http://www.mini-box.com/picoPSU-120-power-...c=8&category=13 dosta ideja , na ovoj stani sam ja stao ali ako odete direkt iz menija na nesto videcete dalje sadrzaj , mrzi me da postujem direkt link
nasao sam SIS plocu sa Intel Celeron 1.3Ghz , integra VGA , ddr2 RAM 533 trazi, iTX dimenzija , dakle minijatura.
kuciste dodje skuplje od same ploce, za to imate neko od NOAH mini iTX serija, zavisno od ploce ali cena je 70-100e bar.
napajanje u tim kucistima je interno i vec je DC-DC 12V , problem je samo napraviti stabilizator napona pre toga.
problem br.2 , naci jeftin 7" TFT TOUCHSCREEN monitor , da to sve lepo izgleda kako treba a ne polu shabanske varijante.
hdd koji ide u kuciste je 3.5" ako ne koristite riser i dodatnu PCI karticu [mada what the fuck , imate 6 usb-ova, iskoristite ih ] ili 2.5 " [laptop hdd] ako ide riser i addon PCI card.
sto se napajanja tice iskreno , debilno je gurati UPS koji ce da dize napon na 220V pa onda da komp radi na 220V jer je ipak standardno napajanje preko 300W i pozamasno a cela gore navedena skalamerija sa sve dodatnog 12x12 coolera i ulstra slim dvd-a trosi tipa <120W. Dakle , na sajtu koji sam gore postavio imate neka resenja ali cisto sumnjam da to sljaka kako treba na DUZE staze.
prvo imate problem koji se zove 12V kad je ugasen i oko 13-14V kada auto radi , al dobro , naponski komparator bi to resio.
drugo imate problem sto neko voli da pali taj carPC i kad je auto ugasen. pa da dok je tako to upaljeno kokne kljuc u bravu i okrene kako bi upalio motor , e tu nastaje zestok problem.
moguce je da moze da se resi sa high-money investicijom kao sto je kondenzator [koji se koristi za car pojacala] koji je tipa 100tinak eura i on da stabilise napon pre DC-DC ispravljaca i komparatora ali vec stizemo do neke zestoke cifre za celo poduhvat.
ali , da se vratim na pocetak price , a to je , da za preko 1000e mozete da qpite npr Pioneer DVD player i to je to . a za manje para mozete da imate touchscreen DVD player sa windowsXP os-om, 120gb hdd-om [tooona muzike] , bt adapterom , gps-om , planom grada, internetom, mrezom , wifi-lan itd itttd.... uvek sam za OVO DRUGO ako vec imate para da date.
ako neko hoce da se dublje zaista pozabavimo sa ovime , samo mi je problem jebeni tft da nadjem , sve drugo imam i testiram )
moram da dodam ono sto mnogi mozda nisu videli a to je da , da bi uglavili TFT u tablu , morate da iscupate postojeci sistem ozvucenja, dakle kass/navigaciju ili sta vec imate.
dakle , u celu cifru morate da dodate i pojacalo i da razvedete od pojacala ka zvucnicima zice.
ali iskreno mislim da je nenadjebivo sa bilo kojim DVD playerom
cujemo se ljudi !