Autor Tema: Dynamic Road Sign Display - No data for this area.  (Pročitano 2796 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zeljkonikic1994

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Tiguan II 2017
Dynamic Road Sign Display - No data for this area.
« poslato: April 10, 2021, 10:31:35 posle podne »
Radi se o Tiguanu MKII, ima svu opermu i sve moguce sisteme, ali za prepoznavanje znakova kaze "No data for this area". Pretrazio sam forum i nasao slicno pitanje za VW Passat..
I okej, onemoguceno je za zemlje van EU recimo, ali mi jedna stvar nije jasna - zasto mi prepoznaje znakove SAMO U IKEI :D
Znaci gde god da sam u Srbiji kaze nema podataka, ali kad krenem iz IKEE ka autoputu (samo u tom pravcu) prepozna ona 2-3 znaka sto ima tu i posle prestaje da radi :D Mozda su u pitanju drugaciji znakovi (dimenzije, visina, tako nesto)..

Van mreže dixon

• Old.Jr Member
  • **
Odg: Dynamic Road Sign Display - No data for this area.
« Odgovor #1 poslato: April 10, 2021, 11:17:10 posle podne »
Ограничено је генерално за наше просторе... Нико не зна зашто, да ли зато што су знакови лоше обележени па неће да се бахћу... Може се кодирањем адаптирати да знакове хвата само са камере уместо да обједињује из камере и из навигације. На тај начин ће радити свугде, међутим исписиваће само знакове које детектује камера на шоферки и при сваком стартовању возила ће ти избацити обавештење да је препознавање знакова ограничено све док је ухвати први знак. Након тога знакове мења на борду и на навигацији кад наиђе други знак или уколико не ухвати ни један знак у року од 30мин (тад се склоне сви знакови и са борда и са нави).

То што хвата само код ИКЕЕ је врв зато што је на неки начин ту ипак убачен знак у мапу или слично...

Уколико желиш овај тип препознавања знакова, може се одрадити та адаптација, јави се :)

Van mreže zeljkonikic1994

• VW Početnik
  • Auto: Tiguan II 2017
Odg: Dynamic Road Sign Display - No data for this area.
« Odgovor #2 poslato: April 13, 2021, 04:34:39 posle podne »
Nakon sto sam ovo postavio palo mi je na pamet da mozda tamo gubi GPS signal, a i mislim da mi nisu mape azurirane pa IKEE ni nema na mapi.. provericu sledeci put kad budem isao. Hvala za savet, nije mi preterano potrebno citanje znakova, ali mozda cu i ubaciti nekad, samo me zanimalo kako to da radi u IKEI :D