Autor Tema: Problem sa vratima kod passata b5.5  (Pročitano 3090 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat b5.5
Problem sa vratima kod passata b5.5
« poslato: Novembar 04, 2019, 04:19:42 posle podne »
Imam jednu muku sa zadnjim levim vratima,
 Passat b5.5 karavan,pocela su da zezaju na otkljucavanje preko centralne. Cas se otkljucaju cas nece i tako par dana,ja uhvatio foru pa ih zakljucam i otkljucam par puta i ona se otkljucaju,medjutim sada nece ni tako. Motorce se cuje da radi u ta vrata kada zakljucavam i otkljucavam auto medjutim nece da se podigne ona plasticna polugica na tapaciru. Sta da radim sada nemoguni vrata da otvotim

Van mreže Rnjak

• Hero Member
  • Sta uradimo za zivota,odjekivace u vecnosti!
  • Auto: Passat b5.5
Odg: Problem sa vratima kod passata b5.5
« Odgovor #1 poslato: Novembar 04, 2019, 08:39:13 posle podne »
Spremi se na muku angry2 Ako ne mozes da otvoris vrata,moraces iznutra da skines tapacir i srednji lim i onda uz mnogo muke da dodjes do brave i da probas srafcigerom da je razvalis da otvori vrata.A kada otvoris vrata onda ti je lako clap skines staru i zamenis novom :47
Trebao si,ali sada je kasno,kada si video da te zeza da je odmah zamenis ali posle J nema K,osim u azbuci :rolleyes:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Van mreže Rnjak

• Hero Member
  • Sta uradimo za zivota,odjekivace u vecnosti!
  • Auto: Passat b5.5
« Odgovor #2 poslato: Novembar 04, 2019, 08:41:40 posle podne »
Pogledaj i jos nesto kada skines tapacir:Vidi da nije onaj crni pipak ukosen u odnosu na rupu u tapaciru pa da te on ne zeza i nece da se digne?!
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #3 poslato: Novembar 04, 2019, 09:25:40 posle podne »
Brava je jedna od najkoplikovanijih stvari na Passatu B5.5, retko sa čime na tom auto može čovek da ima toliko problema.

Probaj da kuckaš rukom sa spoljne strane u predelu gde je brava, a drugom preko daljinskog da otključavaš i zaključavaš.  Ja sam tako nekoliko puta otvorio, nadam se da ćeš i ti uspeti.

Onda, kada skineš sve ono da bi došao do brave i pošto je demontiraš sa vrata, sledi otvaranje iste i onda...Da se pregledaju dolazni kontakti na ploču, da nije popustio neki lem, da se nešto unutar brave nije fizički slomilo ili da nije crkao elektromotor. Mikroprekidači unutar brave, sem onog za svetlo u kabini, retko crkavaju, tako da ne verujem da je neki od njih problem.

Da ti kažem, ali najiskrenije...Lakše mi je bilo kada sam sređivao trap u kucnim uslovima, sa sve zapeklim šrafovima i ostalim problemima koji se na istom javljaju, neko kada sam popravljao brave. To drndanje sa bravama mrzim više od bilo kog posla na svojim kolima.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #4 poslato: Novembar 05, 2019, 01:26:01 posle podne »
Spremi se na muku angry2 Ako ne mozes da otvoris vrata,moraces iznutra da skines tapacir i srednji lim i onda uz mnogo muke da dodjes do brave i da probas srafcigerom da je razvalis da otvori vrata.A kada otvoris vrata onda ti je lako clap skines staru i zamenis novom :47
Trebao si,ali sada je kasno,kada si video da te zeza da je odmah zamenis ali posle J nema K,osim u azbuci :rolleyes:
Uspeo sam da ih otkljucam i odma iskopcao konektor u sutbu de se kace vrata sada samo ostaje da skinem tapacire i da vidim sta je sta bi moglo biti

@BladeBG
ma kupicu drugo motorce za 3 eura i staviti kao sto stavljaju kada ugradjuju alarme
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2019, 03:21:28 posle podne od strane Modus »

Van mreže Telje

• VW Majstor
  • Old.Jr Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 06, 2019, 02:26:04 posle podne »
Srecan posao , brava zvekete - drugu zameni  sa garancijom na ispravnost