Autor Tema: Dali imam problem sa menjacem golf 5 tdi  (Pročitano 3986 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže makis

• VW Početnik
Dali imam problem sa menjacem golf 5 tdi
« poslato: Februar 01, 2010, 10:59:54 posle podne »
Kupio sa polovan golf 5(2005godiste 1.9tdi)pre 15 dana i umesto da se radujem ja samo imam neke probleme.13godina sam vozio golf 2(1.3 ajnspriic)inikad me ostavio nije.Ovaj G5 je od prvog vlasnika,kupljen nov u autokomercu.ima 97000km, veoma lepo izgleda i motor mu je dobar.Ali juce sam posao da kupim namernice,zakljucao zeder i auto,i kada sa se vratio nece ni da zavergla(SVE JE RADILO PRETOGA SUPER).Danas je dolazio momak iz zedera(posto sampre 5 dana menjao zeder zato da bih malo mirnije spavo) i ustanovio da nije do zedera a i nije.Upalio je na guranje veoma lako a kod elekricara je samo zamenjena buksna koja se izvukla(neka impulsna)na alnaseru i lepo je radio posle.Do tada nisam imao sna i mira,a neku kolicinu para sa pozajmio da bi ga kupio.Dosao sam kuci i kada sam posao da obidjem rodjaka,sa porodicom danas.Sta se desava sada.Onako od spolja sam (ne sedeci za volanom)izbacio iz brzine i i lako upalio.Poceo je cudan zvuk i video sam da sam slucajno ubacio nesto izmedj 2.brzine i lera,brzo sam stisao kvacilo i stavio u ler ,da se motor malo zagreje.Kada sam krenuo da ga isparkiram culo se (a i sada)neko caktanje,koje se pojacava sa jacim br obrtaja,a kada stisnem kvacilo isto cakce (ne prestane).Na leru se posle 1.min.ne cuje a neki put se i cuje(kao da neka plastka sruze o neiki kais ili sl.Kada dam malo gas opet se cuje.To se cuje u desnom delu kako gledas kada otvoris haubu,mislim negde oko filtera za vazaduh,jer su ga danas skidali da nameste buksnu alnasera,tu negde.Ne verujem da je neka plastika.Dali je tu menjac, zamajac ili...Ranije se culo neko struganje ali ne ovako jako,i kada stisnem kvacilo prestane,.. pa se na leru pomalo cuje pa prestane.A sada je gasnije i ne prestane kada stisnem kvacilo.Auto lepo vuce,ide,brzine idu lako(moze lako i bez kvacila,ali to ne radim,samo sam sada probao misleci da ce da prestane).Dali je to zamajac ili nesto drugo. Dodje mi da ga polomim ali pozajmo sam pare ,zivim od zeleznicke plate i nemam para da ja to vozim a samo sam hteo siguran auto koji bi vozio pomalo(kada podjem negde),i da ga cuvam ali mislim da kada ga popravim,imam da ga prodam.Razocaran sam i utucen ,zato vas molim, ako neko zna otprilike sta je kvar da mi kaze da znam orjentaciono sta me ceka i kolko para za popravku.HVALA.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Dali imam problem sa menjacem golf 5 tdi
« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2010, 11:04:26 posle podne »