Autor Tema: Lose radi na benzin...  (Pročitano 2993 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Arsinov

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Lose radi na benzin...
« poslato: Januar 23, 2010, 06:57:11 posle podne »
Auto mi jako lose radi na benzin, znaci kao da mu je smesa prejaka i da dobija previse benzina posto dimi kao lud, ler nema uopste, gusi se i gasi non stop. Da napomenem da kada prekidac od plina stavim u neutralan polozaj, da potrosi benzin iz karburatora, on radi prilicno dobro, ima ler i prima normalno gas, medjutim kad ga prebacim na benzin pocne da trokira. Sta bi to moglo da bude?

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
Odg: Lose radi na benzin...
« Odgovor #1 poslato: Januar 23, 2010, 08:45:48 posle podne »
KOliko ga cesto vozis na benz? mislim ne vozis  lollol
Evo ovako par sitnica, obicno kada se ugradi plin na karb u vecini slucajeva stavljaju mixer plocu, e sad, kada stave tu plocu, niko nije otisao da se sada podesi smesa benzina na karbu sa tom plocom, jel je promer ploce manji i normalno manje vazduha prodje, i samim tim radi kako radi. Plindzije ti montiraju plocu, ti vozis na plin i na to ni ne obratis paznju, i onda vremenom to pocne da smara, a pored toga i membranice na karbu malo ocvrsnu i sve ti to stvara glavobolju, nerviranje i ...
Ja sam po postavci te ploce oterao kola da se nasteluje to, i onda otisao da mi namesti smesu za plin, i nikakvih problema, ali moras malo i da vozis na benzin.   ;)  A na kraju, sto ce ti vecina reci, pa vozis na plin sta ce ti benzin  lollol njih bi podavio  angry2
« Poslednja izmena: Januar 23, 2010, 08:54:42 posle podne od strane tasa »
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #2 poslato: Januar 23, 2010, 09:35:05 posle podne »
Da se nadovezem na temu i iskoristim priliku da pitam nesto. Ja imam jetu mk2 1991g sa onim karburatorom koji ima elektronske dizne i celokupan rad i potrosnja idu preko ECU jedinice e sad s obzirom da ga ne vozim cesto na benzin ali skoro sam morao jer sam ostao bez plina, auto ide ok na benzinu e sad kada sam sipao plin prebacio sam prekidac u nulti polozaj da bih potrosio benzin u karburatoru i kada auto pocne da secka  prebacim na plin a ono auto poce da gubi snagu, da lose prima gas i to tako traje nekih 10tak  minuta sve dok izgleda ne potrosi benzin. Pretpostavljam da nemoze da potrosi sav benzin u karburatoru i kada prebacim na plin pocne da mesa plin i benzin. Pokusao sam i da vozim na benzin sve dok se auto ne ugasi pa prebacim na plin ali se isto desava. Moje pitanje je dali je to normalno, ako nije zbog cega se sve to desava?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 23, 2010, 10:15:04 posle podne »
Da se nadovezem na temu i iskoristim priliku da pitam nesto. Ja imam jetu mk2 1991g sa onim karburatorom koji ima elektronske dizne i celokupan rad i potrosnja idu preko ECU jedinice e sad s obzirom da ga ne vozim cesto na benzin ali skoro sam morao jer sam ostao bez plina, auto ide ok na benzinu e sad kada sam sipao plin prebacio sam prekidac u nulti polozaj da bih potrosio benzin u karburatoru i kada auto pocne da secka  prebacim na plin a ono auto poce da gubi snagu, da lose prima gas i to tako traje nekih 10tak  minuta sve dok izgleda ne potrosi benzin. Pretpostavljam da nemoze da potrosi sav benzin u karburatoru i kada prebacim na plin pocne da mesa plin i benzin. Pokusao sam i da vozim na benzin sve dok se auto ne ugasi pa prebacim na plin ali se isto desava. Moje pitanje je dali je to normalno, ako nije zbog cega se sve to desava?
druze moj ti imas najjebeniji sistem ubrizgavanja koji je vw ikad napravio, tih godina je i opel pokusao da kopira vw i izbacio seriju kadeta 1,8 (jubilee) sa takvim ubrizgavanjem za koje je delove tesko naci i na internetu. ako ti nekad nedaj boze crkne kompjuter imam nov koji nikad nije postavljan na auto i poklonicu ti ga

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #4 poslato: Januar 24, 2010, 12:33:08 pre podne »
care,pogledaj da ti nisu mozda zapekle dizne ,jer ako stalno vozis na plin,onda hoce to da se desi,kao sto ti je tasa rekao moras ponekad i na benzin da ga vozis ...
« Poslednja izmena: Januar 24, 2010, 12:35:22 pre podne od strane golfo »

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2010, 09:50:44 pre podne »
Lepo su  osmislili taj sistem ali je toliko jeben da ponekad neznas sta je. Ja kada sam kupio ovaj auto kompjuter nije radio, vec je ler gas bio mehanicki napravljen (vezan zicom  boodala) pa sam ja jedva ali verujte jedva nasao majstora za ovakvu vrstu karburatora. Cak sam se i u Nisu raspitivao ali niko nije smeo da zapocne da radi. Pa sam na kraju ovde na Kosovu slucajno kada sam bio na auto otpadu cuo za ovog majstora i otiso kod njega i covek stvarno ga napravio medjutim izgleda nije ima jos neku falinku ali sta je tu je.
Jeli gedora za koliko para prodajes taj kompjuter? Uzeo bih ga da imam u rezervi jer ih je stvarno tehko naci, ja sam jedva nasao na jednom otpadu.

Van mreže Arsinov

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 25, 2010, 09:33:01 posle podne »
KOliko ga cesto vozis na benz? mislim ne vozis  lollol
Evo ovako par sitnica, obicno kada se ugradi plin na karb u vecini slucajeva stavljaju mixer plocu, e sad, kada stave tu plocu, niko nije otisao da se sada podesi smesa benzina na karbu sa tom plocom, jel je promer ploce manji i normalno manje vazduha prodje, i samim tim radi kako radi. Plindzije ti montiraju plocu, ti vozis na plin i na to ni ne obratis paznju, i onda vremenom to pocne da smara, a pored toga i membranice na karbu malo ocvrsnu i sve ti to stvara glavobolju, nerviranje i ...
Ja sam po postavci te ploce oterao kola da se nasteluje to, i onda otisao da mi namesti smesu za plin, i nikakvih problema, ali moras malo i da vozis na benzin.   ;)  A na kraju, sto ce ti vecina reci, pa vozis na plin sta ce ti benzin  lollol njih bi podavio  angry2

Ja preko karburatora imam samo onaj difuzor, tako su bar rekli da se zove, jel si na to misliio? I hteo sam da pitam da nije mozda plovak od karburatora u pitanju?

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #7 poslato: Januar 26, 2010, 12:13:53 pre podne »
Taj mixer ti stoji na vrhu karba, i od aluminijuma je, oteraj da ti ga nasteluju i vozi odredjen broj km da se malo membrane razrade, a inace znaju membrane i da puknu i onda ti neka od njih piski gorivo, jedna od tih je na drugoj slici pod 8 http://members.fortunecity.co.uk/baden/2e2.htm  i tu hoce gorivo da ti sipa izvan karba, i mozes videti da curi.
Ma sta da ti kazem, to ti je sve lov u mutnom. Ukratko, cistenjem karba menjanjem membrana i stelovanjem to ce sve da radi, onda voznja na plin ce ti prouzrokovati niz sitnica i problmcica, koje su kao kod tebe, i sta da ti kazem nego navikni se i to je to. Jbga ;)
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))