Autor Tema: Centralna brava na gepeku poludela_Golf 4  (Pročitano 4880 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.6d, Golf 4 TDI
Centralna brava na gepeku poludela_Golf 4
« poslato: Avgust 15, 2020, 06:26:41 posle podne »
Pre neki dan iz čista mira je elektronska centralna brava na gepek vratima mog Golfa 4 počela čudno da se ponaša, tako da kada zaključam na daljinski sva ostala četvoro vrata, gepek se otključa i obrnuto... Problem sam rešio tako što sam "rokirao", odnosno zamenio mesta dvema žicama koje dolaze na motorče za bravu gepeka, ali mi ipak nije jasno kako i zašto se dogodilio da ona "poludi"?!? Skinuo sam na pola sata i klemu sa akumulatora misleći da će centrala možda tako da se resetuje, ali nije vredelo. Ako neko ima ideju bio bih mu zahvalan da mi da neki predlog za razmišljanje ili je bolje da ostavim sve ovako kad već radi... 

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
Odg: Centralna brava na gepeku poludela_Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Avgust 15, 2020, 11:38:21 posle podne »
pogledaj snop zica iz sasije do gepeka hoce da puknu zice pa prspajaju prave sranja
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 16, 2020, 09:12:07 posle podne »
Pregledao sam tu instalaciju, ali mi ništa nije bilo sumnjivo...

Van mreže sofric

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2021, 01:40:12 pre podne »
Pozdrav.

Da li si uspio da sredis problem? Kod mene je situacija da nece uopste da zakljuca gepek...

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Februar 12, 2021, 08:34:49 posle podne »
Da, otkrio sam kako se to desilo i vratio sam sve u normalu. Naime, kada sam "premotao film unazad" setio sam se da sam tada, dok je auto bio zaključan, podigao ručicu za otvaranje gepeka i u istom trenutku na daljinskom pritisnuo otključavanje, tako da je u tom trenutku centrala nekako "poludela" i okrenula sve naopačke. Naravno, na isti način sam uradio to još jednom i sistem se resetovao u normalni režim, samo sam ponovo morao i žice na konektoru da vratim kako su bile fabrički, tako da sada sve radi kako treba.
Što se tvog problema tiče, najpre proveri da li se čuje kako zuji elektronika motora zadnje brave kada otključavaš ili zaključavaš auto (ako imaš daljinsko), a ako je to OK, onda skini tapacir sa gepeka i proveri da nije spala  jedna kratka polugica koja pokreće mehanizam brave u položaje zaključano/otključano, a veoma često se dešava da se ona otkači i iskoči iz ležišta. Ako motorče ne radi, najpre treba proveriti da li tu dolazi napon +/- 12v (meri na džeku kabla koji je tu uštekan) i ako je napon dobar, onda je možda crklo motorče, mada se to retko dešava kod golfa. Ako nema napona, onda proveri osigurače ili kablove u gumenom rebrastom crevu između gepeka i šasije, oni se tu stalno savijaju i dešava se da se prekinu. SREĆNO!
« Poslednja izmena: Februar 12, 2021, 08:39:42 posle podne od strane TheViljuska »

Van mreže sofric

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2021, 04:02:20 posle podne »
Pregledao sam kablove u rebrastrom crijevu, ima li par komada koji  su malo oštećeni. Sljedeće što sam uradio je to da sam na bravi rucno prebacio zub tako da se brava zaključa kaad poklopim gepek vrata, nakon toga sam pokušao otkljucati auto ključem (fabrički je bez daljnskog ključ) u ispio je korektno otključati. Zatim sam provjerio da dijagnosti, i ttu je ispisalo grešku sa mikroprekidačem vozačevih vrata... Esad, da li upravljanje bravom gepeka ide direktno sa comfort modula ili ide preko vozačevih vrata? Da li je to moguće vidjeti u programu Autodata?