Da predstavim i ja mog lubenicara. Nemam mnogo slika, ove su nacinjene kada sam ga doterao kuci.
Inace sve ostalo je napisano u naslovu.
Sto je meni bitno, nisam voleo ni karavane, ni dizele. Ceo zivot vozim benzince. A vozim skoro 17 god, a promenio sam mnooogo vozila. 10-tak godina sam imao firmu za prodaju polovnih vozila. Najvise sam vozi Renault i Mercedes. Naravno benzince.
Da skratim, ovaj ispao sasvim slucajno, jer pre svega nisam planirao prodaju proslog auta, i onda pri kupovini sledeceg, prodavac mi na pola puta (a prethodno smo se dogovorili), rece da je auto prodao.
Ja se vratih kuci, okrenem oglase, izaberem dva pasata. Oba karavana i oba dizela.
Jedan je bio 2008, 2.0 CR dizel, u sprtline opremi, i ovaj drugi, 2006 2.0 PD dizel. Prvi je bio skuplji 1000e, ali od opreme (koja se izdvaja, a sva novija vozila imaju fabricki dosta opreme), su bili bixenon i ona lepsa sedista. Medjutim, u voznji dosta trom, los na trapu, i plivajuci pri kraju. Registracija na isteku, i kad sam sabrao i oduzeo, mnogo ulaganja za vec visoku cenu.
Drugi, ovaj, sa odlicnom opremom, ali bez bixenon i 2 god stariji, ali u izuzetnom stanju. Na ime kupca.
U startu stariji, ali opremljeniji, nemam da placam prenos, opravku kvacila, i mnogo boljem stanju. Kad sam sabrao, za par godina, koliko planiram da ga vozim, razlika u ceni ce biti mnooogo manja, pa mi se ne isplati. A ni za facelift, koji odradjen, nema mnogo razlike na karoseriji.
Cim sam stigao kuci, odradio teh. I reg. (priznali mi bonus sa prethodnog auta, pa mi reg bila umanjena), kupio delove za veliki i mali servis, i zamenio prakticno sve sto se moglo zameniti prilikom servisa.
Eto, odlucio se za kupovinu, odabrao auto, bukvalno za sat vremena. Imam iskustva u kupoprodaju i znam da je sve sada relativno, i da niko ne moze ni za sta da garantuje.
Kasnije sam procitao da imaju probleme za siemens diznama, uljnom pumpom i cuvenim srafom natezaca. Nadam se da mene to nece da potrefi, ili da je vec to sredjeno... Ne moze da se predvidi...
Prvi pik mi je bio mercedes w204, insignia 2.0 T. Ali su po meni bili nerealno skupi. Skapirao da za ponudjeno novca nemam bolje od ovog i tako je pao passat. Da... bonus je to sto ga ima i moj rodjak u istoj godini i opremi, pa sam imao prilike da ga provozam ranije i da ne trazim nista ispod te opreme. I, naravno, maska i cuveni niklovani nosaci na krovu
Dosta sam pisao, evo slika. Slike su katastrofa i bukvalno je uzivo lepsi :D