Da je pukla glava motora i da mesa ulje i vodu, auto bi imao i druge lose simptome osim ove ,,sline" na cepu, kao sto su pregrevanje, los rad i tako dalje...
A tebi je, koliko sam procitao post (ako sam dobro procitao i razumeo, ako nisam ti me ispravi), problem samo ova slina na cepu. Druge lose simptome auto nema? Jel tako?
Moj predlog je da dobro operes rashladni sistem. Kupi u prodavnici auto-delova sredstvo za ispiranje rashladnog sistema, kosta 200-300 dinara. I kada dodjes kuci, sacekaj da se motor ohladi i sipaj to sredstvo u posudu za rashladnu tecnost i zatvori je. Upali auto da radi dok se ne zagreje na radnu temperaturu i posle toga jos sat vremena. Ugasi i SACEKAJ DA SE OHLADI. Onda otvori cep rashladne posude,skini donje crevo hladnjaka i pusti da istece sva rashladna tecnost iz sistema. Donje crevo se desi da nece da se skine, iako skines osigurac i ako nece, nemoj da silujes, nego ispusti na cesmici na hladnjaku koja se nalazi u donjem levom uglu istog. Gurne se srafciger kroz masku i otvori se cesmica. NI SLUCAJNO nemoj da ispustas rashladnu tecnost dok je motor vruc.
Skini i sa malog hladnjaka jedno crevo, bilo koje i nakaci na lulu ili samo gurni unutra crevo sa cesme pod pritiskom vode, da dodatno koliko moze istera prljavstinu napolje. I gornje crevo od velikog hladnjaka skini i tu gurni crevo sa cesme, dok je donje skinuto da se ispere.
Kada sve iscuri, onda vratis sva creva na mesto i zavoris cesmicu na hladnjaku, zavisi kako si ispustao. I napravis mesavinu antifriza i destilovanje vode 50:50, sipas do maksimuma u posudu za rashladnu tecnost, upalis auto da radi, pratis nivo u posudi i dolivas dokle god pada. Cacekaj da se termostat otvori i zatvori nekoliko puta. Taj motor ima sistem samoozracivanja, tako da za to ne treba da brines. Neka posuda bude otvorena sve vreme.
Prljavstina, koja sada postoji, vise ne bi trebala da bude, nego bi tecnost trebala da bude cista. To je znak da si resio problem.
Kada tecnost i posle nekoliko otvaranja i zatvaranja temostata ne bude opadala, nego stajala na maksimumu, ugasi auto i zatvori rashladnu posudu.