Autor Tema: Passat B6 DSG Problem rikverc na "usponu".  (Pročitano 4013 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miho

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b6
Passat B6 DSG Problem rikverc na "usponu".
« poslato: Novembar 02, 2020, 07:25:18 posle podne »
Veliki pozdrav za sve članove kluba!
Evo drugari da i ja nešto pitam, pošto nisam uspeo da pronađem na forumu.
Imam Passata B6 2005 godište, sa šestostepenim DSG menjačem. Kada prebacimo u rikverc, a auto treba da ide unazad uz neki mali uspon, ili da se popne na ivičnjak, nastaje problem. Treba mu veliki broj obrtaja da bi to savladao i trese se. I onda kada se opet popne na ravno krene k'o lud.
Pitam da li je neko imao nešto slično, i znate li koliko mogu i da li smem tako da ga vozim? Šta se dešava?
Hvala i pozdrav!

Van mreže dixon

• Old.Jr Member
  • **
Odg: Passat B6 DSG Problem rikverc na "usponu".
« Odgovor #1 poslato: Novembar 03, 2020, 12:11:38 pre podne »
Здраво, то је класичан симптом квара на дуплом квачилу 99%. Одеш код Славка у Јаково ако си из БГ, кажу ти који је квар, колико пара кошта поправка и колико још смеш да возиш у таквом стању. Искусни, крајње коректни и пре свега пошетни ЉУДИ!  Иначе ја имам суперб мк2 исто DSG 6 брзина, за сад у вожњи све нормално, једино при кретању из места тј убацивању у D или S из неког другог мода, чује се као да два пута лупне у њему нешто. Био код Славка. (тј. Стевана јер син води сервис сад), дечко ми рекао вози док не крене да прави проблеме у вожњи, неко пређе 10, неко 30, а неко 50ккм зависи од много фактора, да ли га силујеш, је л вожња претежно градска или по отвореном итдитдитд. Углавном, један од каснијих симптома је то да ауто прво у рикверцу а касније и у D/S неће да крене узбрдо без гаса или крене али трза, не вуче полакои равномерно. Цена је 800е са заменом код њих, Горан у Земуну тражи и до 850, остало су махом шарлатани и не вреди их помињати овде. Такође, има и лик у Бечеју чини ми се, мађар неки који ради такође одлично, али је тек скуп на квадрат. Тако да то ти је што ти је, ја мој возим и не даје ми се 8 стоја тек тако јер мењач је у вожњи скроз нормалан.

Одлетиш до њих, па спаваш мирне главе кад бар знаш шта је :). И да, квачило НЕ може за собом да повуче још нешто па да буде касније скупља поправка

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Van mreže Miho

• VW Početnik
  • Auto: Passat b6
« Odgovor #2 poslato: Novembar 03, 2020, 04:18:49 posle podne »
Hvala ti na brzom odgovoru. Hajde da te pitam još nešto.
Čuo sam i za servis Pastor u Temerinu, znaš li kakvi su oni? Temerin mi je malo bliži, pa zato pitam.
Hvala.

Van mreže dixon

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: Novembar 03, 2020, 04:25:56 posle podne »
Не знам, нисам чуо па не могу рећи ништа нити добро нити лоше :)

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk