Kao sto i sama tema nagovestava zanima me kako da povezem pokazivac goriva sa druge instrument table i koji uslovi su potrebni da se ispune da bi pokazivac radio ( Sta sve treba da se poveze ). E sada ovako posto ne bih skidao svoju instrument tablu pa ubacivao drugu. Zelim dodati jos jednu tablu koju bih stavio bilo gde u autu a na kojoj bi bio povezan samo pokazivac goriva. Posto na osnovnoj da tako kazem instrument tabli kod mene kazaljka za gorivo zalazi iza crne plastike tako da nikad ne znam koliko goriva imam u autu. Kada je Plovak ili kako se vec zove, tacnije merac nivoa goriva u rezervaru skroz u gornjoj taci tacnije da pokazuje da je rezervar pun na instrument tabli kazaljka tek malo prebacuje polovinu meraca ( Ukoliko je potrebno slikacu) Iz tog razloga zelim da izvucem zice sa dzeka instrument table i da ih prevezem na drugu instrument tablu na kojoj je ispravan pokazivac kako bih tacno znao koliko imam goriva.
Nasao sam semu instrument table tako da znam koja mi je zica za pokazivac goriva. Jedino sto me zanima je koji su uslovi koji se trebaju ispuniti da bi pokazivac krenuo da funkcionise. Da li je potrebno samo povezati zicu za pokazivac goriva ili je potreban i plus minus i jos nesto.
Ovo je raspored zica:
Text uzet iz teme:
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=44964.0BELI KONEKTOR
1B. Plavo bela--Dugo svetlo
2B.
3B.
4B. Crveno-crna--Obrtomer
5B. Ljubičasto-crna--Pokazivač zalihe goriva
6B. Plavo-siva--Osvetljenje instrument table
7B. Plavo-crvena--Migavci(levi-desni)
1D.
2D.
3D. Crvena--Sat (+12V)
4D.
5D. Braon--Masa (-12V)
6D. Žuto-crvena--Pokazivač toplote motora
7D.
CRNI KONEKTOR
1A.
2A.
3A. Plavo-zelena--Predgrejavanje (samo dizel motori)
4A. Žuta--visok pritisak ulja
5A. Plava--Alternator (punjač akumulatora)
6A.
7A.
1B.
2B.
3B.
4B. Plavo-crna--Pritisak ulja 0.3 BAR
5B.
6B.
7B. Crna--Kontakt