Autor Tema: Emissions workshoap  (Pročitano 2709 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Emissions workshoap
« poslato: Januar 07, 2017, 09:07:39 posle podne »
Pozdrav svima,

Pre neki dan poceo da mi izbacuje gresku Emissions workshoap na golfu 5 2.0 tdi,nema nikakvih promena u radu,sve normalno.Citao sam nesto po forumima i u vecini slucajeva se radi oEGR ventilu.Ne razumem se mnogo o svemu tome pa bih voleo da mi neko strucan ili koje vec imao isti slucaj pojasni sta bi moglo da bude,sta preduzeti jer nemam proverenog majstora pa da me ne zeznu bzv,vec da znam sta i kako...

Jos jednom hvala i srecan Bozic svima koji ga slave!

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
Odg: Emissions workshoap
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2017, 12:17:38 pre podne »
Srecan Bozic !

Meni se to desilo letos, inace sam sutradan trebao da krenem za Bgd iz Nisa i to mu je i bilo potrebno da se automatski pokrene DPF regenracija, otisao do bg-a vratio se vise se ne javlja.

Zakljucak: DPF filter se napunio cadji i potrebno mu je sagorevanje da izbaci cadj, to sagorevanje se vrsi na kada je tempreatura izduvne grane oko 1000 stepeni, regeneracija dpf-a se pali automatski, sto znaci treba mu neka duza voznja, malo veci obrtaji 2500-3000.

E sad to je bio slucaj kod mene i u vecini slucajeva to je u pitanju DPF filter,e sad taj E W moze da znaci jos nekoliko stvari pa cak i taj EGR
Nije ni vreme ni mesto, pogotovo vreme  :83 da vozis pri vecoj brzini i vecim obrtajima tako da na dijagnostiku pa vidi sta je
« Poslednja izmena: Januar 08, 2017, 12:34:25 pre podne od strane Bocko88 »

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2017, 07:01:21 posle podne »
Hvala na odgovoru!

U poslednjih mesec dva ga vozim sve na male relacije,sto se kaze ne moze ni da se zagreje do 90 stepeni,to se pojavilo dan posle veceri u kojoj sam presao 140km i pritom sam vozio prosecno 120 km/h nekad vise nekad manje,u svakom slucaju moram na dijagnostiku,a ako je neko imao slican problem ili zna nesto vise,slobodno neg podeli u ovoj temi...

Van mreže Radomir91

• VW Početnik
  • Auto: Golf V
« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2017, 10:39:07 posle podne »
Meni se to pojavilo na 1.9 TDI kad je puklo crijevo od vazduha.Culo se kako uvlaci zrak,pa je onda poceo da izbacuje crn dim,pa tek onda emission workshop se pojavilo.Moras na dijagnostiku svakako,moze biti jos stvari.
I would rather push a VW,than drive anything else!

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 10, 2017, 12:47:18 posle podne »
Evo me od majstora,kaze crkla klapna usisne grane,kaze,99% jer iskace osigurac tj crkava kad god ga zanima a i stvarno mi se zatrese kad ga gasim,kaze to je simptom.E sad,mora da se menja,jedna marka kosta oko 14 000 rsd a druga oko 20 000.Jel to moze da se ocisti,reparira sta god posto sam citao svasta,on kaze da ne moze i da je skroz crkla.Neki savet?

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 10, 2017, 01:11:41 posle podne »
Da,kaze da je elektronika crkla i da zato mora da se menja,iskljucio je iz onog dzeka i sad nema lampice da svetli,kaze mora jer ako ubaci crkava osigurac i nece mi raditi ventilator hladnjaka,tako da to je to.Jel ima nekih mana osim sto ce svaki put da zatrese pri gasenju,posto bih da odlozim zamenu za prolece jer imam dosta troskova?Covek rece da nema nikakvih problema osim ttesenja pri gasenju,pa bar malo da prolongiram?