaj memorije i kasnije da vratis i da stoje podesavanja i podaci koji su ti trenutno na autu. Jedino resenje po meni je da nadjes na netu ili pak da skines od neki isti auto koji ima kilometrazu koju ti zelis pa da skines njegov EEPROM i iscitas njegove podatke i ubacis u tvoj EEPROM. Nadam se da sam bio od pomoci  driving

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • VW - Das Auto
« Odgovor #26 poslato: Februar 08, 2010, 08:50:16 posle podne »
Sto se tice EEPROMA nije problem da se obrise njegov sadrzaj, to se radi pomocu programatora i svaki serviser koji radi TV uredjaje mora da poseduje neki, a moze da se napravi za manje od 300 din. Jedini problem je sto kada se obrise sadrzaj eproma mora se imati neki drugi sadrzaj koji ce se upisati u EEPROM. Naravno mozes da iscitas iz EEPROMA trenutni sadrzaj memorije i kasnije da vratis i da stoje podesavanja i podaci koji su ti trenutno na autu. Jedino resenje po meni je da nadjes na netu ili pak da skines od neki isti auto koji ima kilometrazu koju ti zelis pa da skines njegov EEPROM i iscitas njegove podatke i ubacis u tvoj EEPROM. Nadam se da sam bio od pomoci  driving

pa ako je tako onda to nije problem jer sad imam 2 kilometar sata (njegov fabricki i jedan polovni), tako da mogu iz njegovog eeproma da iskopiram i da prebacim u ovaj polovni, nadam se da nece biti nikakvih posledica takvog poduhvata ili da samo zamenim moj kilometar sat sa svom elektronikom (eepromom) na taj polovan sat ali treba da se preletuje a neznam koliko ce to dobro da bude.

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #27 poslato: Februar 15, 2010, 10:03:13 posle podne »
Ako su satovi identicni i ako nema neka druga podesavanja koja su od znacaja za auto onda samo zameni eeprome. To ti nije tesko samo pazi prilikom odlemljivanja da ne kratkospajas pinove jer mozes da obrises sadrzaj memorije. Znaci zamenis eeprome i sve je po starom.
U pitanju je samo jedna komponenta sa 8 pinova tako da je bolja varijanta da zamenis eeprome nego celu elektroniku, napominjem da je sve isto a ne da se pomalo razlikuju. Jer svaki uredjaj u eepromu ima razlicita podesavanja. To ti je moj savet. Ako zelis da se osiguras onda skokni do nekog servisera tv uredjaja nek ti izvuce sadrzaj eeproma i snimi na flesku jer je to najbitnije. Time ces osigurati da ukoliko nesto nevalja vratis na programatoru ponovo podesavanja i to je to, sve isto kao i pre.