ja sam radio pre 10 dana atest i na cisto staklo (prednja bocna) izmerili da je 20% zatamnjenja a propustljivost svetla 80%, tako da sam ja radio napred 15% pa sad ne verujem da mi je vise od 30-35% napred a za oko je malo vise tamnije nego obicno belo staklo (fabricko)
Pozdrav svima,
posto planiram da stavljam folije na stakla, sto meni sto drugarima, pa ako bude ok, moze i po zelji ostalima :D eto malo reklame meni xexexe...elem nije to sto zelim da kazem ovde, tj da pitam...
Moze li neko strucan, ne licna misljenja , kao sto je moje, ili sta vec, vec strucno misljenje argumentovano da je to "zbog toga i toga" .
Citirao sam navedeni post jer mi je zapao za oko, pa me zanima strucno misljenje u vezi ovoga. Zamnjenje fabrickih stakala je 20% i stavis foliju, kao sto je planirao da uradi Ivke od 15% da li je to onda zamnjenje od 35%????
Moje misljenje logikom da nije, jer se ne mogu sabirati u ovom odnosu zamnjenja. Kao sto 10 zalepljenih folija od 10% nisi sto posto zatamnjenje. KO zeli to moze i da sam proveri spajanjem deset folija i nece biti crno crno, ok za koji tom ce biti zatamnjeno ali mene zanima u kojem je to procentu izrazeno zatamnjenje? Molim samo strucne koji mogu da argumentuju da odgovore ili ko se vec o ovome raspitivao.
Ako su stakla 20% i stavis foliju od 25% zatamnjenosti, po meni zatamnjenje tih stakla i propustljivost svetla je 25% odnosno 75%. Jer se meri poslednja tj najjaca vrednost. Isto bi bilo i obrnutom slucaju da su stakla 20% kao kod Ivketa i posle stavljanja folije od 15%,njemu bi isto bilo izmereno jer staklo od 20% ponistava foliju jer ima vecu vrednost. ovo je neko moje logicno razmisljanje ili eventualno da se ispravim moze se dodati koji postotak jer se stavlja dodatni sloj ali nikako ne za tu vrednost dodate folije na stakla.
Ne znam jesam li se zakomplikovao sa pitanjem i mojim postom

)) to mi je uza specijalnost :D