Golf 5 GTI TFSI BWA, prvi problem od kako sam ga kupio i malo cudan.

Motor radi mirno, ler gas ok, ide normalno sve dok se ne dodje do nekih 4500 obrtaja i onda kao da je udario u blokadu. U leru se desava isto, mada mi se cini da u leru maksinalno dodje na 4000. U voznji sam laganim dodavanjem gasa uspeo da ga dovedem do oko 5000 obrtaja i ipak stane, znaci nije samo kad je papucica do poda.
Ne pali check engine, dijagnostika pokazala gresku za EVAP 001089 (ovo je palio povremeno i ranije, nevezano) i
004243 (P1093), povremen. Ovo je nesto vezano za gorivo, gresku sam obrisao, ne pali se ni ona vise, ali problem ostao.
Probao sam da skinem klemu na 20 minuta da resetujem komp, nista. Skinuo MAF, isto i bez njega.
Preko VCDSa ocitao pritisak benzina u rail-u, na leru oko 50 bari, pod gasom oko 100 i penje se svaki put kad dajem gas, deluje je da je sve ok.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti? Lici mi na neki senzor, ali me cudi da ne prikazuje nikakvu gresku. Kao da udari u blokadu, tako se ponasa. Auto sam kupio cipovan, ali nema launch kontrol. Gorivo sipano na Gaspromu stotka isto kao i uvek do sada. Potrosnja normalna. Sad vidim kako je voziti dizela, muka bez obrtaja.