Kao sto sam naslov kaze,a kako sam i obecao… Ostao sam u familiji,ali sam promenio fabriku. Odavno mi se taj auto nakacio za srce,ali sticajem okolnosti nisam bio u prilici da ga priustim sebi. Prvi Audi sam kupio sasvim slucajno. Drugi sa namerom. karavan mi je odgovarao i zbog posla,a i zbog porodice. Sada vise nemam potrebu za ogromnim gepekom karavanskog tipa,pa sam dosao u priliku da kupim sebi auto koji mi se svidja.
Sta je glavni pokretac kupovine? Mesec dana pre isteka rege sam stavio stari auto u oglase. Da probam,. Ako prodam -lepo. Ako ne-vozicu ga i dalje. Na sam dan isteka registracije dolazi mi kupac. Lako se dogovaramo i ja mogu da se fokusiram na par primeraka iz oglasa koji su mi pali za oko.
Sedam u auto i idem da pogledam tri passata. Sva tri su 2004, godiste. Jedan je 101 ks,dva su jaci. Na slikama svi ok. Vec iz iskustva znam da je slika jedno,a kad dodjes drugo.
Prvi Pajko kojeg smo pogledali sam i kupio. Da mi savest bude mirna,ipak sam otisao da vidim i druga dva. Nije daleko,pa nece da skodi. Nisu mnogo bolji. Pa, reci cu da moj nema kuku,a ova dva imaju. 500 Evra za tu razliku mislim da je mnogo. I ovaj crni sto je na slikama perfektan,kad se "opipa" ipak nije savrsen. Vracam se na prvi sto sam gledao,dogovaramo cenu i srecan sam kao malo dete. Sta cu kad volem!
Pita me prodavac kakada cu doci po njega. Kada? Teram o'ma!

Passat je srebrno sivi metalik. Nije nov,vidi se. Ima na par mesta gde je ocesano,ali nista strasno. Enterijer je ono sto mi se posebno dopalo. Full koza u crnoj boji. Sedista su dobro ocuvana,nebo stoji dobro,tapacirunzi na mestu... Trokraki volan... Od nedostataka bi mogao reci da nema tempomat. Mozda ga naknadno ugradim,ali nije mi toliko neophodan. Muzika nije nista posebno. Neki SONY kasetas. Radi dobro,ali je iz proslog veka. Zmigavci u retrovizorima nisu u top stanju. Desni je napukao. Levi citav,ali ckilji. To je sve ok za te godine. Voleo bih da ima hrom lajsne i to je nesto sto cu takodje mozda uraditi u buducnosti. Ipak,najvise mi problema zadaju kljucevi. Muku mucim jer ni jedan daljinac nece da radi. lampice na njima daju signal,ali su totalno mrtvi. To nesto kontam da mora da se nasteli,ali ne znam kako. Probao sam vise caka sa youtuba,ali nema rezultata. Kad zakljucam na vozaceva vrata ukljuci alarm,ali zadnja desna nesto zezaju. zakljucaju i odmah otkljucaju. Ako rukom zakljucam-drze zakljucano. Mrsko mi skidati tapacirung,ali izgleda da cu morati.
Sta jos da dodam. Felne originalne 16",gume 205. 96 KW-131 KS. Menjac sest brzina. Nista ne lupa,ne zveci.Ide kao tane! Nadam se da ce me dobro sluziti kao i njegov prethodnik. Jedva cekam da registrujem,da dobijem nove tablice pa da ga malo prosfrckam...