Slucajno sam gledao ona dva debila kod Alvirovica pre dve nedelje. Lupaju gluposti i sve sto zele jeste da uteraju u zakon svaki sledeci harac jer su se opekli pre dve godine kad su zaustavljali vozila i oduzimali tablice, a zakonski nisu smeli jer tada zatamljena stakla nisu spadala u kociono upravljacki sistem za koje jedino moze da se uputi vozilo na vanredni tehnicki pregled. U medjuvremenu su i to prepravili kako im odgovara, a sad nastavljaju dalje jer ta agencija ne brine za bezbednost u saobracaju vec jedino brinu za bezbednost budzeta drzavnog aparata.
Zasto lupaju gluposti? Pa onaj sa govornom manom kao papagaj ponavlja "Svaka izmena na vozilu razlicita od fabricke zahteva atest" i to ponavlja kao mantru, to im je izgleda jedini logican razlog da legalizuju pljacku. Zasto pljacku? Pa zato sto sve naplacuju 20 i vise puta od realne vrednosti i njihovog ZVANICNOG cenovnika po radnom satu. Naplacuju koliko zele jer im se moze.
Imaju tu neke nelogicnosti jer npr na mom vozilu ima dvadesetak izmena od fabrickog vozila od farova, stopki, brisaca, bov, filtera vazduha, bobina, svecica, creva, osvetljenja, felni, zmigavaca, opruga, podbranika, a bogami i izmene softvera... Da li sad znaci da ja stavim cep od ulja od Audija i ja moram da radim atest? I ko ce da mi radi taj atest? Ko je dovoljno strucan da utvrdi originalnost i zakonitost i po kojim kriterijima je taj cep bezbedan za saobracaj ili ne?
Ili npr moj Golf ima atestirane folije u Sloveniji sve sa hologramom atesta na staklima koji je bio upisan u SLO saobracajnu. Da li to znaci kao i za prvu pomoc, da u Srbiji to nije legalno iako prepisuju sve iz EU zakonika.
Kako utvrditi da li je Rogi stavio legalnu foliju sve sa papirima, a ja sutradan stavio neku nedozvoljenu? Ili obrnuto.
Ovde pise da ce da ponistavaju registraciju verovatno i onda kad su pisali ko napravi saobracajni prekrsaj da ce da oduzimaju vozilo. Pretpostavljam da je klasican novinarski hype jer vozilo/vozac moze da bude u prekrsaju, a ne da poniste registraciju jer bi to onda znacilo da moraju da vrate novac koji je placen za tu registraciju.
Poenta je samo da se ozakoni pljacka.
PS Zakucan zadnji ekser u kovceg tjuninga u Srbiji