Autor Tema: Golf 2 1.3 trosi rashladnu tecnost  (Pročitano 1584 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mirko Vucinic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf II
Golf 2 1.3 trosi rashladnu tecnost
« poslato: Oktobar 19, 2020, 11:00:45 pre podne »
Zdravo.Vec duze vrijeme mi auto trosi vodu.Primijetio sam da kad je ugrijan motor donje crijevo sa hladnjaka nije nesto vruce mlako je dosta u donosu na gornje sto znaci da bi moglo da bude do termostata jer mi se i ventilator ne pali a sinoc mi je kazaljka skoro do kraja dosla.Sad,znam da moze da pukne glava ili da mijesa vodu i ulje,ali nema niakkavih simptoma za to motor radi fino,nema bijelog dima iz auspuha niti bijelog taloga u na cepu od ulja.Nadam se da nije to.
Moze li uzrok znaci da bude termostat ali ne znam zasto onda gubi vodu i gdje ako je to problem.hvala

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: Golf 2 1.3 trosi rashladnu tecnost
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 19, 2020, 04:53:12 posle podne »
Pregledaj dobro da li nedge curi. Ako lepo radi i bilo sta drugo ne daje znakove da voda dospeva u prostor za sagorevanje ili u ulje, onda nedge curi...neki spoj creva na selni ili na nekoj racvi. Mozda je nedge pukla posuda gde se sipa rashladna tecnost, neki dihtung...

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Mirko Vucinic

• VW Početnik
  • Auto: Golf II
Odg: Golf 2 1.3 trosi rashladnu tecnost
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 19, 2020, 05:37:23 posle podne »
Danas sam vidio da ventilator ipak radi,upalio se danas sam raskacio i ponovo utaknuo one dzekove.Kad je preslo malo preko polovine uplalio je.Donje crijevo je bilo toplo ne bas kao gornje ali bilo je toplo,sad da li kaplje nzm ne vidim da idje kaplje.Primijetio sam da je rashladna tecnost nekako trunjava nije bas cista mada je obicna voda nije destilovana.Mozda je pomijesao ulje i vodu boodala