Autor Tema: Problem sa gubitkom snage!?  (Pročitano 1129 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Hasky

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5
Problem sa gubitkom snage!?
« poslato: Jun 11, 2016, 12:07:04 posle podne »
Pozdrav drugari,  passat b5 1,9tdi 85kw 2000 pumpa dizna. Javlja mi se problem sa gubitkom snage pa me zanima da li je neko imao slican problem, sta bi moglo da bude problem itd. 
Obicno se desava na 2200-2500 obrtaja i uglavnom na uzbrdici ili pri dodavanju gasa pri preticanju. Dakle auto normalno vuce do tog trenutka i onda izgubi snagu i usporava konstantno i pri tome kada se ponovo nadjem na ravnom terenu nece da ubrza-ukljuci turbinu sve dok ne ugasim auto-kontakt i ponovo ga ukljucim (to mu dodje kao neki reset). Nema pravilo koliko se cesto to desava nekad u vise puta u kratkom periodu a nekad bas retko (mada zavisi i od terena i agresivnosti u voznji). Pricao sam sa nekim ljudima-majstorima i neki kazu turbina, drugi EGR ventil, neki creva-falsh vazduh, neki da treba da se radi ciscenje turbine itd... tako da sam u potpunoj konfuziji. Neznam sta da menjam a nemam bas ni poverenja u svakog majstora, narocito jer svi na opis daju razlicitu dijagnozu. Da napomenem i to da sam motor radio pre 6k i u medjuvremenu sam dolio oko 2l ulja (motor je suv ko barut, pa je neka pretpostavka da turbina pojede to ulje). Neki predlog,savet, misljenje sta god, eventualno preporuka nekog dobrog majstora koji nije prevarant u okolini Smedereva (50km) jer sam totalni lajk sto se tice te mehanike pa nebi da me zavrce da menjam i sta treba i sta ne. Ukoliko je turbina da li je bolje odraditi remont postojece i gde? ili staviti drugu polovnu?.Unapred hvala svima na odgovima.
« Poslednja izmena: Jun 11, 2016, 12:10:16 posle podne od strane Hasky »

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Odg: Problem sa gubitkom snage!?
« Odgovor #1 poslato: Jun 11, 2016, 05:08:30 posle podne »
Malo pročešljaj forum i malo guglaj, sve je već tu rečeno. Evo to ti je to http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=69190.0;topicseen, uglavnom, auto ti ulazi u "safe mod", verovatno zbog visokog pritiska u usisnoj grani, ventil N75 "isključi turbinu". Idi prvo na dijagnostiku da vidiš šta kaže, koja je greška, ali moraš svratiti na očitavanje kada ti se to desi, jel' ako ugasiš auto, greške nema, osim ako ti to neko ne pogleda sa VAG COM-om, ili VCDS-om, oni pamte greške. U 99% slučajeva ide se na čišćenje "varijabile" turbine ili na remont. Što se tiče, da li da tvoju nosiš na remont ili polovnu? Naravno tvoja na remont, tj. čišćenje.
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže Hasky

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5
Odg: Problem sa gubitkom snage!?
« Odgovor #2 poslato: Jun 13, 2016, 04:07:05 posle podne »
Hvala na odgovoru