Autor Tema: Gofl 6 usisna grana i check engine lampica problem  (Pročitano 2643 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NL-NL

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf MK6
Gofl 6 usisna grana i check engine lampica problem
« poslato: Mart 22, 2022, 03:28:13 posle podne »
Pozdrav svima,

Za početak da napišem da je u pitanju Golf 6 2.0 TDI (110 KS).

Upalila mi se check engine lampica, odem kod majstora, utvrdimo da je u pitanju error P20215, odnosno problem sa delom usisne grane koji se pomera malo više nego što bi trebalo pa to neki tamo senzor registruje i rezultat je check engine error. On mi kaže da ako sve radi ok, da u suštini ne moram to da popravljam, jer bi se morala menjati cela usisna grana, a to košta 500+ evra.
Kasnije sam čitao po internetu i video da su mnogi imali taj problem, da postoje razni "simptomi" i najvažnije, da je majstor bio u pravu, u suštini može da se vozi sa tim, ako nema nekih ozbiljnih simptoma. Kod mene je jedini simptom to što malo "drnda" taj deo na do 1.000 rpm, kasnije kad krenem da vozim i povećam obrtaje sve normalno, fino vuče itd. Čitao sam da jedan od simptoma može biti i povećana potrošnja, naglo smanjenje broja obrtaja itd... na sreću kod mene nema tih problema. Lampica mi se već par puta palia i gasila, svaki put je to.

E sad, dolazimo do glavnog pitanja - našao sam informaciju da su mnogi rešili ovaj problem tako što su kupili i ugradili ovakav deo:
https://dieselgeek.com/products/p2015-code-repair-bracket-for-vw-cr-tdi-with-black-plastic-manifold-03l-129-711ag

Da li je neko imao iskustva sa ovim, odnosno da li se vredi igrati sa ovim i ugrađivati ovaj "budž"?
Da se razumemo, ja prvi nisam za budženje, ali kvar je zaista takav da samo treba fizički ograničiti dužinu pokreta tog dela i problem rešen. Takođe, ne može uticati na druge delove... sa druge strane, pisao sam već Porsche-u da pitam koliko bi koštala usisna grana + taj motorić - cena prava sitnica, 61.000 dinara (+ ruke naravno)

Hvala unapred
« Poslednja izmena: Mart 22, 2022, 03:50:49 posle podne od strane NL-NL »