Autor Tema: zvizdi (peva turbina) na b6 passatu  (Pročitano 6289 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DACO VW

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw passat b7
zvizdi (peva turbina) na b6 passatu
« poslato: Jul 12, 2016, 10:55:48 posle podne »
Pozzz svima...
Ne znam da li je neko imao ikad ovakav slucaj...
Passat B6 4motion 2008 bosh ubrizgavanje itd. Turbina ili nesto peva kad stisnes gas i to oko 2000 obrtaja ( izmedju 1800-2100) obicno ne jako ali pevusi... Napominjem da sam obisao tri majstora jedan je rekao da je hladnjak egr ventila, drugi ne zna, treci je rekao da se ne nerviram da skodi lepoti i da samo teram... Dijagnostika nista nije pokazala, auto ima 226000 km iz Nemacke sam licno doterao iz Minhena cappa car auto plac... Ne trosi ulje, koliko sipas toliko izvadis, dva puta sam isao na more i Crnu Goru, Ostrog, Srbija ,Zlatibor, Ravna gora, Vrnjacka Banja ( inace sam iz Backe Palanke) i nijedan problem nisam imao lepo vuce... Ne dimi, turbina ne jede ulje... Sta li peva na njemu ne znam... ako ima neko odgovor castim pice....

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
Odg: zvizdi (peva turbina) na b6 passatu
« Odgovor #1 poslato: Jul 13, 2016, 01:12:18 pre podne »
Moja se isto tako cula na g5 2007 kao sto opisujes, kao da par ulica dalje prolazi hitna zvuk otprilike, isto mi par majstora govorilo od da je crkla do da je to normalno za vw.. na kraju sam otisao do Zeravice u Novo Milosevo, momci istestirali rekli da je  prljava i da je izgleda malo van balansa, ostao je auto kod njih dva dana, turbina remontovana, oprana sredjena, sad se nista ne cuje radi lepo.. oko 100e je kostala parada..

Van mreže DACO VW

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 13, 2016, 08:23:03 pre podne »
Hvala puno na odgovoru, mada jel isto na 2.0 motor i 1.9 motor sto imas ti??? Mada u svakom slucaju pokusacu kod njega on mi nije pao na pamet a poznajem coveka...
Hvala puno...

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
« Odgovor #3 poslato: Jul 13, 2016, 09:29:09 pre podne »
I meni na b6 sto kazes pevusi turbina a ne trosi ulje i ne baca u safe mod. Tako da nista ne diram dok ne bude jedno od to dvoje prisutno

Van mreže cDa

• Hero Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 13, 2016, 10:29:49 pre podne »
Daco 1.9 je kod mene, a kod Zeravice sam otisao bas iz razloga jer jedan majstor kaze dobro je vozi, drugi da je gotova i da cu stamaniti masinu ako vozim, na fazon ako njegovi majstori neznaju, onda niko nezna. Vezali auto na dijagnostiku vozili se po selu, i odmah mi rekao covek, ima nepravilnosti prilikom punjenja, u vecini slucajeva znaci da je rotor van balansa, no to se vidi tek nakon otvaranja.

Van mreže DACO VW

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 14, 2016, 12:56:06 posle podne »
Reci mi jos samo jesi zakazivao kod Zeravice ili si upao kao padobranac?? Jel moram se organizovati sa dva auta do Novog Miloseva?? Ne bih da dodjem a on na godisnjem ili ne moze danas da me primi itd.
Hvala puno na pomoci kad se zavrsi remont stacu u Kikindu da pocastim pice...

Van mreže cDa

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Jul 14, 2016, 05:07:09 posle podne »
Zvao u petak da zakazem, zakazali mi za ponedeljak odmah, ima vise majstora, velik je servis ne radi samo jedan covek. Slobodno zoves, objasnis sta ti treba pa  ti kazu da li je potrebno ostaviti auto, ja sam iz kikinde pa mi nije bio problem da ostavim auto

Van mreže DACO VW

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 20, 2016, 11:27:02 posle podne »
resio sam problem kod Zeravice...
oko 15500 me izasla parada, mehanicki turbina odlicno samo u velikom debalansu... Sutra kupim auto i nadam se da vise necu imati problema... to mi je jedini problem sto sam imao na pasatu u toku par godina koliko je kod mene... isto su dva dana testirali turbinu i auto...

Van mreže NaZgul

• VW Početnik
  • Auto: Passat
« Odgovor #8 poslato: Jul 24, 2016, 09:21:43 posle podne »
Isto mi se ponasa auto b6 2.0, samo sto slabo vuče do 2200 obrtaja i onda cimne kao blesav