Autor Tema: zupcasti kais-zamena vw polo  (Pročitano 4303 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže gost1vw

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw polo
zupcasti kais-zamena vw polo
« poslato: Avgust 13, 2016, 05:19:30 posle podne »
Pozdrav svima!
Vozim Polo iz 2001god 1.4,16v,55kw.Kupio sam ga pre 4 godine i uradio tada veliki servis kompletan i do sada sam redovno radio male servise. Interesuje me u kom vremenskom intervalu treba opet da radim veliki servis zbog zupcastog kaisa?Jer citajuci po internetu savetuje se na nekih predjenih 50.000km mada neki tvrde da moze i od 60-90.000km u zavisnosti od starosti automobila, njegovog stanja i dr.Ja za ovih 4 godine nisam presao puno,samo nekih 20.000km,ali sam negde nacuo-ali ne od majstora- da na nekim autima treba raditi veliki servis bez obzira na predjenu kilometrazu(koja bi u ovom slucaju trebala biti na recimo predjenih 50.000km),vec je navodno treba svakako raditi na vremenskom intervalu posle 4 godine jer se kao taj zupcasti kais koji je gumiran i od nekog kaucuka,moze vremenom istegliti,pa sam u nedoumici po pitanju vel.servisa.Ako neko zna nesto preciznije o tome,bio bih zahvalan na odgovoru.Znaci da li je bitna samo predjena kilometraza ili je bitno i vreme izmedju dva velika sevisa.Hvala

Van mreže gost1vw

• VW Početnik
Odg: zupcasti kais-zamena vw polo
« Odgovor #1 poslato: Avgust 14, 2016, 10:03:38 pre podne »
Moze i iz licnih iskustava.Za clanove koji voze VW Polo.Kako vi radite veliki servis?Na predjenu kilometrazu ili u vremenskom roku od 4 godine?Svaki odgovor je dobrodosao,mozete navesti godiste vaseg Pola i servisni interval. Jer ne daje mi se bas 300e ako ne moram. Presao sam kao sto napisah 20.000km,a ukoliko je vezano za kilometrazu onda imam ohoho fore do 50.000km

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #2 poslato: Avgust 14, 2016, 11:36:36 pre podne »
Vezano je i za kilometražu, a i za starost kaiša. Kilometraža 50-60000 km max, starost kaiša 5 godina, uz obaveznu proveru stanja samog kaiša na oko 20-30000 km. Znači da se pregleda da nije ispucao, u kakvom su stanju zupci, i to da se okrene ceo krug preko radilice, da se vidi ceo kaiš. Znači kad pregledaš stanje kaiša, ako je sve dobro, imaš fore još godinu dana, a može još i dve. Pozz
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže gost1vw

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Avgust 14, 2016, 06:51:28 posle podne »
Thanx!