Update

Pojavio se prvi Check Engine, posle 33k kilometara predjenih od kad je kod mene ... Dijagnostika rekla lanac se istegao, standardna boljka ovog motora.
Posto je vec bio rastavljen, resio sam da promenim sve sto je bilo negde pri kraju. Tako da nov lanac, lancanici, PK kais, roler, spaner, svecice, prednje i zadnje plocice, mali servis ... Trazio sam oem delove, tako da je bio poveci udarac na dzep.
Malo pre toga me je zezalo prvo paljenje ujutru, hladan start i to samo kad je bas hladno ... Gasio se prva 2-3 puta. MAP senzori promenjeni, usis ocisnjen skroz, izduv i brizgaljke isto - sve kako treba nakon toga.
Mislio sam da je to to sto se tice motora, ali se oko 500km posle svega pojavio novi problem. Posle hladnog starta puca iz auspuha i oseca se dosta gorivo, traje 15ak sekundi i to je to, do sledeceg hladnog starta. Dijagnostika pokazuje da je smesa previse bogata na leru i na 3 cilindra detektuje lose paljenje (Misfire) i to samo 15ak sekundi. Naravno, nema Check Engine. To jos nisam resio, nema nikakvih problema u radu posle toga, u voznji vuce isto kao pre, trosi isto takodje, ne cuje se ... tako da je tesko naci sta je sad.
https://www.youtube.com/watch?v=4kO6R_SpWbE - Ista stvar koja se meni desava.
Sad malo vedrije teme

Neke u pokretu:

I Multimedija RCD330, verzija sa Apple CarPlay i Android Auto-m ... Odlicno radi, sve pohvale.

Odradjen je i remap u BoboSport-u, super zadovoljan za sada, 26ks 50nm. Ne mogu da nadjem grafik, ubacicu kada budem.
To je to za sada, imam u planu jos neke stvarcice, ali to otom potom. Dosta za sad.