Autor Tema: Dubinsko pranje  (Pročitano 3158 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
  • Auto: Volkswagen
Dubinsko pranje
« poslato: Avgust 19, 2021, 05:09:41 posle podne »
Pozdrav svima, nisam naišao na sličnu trmu na forumu, pa sam odlučio da otvorim novu. Želim da odradim dubinsko pranje na svom Golfu sam. Pa pošto ću odšarafljivati i skidati sjedišta sam mislio da i pod vozila pređem ekstraktorom, ali nisam siguran da li ovaj model Golfa (Plus) ima onaj modul koji pravi probleme ukoliko se okvasi, znam da imaju starija vozila iz VAG grupacije. Takođe me interesuje da li neko ima iskustva sa skidanjem zadnjih sjedišta iz Golfa Plus, dva sjedišta su pozadi, sjedišta imaju podesiv nagib i podešavaju se naprijed-nazad. Ja sam pronašao dva šarafa od iza, u gepeku, ali nikako da bađem šarafe sa prednje strane. Takođe me onteresuje da li ću imati problema sa džekom airbaga i lampicom na instrument tabli ukolikonodspojim i izvadim sjedišta. Čuo sam da se džekovi rasklimaju poslije vađenja sjedišta i da posloje imam problem sa čestim paljrnjem lampice na insttument zabli. Hemija koju ću koristiti je Ruskog proizvođača Grass iz Detail serije Multi cleaner.

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: a4 allroad, golf 5
Odg: Dubinsko pranje
« Odgovor #1 poslato: Avgust 19, 2021, 10:24:39 posle podne »
Skini kleme prije nego raskacis to i ne davaj kontakt dok sve ne zavrsis jer ces posle morati dijagnostikom da gasis lampicu, a za ostalo ne znam ovako ali ima na net sigurno kako neko to vec radio

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 19, 2021, 11:37:04 posle podne »
Skini kleme prije nego raskacis to i ne davaj kontakt dok sve ne zavrsis jer ces posle morati dijagnostikom da gasis lampicu, a za ostalo ne znam ovako ali ima na net sigurno kako neko to vec radio
Možda bi mi bilo najbolje da samo odšarafim sjedište, odmaknem ga koliko dozvokjavaju kablovi i usisam sve ispod. Nebih baš da skidam kleme sa akomulatora jer sam čuo da poslije mora neki proxy da se radi preko dijagnostike, da se sve kalibriše prema akomulatoru. Svakako ću se snaći što se tiče zadnjih sjedišta, naći ću neki način, ali mi se čini da će ići težim što se tiče skidanja istih.

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 20, 2021, 10:15:45 pre podne »
Slobidno izdzekaj airbag, ali nemoj davati kontakt. Opet i ako das i upale se lampice odes negde da resetuju.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Avgust 20, 2021, 10:22:05 pre podne »
Slobidno izdzekaj airbag, ali nemoj davati kontakt. Opet i ako das i upale se lampice odes negde da resetuju.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Ja bih najviše volio tu varijantu, da sjedišta izvadim, ali opet nisam baš siguran. Šta Vi mislite, da li su tačne one priče da će poslije stalno da se pali greška airbaga i da će konektor da se rasklima i da će se stalno paliti greška od airbaga? Da li smijem ukoliko budem skidao sjedišta da naprskam kontakt klinerom sve džekove koji se nalaze ispod?

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Avgust 21, 2021, 12:18:56 posle podne »
Da li smijem da skinem minus klemu kad ovo budem radio? Ja bih da izvadim sjedišta, ali nikad do sad nisam po radio, pa nisam baš siguran kako i šta. Nailazio sam na razne situacije, pa me je najviše strah oko dijela sa airbagom. Da li ću morati auto da vodim na dijagnostiku ako budem skidao klemu? Nailazio sam na neke članke koji kažu da kod novijih vozila ne smije kompjuter da ostane bez napajanja.

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Avgust 21, 2021, 01:05:17 posle podne »
Ada ne sjekiraj se, pa sta i da bude nesto, povedes na dijagnostiku ali eto ne moras ni skidati jlemu samo nemoj da dajes kontakt dok sve ne zavrsis

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Avgust 21, 2021, 01:33:25 posle podne »
Tako ću i uraditi, šta bude bude. Nevb trebalo da će se airbag ispaliti, ili nešto u tom smislu, je li tako?

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Avgust 21, 2021, 03:34:33 posle podne »
A ne bre, a i da ispali sta te boli uvo, kupis druge, samo se ti pazi  lollol

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Avgust 21, 2021, 03:55:56 posle podne »
Meni onda bolje da kupim nova sjedišta, nego da ih dubinski čistim   bleh

Kako funkcionišu ovi stikeri, skroz drugi sam odabrao😂?
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2021, 07:33:47 posle podne od strane Modus »

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #10 poslato: Avgust 21, 2021, 05:44:55 posle podne »
 lollol