Autor Tema: Problem sa bravom na vratima  (Pročitano 1968 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
Problem sa bravom na vratima
« poslato: Jun 10, 2016, 12:19:41 pre podne »
Imam jedan problem sa bravom na vozacevim vratima. Znam gde je bag, ne znam sad kako se to zove ali evo slika.

Problem sa tom polugicom je kad recimo otvorim vrata iz prvog pokusaja, ono se ne vrati gore tj ne digne se taj pipak i auto ne registruje da su vrata otvorena sto automatski znaci da se svetla unutar kabine ne pale, sve dok ja prstom ne pomerim milimetar-dva tu polugicu na gore e tek onda se upale svetla unutra i registruje auto da su vrata otvorena. Uz te sitnice ide malo veci problem a to je zato sto mi se automatski zaljucava auto kada otvorim ova vozaceva vrata posle nekoliko sekundi jer auto misli da su vrata zatvore, ta polugica ostane dole ne vrati se dovoljno i onda mi automatski zakljuca sva ostala vrata a ova moja ostanu otkljucan, tako se mogu zeznuti nekad mi se desavalo da kao zakljucam auto daljinski, a ustvari samo ostanu zakljucava ostala troja vrata dok ova vozaceva ostanu otkljucana. Moram prvo otkljucati da se sva otkljucaju i tek onda da zakljucam da bi se zakljucalo..
Eh sad, ja sam konto da se tu prasine nakupilo pa otezava toj polugici da se dize, prsko sam wd-40, cistio, stavljo neku mast ali nista nisam uspeo resiti, evo par meseci me to zeza. Uvek ono milimetar-dva fali da se jos podigne. Recimo, otvorim vrata i nista se ne desava, ne registruje auto da su otvorena, e onda ja njih polako cimnem kao da zatvorim ali ne skroz, samo da ta polugica dodje do onog sivog poluovalnog prstena na koji udara ta polugica kad se vrata zatvore, i cim malo dotaknu vrata taj sivi poluovalni prsten tek onda se popale svetla, takodje ni ono svetlo dole na vratima u cosku ne svetli dok ne pomeri se ta polugica. Kako da to sam popravim, sta da uradim jer nisam nikad otvarao vrata moze li se sta ovako uraditi bez da rasklapam vrata?

Van mreže GomY

• Sr. Member
  • Auto: Bus Plus
Odg: Problem sa bravom na vratima
« Odgovor #1 poslato: Jun 10, 2016, 10:14:46 pre podne »
ta polugica, sto ti kazes je ovlozena nekom glupom tankom plastiom, koju unutra sjebe mikro prekidac i kaci za nju, zato nece da se vrati odma. najbezvolnije je da probas wd sprejom da poprskas to, ako proradi dobro je, al nece dugo, a druga opcija ti je da skines bravu, rastavis i manes tu plastiku, da mikro prekidac ide na metal, stavis masti i rijesen problem. tako je bilo kod mene. samo sto je to meni pojelo i plastiku na mikro prekidacu

Van mreže Frt69

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDi
Odg: Problem sa bravom na vratima
« Odgovor #2 poslato: Jun 10, 2016, 03:05:46 posle podne »
Prsko sam sa wd nije pomoglo, i to dosta sam prsko nekoliko puta. problem sto ja ne znam rasklopiti vrata, sta sve treba da se poskida da dodjem do te plastike da je izvadim? :)