Autor Tema: Golf 4 2.0 PUKLA usisna grana  (Pročitano 8575 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan.stojanovic

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion
Golf 4 2.0 PUKLA usisna grana
« poslato: Januar 14, 2010, 02:24:05 posle podne »
Pozdrav svima,

vozim Golf IV 2.0 85kW, oznaka motora AZJ, 8V, na plin. Verovatno se zbog plina desila neka eksplozija u usisnoj grani i popucale su neke klapne i ventili na njoj. Da li neko zna gde bi mogao da nadjem polovnu usisnu granu???

Kataloski broj grane je 06A133206 (nova oznaka je 06A133204CP). Kataloski broj nekog drugog dela grane je 06A133203EE (sastoji se iz dva dela).

Evo slike grane (i oglas u Nemackoj valjda):
http://cgi.ebay.de/VW-06A133206-Bora-Golf-4--Ansaugbr%FCcke-komplett-!-AVU_W0QQitemZ250559280410QQcmdZViewItemQQimsxZ20100107?IMSfp=TL100107214003r10459

Jel postoji mogucnost da nekako kupim tu granu sa e-bay-a ???

Pozdrav i hvala unapred, Ivan Stojanovic
Ivan Stojanovic
Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion

Van mreže Dino

• Uprava Kluba
  • Hero Member
Odg: Golf 4 2.0 PUKLA usisna grana
« Odgovor #1 poslato: Januar 14, 2010, 02:26:48 posle podne »
Nadji ovde na forumu Sandokana on ce ti pomoci u trgovini sa e-bay-om.

Van mreže Jelena

• VW Početnik
  • Pol: Žena
« Odgovor #2 poslato: Januar 14, 2010, 02:30:40 posle podne »
i meni treba sli?na pomo?,ako neko zna gde mo

• Full Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 14, 2010, 08:10:05 posle podne »
I jos nesto...

Pricao sam sa majstorem za plin (nije on ugradio plin)...

On tvrdi da se eksplozija nije desila zbog plina...kaze da ima tri ventila do usisne grane i da nema sanse da su sva tri otisla pa da pusta...ne znam zasto bi jos mogla da se desi eksplozija ???

Pozdrav, Ivan
Ivan Stojanovic

Krle

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Januar 14, 2010, 08:54:05 posle podne »
Jel imas sequent ili obican plin... Ako je obican, majstor te verovatno folira(plindzija), zbog plina je doslo do detonacije...Ako sam ja dobro razumeo neka objasnjenja, kad je obican plin, valjda se zadrzi negde u usisnoj grani, pa dodje do paljenja i detonacije, al aj da ne preterujem, tako sam cuo... zato kazu da na jace mashine obavezno ide sequent da ne bi do toga dolazilo... Cuo sam da je na mom golfu dok je bio VR6, sa obicnim plinom doslo do te detonacije i da je tada motor konacno unisten, pa je zato zamenjen... Ima tu mnogo toga, sto samo neko ko je imao iskustva zna da ti objasni... Ja licno nisam, prenosim sta sam cuo i deluje mi da je tako...

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #5 poslato: Januar 14, 2010, 09:29:51 posle podne »
Eeee da je Pera o'ma kupio dizela, nebi 'vak'ih problema im'o !!!  lollol lollol lollol

Dobro je da niko nije stradao, bem ti eksplozije . . .  :huh:
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

• Full Member
« Odgovor #6 poslato: Januar 14, 2010, 10:12:49 posle podne »
Izvinjavam se sto nisam rekao da je sekvent plin.

U pitanju je neki AG uredjaj, ugradjen je 2002 godine u Holandiji.

http://www.agautogas.com.au/

Ne znam zasto je doslo do eksplozije...auto je puno duze verglao nego inace i kada je upalio, eksplodiralo je to...iskocila su 3 neka poklopca na usisnoj grani, klapna ispod jednog poklopca je pukla skroz...zato i mora da se menja...

E sad...ne znam da li je do plina eksplozija bila ili do neceg drugog?

I, da li da sada ugradim aluminijumsku granu...? Za moj motor (AZJ) je predvidjena plasticna, mada mi neki ljudi kazu da ugradim aluminijumsku, sta vi mislite ????

Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže Francesko

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Januar 14, 2010, 11:06:21 posle podne »

http://www.agautogas.com.au/

Ti bre ovi tvoji autogasci u galeriji nemaju ni jednu sliku kako su ugradili plin u neki VW... Nije ni cudo sto ti je puklo... alealeee
Salim se naravno, nadam se da ces resiti problem.  clap

• Full Member
« Odgovor #8 poslato: Januar 15, 2010, 11:06:18 pre podne »
Sto je najgore, sada sam upravo saznao da je ta usisna grana 06A133206 u stvari grana za Golf 4 1.6 75kW, u VW-u su mi rekli da je za moj motor (AZJ) fabricka usisna grana 06A133204CP (donji-skuplji deo) i 06A133203EE (donji-jeftiniji deo). Gornji je 32000, donji 20000, to mi je stvarno preskupo, a plasticne usisne nema cak ni u Sapcu. Nasao sam na 2-3 mesta tu aluminijumsku...ali...da li to moze da pasuje, kako to da skontam?

Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 16, 2010, 08:52:28 posle podne »
nema ti sta da kontas, doslo je do zapaljenja plina van cilindra, u tvom slucaju je bila usisna grana i sta se desilo? BOOOM!!!!! 1. ili ti je preskocio zupcasti kais, 2. neispravan red ubrizgavanja plina, 3. sta mislis da ces postici metalnom saug granom? taj kvar zbog kog ti se desila detonacija i dalje ostaje zar ne? 4. radio sam prosle godine mk3 ABF (motor 2,0, 110 kw) koji je imao livenu saug granu ili metalnu kako je ti zoves, i od te explozije(nastale od kvara na sekvent ubrizgavanju) pokrivio je sve 4 klipnjace u motoru druze, da ti prevedem delovi ruke itd itd 850eu. nedaj boze da se to desi na tvom autu jer je AZJ blok radjen od lake legure, zamisli sta se moze desiti i koliko ce te kostati.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Januar 16, 2010, 09:57:51 posle podne »
covek oce da resi usisnu granu a plinski sistem  moze i da raskaci ako se sumnja da tu nesto nije u redu, dovoljno je da se skine glavni osigurac koji napaja racunar za sequent, pitanje je samo da li metalna rana pasuje na taj AZJ motor , ja imam AZH motor i kod mene je metalna tako da mislim da moze da se stavi takva i na njegov(mislim)

• Full Member
« Odgovor #11 poslato: Januar 17, 2010, 12:34:45 pre podne »
@gedora

Meni se eksplozija desila ujutru na prvo paljenje (tada pali na benzin posto je hladan motor). Jedino ako je nekako pustio ipak plin (kvar sa elektronikom plina).

1. Ako je na primer preskocio zupcasti kais, da li bi se desila eksplozija u toom slucaju i na benzinu?
2. Neispravan red ubrizgavanja plina odbacujemo posto je auto palio na benzin...tad kad se desila eksplozija...
3. Metalnom granom necu postici nista, znam, necu je ni staviti...probacu ovu granu da "popravim", ako to ne bude moglo, kupicu novu plasticnu i gotovo...metalnu sam hteo zato sto nisam mogao drugu polovnu da nadjem...ali sam ipak od te price odustao...
4. Taj motor sam imao u proslom autu, bas ABF i drago mi je sto mi se to nije desilo :) A sto se tice odnosa cene...moja usisna nova i ruke su eto oko 650eura, tako da nije velika razlika u poredjenju sa tih 850e :) :) :)

@shvexoman

Skinucu svakako ja osigurac plina...pa cu otici kod plinadzije koji ima dijagnostiku za AG gas (taj holandski) pa nek on utvrdi sta je i kako je. Pa ako on smatra da nece biti problema, neka ukljuci plin (na njegovu odgovornost). A...ako posumnja da moze biti opet...nek skine i gotovo...nervira me taj plin mnogo u zadnje vreme...

p.s. Ako neko hoce, prodajem AG sekvent (komplet sve, boca, sve sve sve) za 100eura :) Ali, da dodje i da ga skine :)

Pozdrav, Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #12 poslato: Januar 17, 2010, 12:42:52 pre podne »
u slucaju da je kais preskocio i da se desila explozija na benzinu u tom momentu nebi ti se desilo to sto ti se desilo

• Full Member
« Odgovor #13 poslato: Januar 17, 2010, 12:53:04 pre podne »
@gedora

A sta bi se desilo?
Ivan Stojanovic

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #14 poslato: Januar 17, 2010, 01:11:00 pre podne »
u najgorem slucaju spalo bi ti neko gumeno crevo sa usisne grane, drugim recima nista. explozija plina i benzina se nemogu porediti. cuo si sigurno kako izgleda jutarnje paljenje nekog lose podesenog ajnspric motora,(koji nema plin) moze se desiti vise tih detonacija na verglanju i nista se nece desiti. ako kais tj bregasta ili bregaste(16v) i radilica nisu u fazi ili razvodnik paljenja nije podesen kako treba sta se desava prilikom hladnog starta? cilindar u kom treba svecica da zapali smesu dobije prerano ili prekasno varnicu  kad usisni ventil nije sto posto zatvoren, svecica odradi i smesa se zapali u usisnom kanalu a ne u cilindru. taj plamen koji je tad slobodan(ne drze ga celo klipa i zatvoreni ventili) tad iz usisng kanala krece da se siri u usisnoj grani i dolazi do leptir klapne gasa i obicno se izgubi na pola puta do filtera zraka. e kad se to isto desi s explozijom plina koji tako slobodan zapaljen stvara mnogo veci potisak i pritisak desavaju se takve stete kao sto se tebi desila.

• Full Member
« Odgovor #15 poslato: Januar 17, 2010, 03:22:02 posle podne »
@gedora

Hvala na odgovoru.

Pozdrav, Ivan
Ivan Stojanovic

• Full Member
« Odgovor #16 poslato: Januar 25, 2010, 01:45:01 posle podne »
Pozdrav svima,

evo zavrsio sam muku sa usisnom granom, za sada. Grana je zalepljena dvokomponentnim lepkom i nekom dvokomponentnom smesom, i drzi kao zavareno.
Problem se javio zbog plina, naime, crkao je neki MAF senzor (kako mi se cini da je rekao majstor), i auto trosi u isto vreme i plin i benzin, sto naravno lako dovede do eksplozije. Posto je taj senzor skup, a majstor nije 100% siguran da je do toga (ne deluje mi da je siguran), ja sam se odlucio da iskljucim plin, bar na neko vreme...dok sad imam kinte da vozim na benzin, vozicu, ako bude frka, ukljucicu plin ponovo. Ne bi da mi se desi opet isto sranje zbog tog senzora koji je polovan 7000din, mogu da zamislim koliko je nov. Nije problem uzeti nov, ali niko mi ne garantuje da nece da crkne opet i da mi opet pukne grana koja je nova 53000din.

Ivan
Ivan Stojanovic

• Full Member
« Odgovor #17 poslato: Jul 28, 2010, 09:16:37 pre podne »
Evo napokon resen i trajno problem usisne grane.

Kupio sam novu granu, kostala je MNOGO, ali jbg, nije moglo drugacije. Platio sam je 58000 sa VW club popustom od 10%, inace je bila 63000din. Nek ide zivot :)
Resio sam i problem sa plinom, servisiran i sada radi kao zmaj :)

Pozdrav, Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #18 poslato: Jul 28, 2010, 12:46:44 posle podne »
...a kažu jeftina vožnja na plin...jeste do sledeće detonacije... boodala

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Jul 28, 2010, 04:17:47 posle podne »
...a kažu jeftina vožnja na plin...jeste do sledeće detonacije... boodala

lollol lollol i meni rikuno protokomer na Gti od detonacija i plina.. boodala mada je dobra fora lollol
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!