Avio industrija je dotakla svoj max i to je to. Isto kao i automobilska industrija.
Jedino ko je prosperirao proteklih decenija je železnički saobraćaj koji će za koju godinu biti isplativiji i profitabilniji od avionskog. U nekim sferama već jeste ali nije ovo tema o tome.
Kad je izmišljen/pronadjen točak
...
Rodjaci, kako se točak okretao i na kom principu se vrteo u kamenom dobu, tako se vrti i danas. To što je na taljige dodata mmedija kako bi umanjila kloparanje istih, nije nikakav tehnološki bum nego crno ispod noktiju u odnosu na sve ono što je izmišljeno i patentirano tokom 18, 19, i početkom 20, veka.
Nema dalje, sve je već pronadjeno i jedino što će izazvati novi bum je teleportacija
...
Jel tema old VS nju
... ajmo onda ovako
...
Trećina forumaša sigurno ne zna niti je ikada čula za djule, topovsko djule. A verujem da su svi čuli za spejs šatl.
A šta povezuje ove dve stvari rodjaci moji ...
Mnogi misle da je topovsko djule, npr ono što se ispaljuje sa gusarskih brodova skorz oblo i okruglo. Ali nije rodjaci.
Još u 17, veku su neke pametne čike ustanovile da oble ivice imaju veći otpor vazduha čime smanjuju brzinu, a ujedno i krajnji domet pa su počeli da prave topovsko djule jajastog oblika zarad poboljšanja njegovih tehničkih karakteristika.
Spejs šatl, nema dalje, poslednja reč tehnike.
A jel znate da su prilikom dizajniranja njegovog *nosa* korišćeni neki proračuni iz tog dalekog 17, veka kako bi se smanjilo trenje i izbeglo samozapaljenje istog prilikom povratka u zemljinu orbitu..
Kome je ovo smešno neka pogleda munrejker sa Rodžer Mur3633 u glavnoj ulozi. i sve će mu biti jasno
meni najbolji 007
...
...
ali bih voleo da imam jednog aleka koga bih vozikao po nekada, jbg prva ljubav zaborava nema sada ce cika travi da me zgotivi
ali cika travi taj old skul nije mogao da sastavi 300km bez nekog kvara ili bar da se ne rasteluje toliko da skrka 100l benzina na 100km
Ako je imao moskvičov motor onda se slažem sa tobom ali ako je imao ladin motor onda je priča malo drugačija
...
Tipujem da je tvoj imao mosviča ispod haube čim si spomenuo potrošnju.
Ubila ih rdja ali mislim da je na zadnjoj klupi bilo udobnije i više prostora nego u amudi jajetu ...
Vozio se par puta, ladja od auta ako je sve picino oko.
Danas se vraćao sa posla i malo skrenem sa puta samo zbog tebe. Osetio sam ja leptiriće u stomaku još onda kada si spomenuo uaz i rusku tehniku koja nema dostojnog takmaca.
Ovim slikama još da ti iskažem ljubav i to je to. Zgotivili smo se ...
...
...
...
...
E ovo je klimatronic
duva samo ladno
...
...
I jedna fotka za odrasle dečake, oni drugi što se lože na plastikanere nek idu u temu servisi i popravke pa nek tamo plaču na ramenu jedni drugima ...
free upload image share...
...
education requirements for a forensic anthropologist...
Mogu ja još da palamudim, samo recite o čemu
...