Hvala Rnjak,
I koje su high line felne?
Da vam malo prepricam sta sam do sada popravio:
Bila mi pukla manzetna na polu osovini bas na dan kupovine, to sam resi jeftino, pa sam usput odradio mali servis i proverio vitalne delove, tu mi je majstor skontao da su creva na kocnicam skoro pukla i kajis klime, takodje sam odradio mali servis.
Smarao me zvuk iz prednjeg tocka na 80-90 km na sat pa sam odlucio da i to proverim medjutim majstor me ubedjivao da ne mora da znaci da je lezaj tocka, trla babala, pa sam odlucio da zamenim majstora, kod drugog majstora smo odmah ustanovili da se radi o lezaju prednjeg desnog tocka(koristio covek neki stetoskop), usput htedoh da resim problem cudnog lupanja, medjutim zamenismo rame i probasmo drugi amortizer, zvuk nije nestao, zamenio je i onu potkovicu, ali zvuk i daje ostao. Digao sam ruke od toga dok se zvuk ne pojaca i ne nadjem nekoga ko zna odmah sta bi to moglo biti.
Proverio sam tada auto detaljnije, ulje u menjacu je bilo lepe bolje, medjutim mastio je na egr-u, to sam za sad ostavio da vidim da li je do turbine ili do njega u medjuvremenu sam zamenio sve diskove i pakne(ATE stavljeni), i primetio da turbina na 4000+ obrtaja odlazi u safe mod i tek posle paljenja-gasenja proradi, ali opet ista prica na 4000+ obrt.
Citao sam o tome i vidim da su ljudi pisali o cadji i prljavstini na krilcima i kvarovima ventila na turbini. Posto sam uskoro morao na put i nisam imao puno izbora odlucio sam da odem na more sa takvom turbinom(uplatio sam pomoc na putu) pa sta mi bog da. Pre toga svratio sam do jos jednog majstora koji je rekao da je turbina na izdisaju i da ne prelazim 2500 obrt., sto je nekih 110-120km u 6 brzini, to nisam mogao da prihvatim, posle me je jos naplasio da otvaramo glavu motora i proverimo ventile i bregastu, slazem se da nije lose, ali 2 dana pred put nisam mogao to da radim.
Krenem na put nabijem auto do 130km i ubacim na tempomat i cekam sta ce da se i tako do Beograda, ja da dam gas auto i turbina nista, poludeh ugasim auto i upalim u voznji nabijem gas i auto krene da ide lepo od tog trenutka pa do povratka iz Grcke (nekih 2400km) auto je radio bez ikakvih safe modova i gusenja. Tako da predpostavljam da je bila uprljana turbina tj. krilca na njoj. Ostao je i dalje problem mascenja egr-a, sveze ulje baca tamo, pa se pripremam da resim turbinu svakako i vidim da li je do nje ili treba menjati i egr ventil.
Od sitnica(ali zivaca kostaju) resio sam
- mikroprekidace u prednjim vratima, u zadnjim sam menjao bravu, jer je tesko zameniti sam mikroprekidac
- motoric prskalice farova(nisu radile prakalice)
- ksenone, bili kinezi, crkao jedan posle mesec dana, prodavac auta me ubedjivao da su dobri bili, ubaci sam philpsove iz Madjarske, dobio garanciju godinu dana, za sad sluze
- pocupao sam sarzer i kablove i ubacio onaj emilator sto imitira sarzer i izveo usb na jedini slobodan prekidac na tabli
- nabavio sam lampu za kasetu i popravio bravu kasete
- crklo mi bilo i otvaranje poklopca rezervoara, pa sam i to resio sa elektricarom jeftino ima tema
- pikslu zadnju sam popravio i preradio da ima usb ulaze umesto upaljaca i osvetljenje crveno, posto nije imalo
- osvetljenje luftera sam popravio(jedan malo svetli slabije pa cu morati to opet)
- kupio sam lajsnu u krovu sto ide u kanal za odvod
- ocistio odvod sibera i navukao odvodno crevo na gumicu(curila voda u auto) ocistio odvode ispod akumulatora
- napunio klimu i ocistio(dezinfikovao) inace je automacka
- morao sam vratiti fabricke lampice(osvetljenje kabine, bili ledovi, ali pocrkali), jedino ostali kod unutrasnjeg retrovizora
Ima sigurno jos necega, ali ne mogu se setiti svega

@Desmo
5.7 lit 130 prosecna, 6.5-7lit 150+ klima(natovaren skroz), gradska 8-10lit zavisno da li je zima i da li imam tesku nogu, ispod 8lit, moram da se vucem ko baba
Послато са SM-N910C помоћу Тапатока