Autor Tema: Golf 5 lampica ulja  (Pročitano 6793 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nikola.Nikolic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Golf V 1.4 Gt
Golf 5 lampica ulja
« poslato: Mart 25, 2019, 12:12:56 posle podne »
Pozdrav, imam golf 5 1.4 Gt Benzin 103kw

Auto je nedavno bio kod majstora i radjeno je sve i svasta i kad ja vracano sve
Nije dobro stegao jednu stezaljku koja drzi crevo za dovod ulja na turbinu i tu je kapkalo ulje
Brat mi je bio na putu i upalila se lampca za ulje, stao je i auto je dovezen kuci na prikolici
Odneli smo kos njega i odma je pregledao i rekao da samo nije dobro zategnuto i da ce odma to resiti
E sad je sve resio sipao novo ulje i sve al lampica da fali je ostala da gori
Pogledao je na dijagnostici nema nikakvih greski, skinuo kleme vratio i dalje gori
Promenio senzor za novi i dalje gori
On mi kaze da nema nikakvih greski, i da je to bojka i da ce greska sama da se ugasi posle 2-3 dana
Al ipak me zanima vase misljenje, jel neko imao slican problem i da li zna da nije do neceg drugog
Neki savet nesto?

Hvala unapred, Pozdrav.

Van mreže TheViljuska

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.6d, Golf 4 TDI
Odg: Golf 5 lampica ulja
« Odgovor #1 poslato: Mart 27, 2019, 07:05:34 pre podne »
Auto NE SME da se vozi sa upaljenom lampicom za ulje, niti da radi motor duže od desetak sekundi ako se ne ugasi posle startovanja! Vrati auto tom tzv."majstoru" i neka on vidi zbog čega svetli i trebalo bi da o svom trošku popravi motor. Lampica može da se upali iz više razloga, najbezbolnije bi bilo da je neispravan senzor pritiska ulja, ali u tvom slučaju ne verujem da je to u pitanju, nego je nešto stradalo u motoru jer je ostao bez dovoljno ulja i podmazivanja. Možda su otišli ležajevi na radilici, možda pumpa za ulje, možda još nešto...sve mora da se proveri detaljno i kvar sanira, ali to može da bude i komplikovano i skupo! U svakom slučaju, na kraju menjaj i servis, jer nijedan pravi majstor ne bi smeo ni da pomisli, a kamo li da kaže mnušteriji da vozi sa upaljenom lampicom za ulje i da će motor sam da se popravi... Neverovatno!
« Poslednja izmena: Mart 27, 2019, 07:08:53 pre podne od strane TheViljuska »

Van mreže jveselinovic

• VW Početnik
Odg: Golf 5 lampica ulja
« Odgovor #2 poslato: Mart 27, 2019, 02:21:59 posle podne »
Ne znam za G5, ali kod cetvorke ima kvaka oko lampice za nivo ulja.
Na haubi ima mikroprekidac otvorene haube i ako je on neispravan lampica se nece ugasiti, jednostavno je to tako.
Pogledaj malo ima li nekih zica ( 2 kom) u bravi haube. Nadji mikroprekidac pa naprskaj nekim kontakt sprejem, ili blankiraj te zice i spoji ih na kratko.