Meni je najbitnija gradska voznja. 90% vremena sam po gradu.Po gotovu tih 4.7 ili kad napisu 5.2. Pa da li trosi 5 ili 6 na otvorenom me apsolutno ne brine. Razlika je 150 din na 100km.
U gradu, na prosecnih 17-20 km/h prosecne voznje, je vec nesto. Ja 90% vremena vozim gradsku, kreni stani. Moj passat 2.0 tdi, pun-pun potrosi izmedju 9 i 10 litara na 100km. 3 puta sam merio. Trenutno po ovom snegu je manja brzina, bukvalno prva-druga, ne gasim kad cekam decu iz skole, zenu iz prodavnice i trenutno je 10. Vrlo interesantno, ali je BC vrlo precizan. Toliko mi pokazuje i BC. Do sada, na dosadasnjim vozilima je BC bio precizan samo na otvorenoj voznji. U gradskoj je gresio dosta, pa nikada nisam vodio racuna. Na ovom je to tacno.
Evo skorasnjeg podatka. 190 predjenih kilometara, 17,5 litara. To je malo vise od 9, odnosno manje od 10/100 i ja racunam da trosi 10/100.
Toliko mi trosi i drugi auto koji imam, slicne tezine a malo vece snage. Grand scenic 2, 2.0 dci. Na otvorenom, passat zbog aerodinamike, trosi manje. Scenic je kao sifonjer, visok i trosi za skoro litar vise