Autor Tema: Gume za sve sezone  (Pročitano 3730 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže eprodajaguma

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
    • auto gume
  • Auto: Golf IV
Gume za sve sezone
« poslato: Maj 20, 2016, 12:43:50 posle podne »
S obzirom ad su nam zime sve slabije, to jest da je snega na putevima malo, mislim da polako all season gume postaju sve popularnije, posebno ako ne vozite često svoj automobil. E sad koje gume od tih za sve sezone kupiti?
Po meni su Vredestein sasvim dobre a i cena je ok za njih.

http://eprodajaguma.com/gume/vredestein-quatrac-5-all-season-205-55r16-91h-

Da li neko ima preporuku za neku drugu marku. Cujem da su Michelinove jako bucne preko leta da se voze, Savine takodje.
Mislim da su i Nokian dobre ali nisam ih vozio.
nemam potpis

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Gume za sve sezone
« Odgovor #1 poslato: Maj 20, 2016, 12:49:14 posle podne »
Zimsku gumu Nokian radi sa pahuljicom a ne ovo sto si naveo. Greota bi bilo Nokian voziti leti. Ko ga vozi zimi zna zasto to pisem. Ko malo zimi vozi automobil i ne mora voziti kada je sneg ili led na kolovozu pa samim tim i ne mora ni kupovati zimske gume ili ti za sve sezone. Moje misljemje.
Boban-Rus

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #2 poslato: Maj 21, 2016, 02:47:09 pre podne »
Ne radi se samo o snegu na putu, letnj guma ne trpi zimske temperature, kao i obrnuto. Voznju zimske gume leti smatram kao nuzno zlo, ali iz iskustva znam da se ta guma mnogo brze unisti.
Ne mogu da kazem da imam neko veliko iskustvo, ali jos uvek nisam naisao na gumu koja trpi sve sezone, to je moje misljenje.

Van mreže eprodajaguma

• VW Početnik
    • auto gume
  • Auto: Golf IV
« Odgovor #3 poslato: Maj 21, 2016, 10:53:17 posle podne »
Naravno,letnja ima najbolje performanse od 7 stepeni celzijusa i preko, a zimska ispod. All season bi trebalo da daje optimalne performanse od -10 pa do +30 stepeni

E sad,ove all season su vise za podneblja sa umerenom klimom gde su varijacije u temperaturi male. Kod nas su odstupanja velika, od +40 do -25 na primer.
Ali u zadnjih par godina su manja odstupanja, tako da, ako se nastave ovakve zime mislim da komotno moze da se prodje sa all seazon gumama.
nemam potpis

Van mreže Dragicevic

• VW Početnik
  • Auto: VW GOLF 5 1.9 TDI 2005g
« Odgovor #4 poslato: Maj 23, 2016, 02:26:06 posle podne »
Ja na golfu imam all season gume. U pitanju je Kleber. Zbog finansijske situacije a i slabe voznje zimi njih sam sad imao(imam i dalje). Moje neko misljenje je da mogu da se koriste zimi komotno ali ako upadnes u malo dublji sneg,tad malcice nastaju problemi. Desi se ponekad da izadjes iz snega,a ponekad i da se izvuces iz snega ali sa dugim proklizavanjem. Doduse ja na golfu imam ASR tako da je ponekad bio od koristi. Ono sto mogu da posluze je i za kisu. Isto i tu sam sad kad su bili kisni dani bile solidne. Grip je bio solidan i zadovoljavajuc. Evo sad su temperature skocile iznad 30 pa cu da vidim kako se tu ponasaju. Inace ne planiram jos dugo ove gume da koristim.Do sledece zime,pa onda Miselin Alpin.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #5 poslato: Maj 23, 2016, 03:31:30 posle podne »
All season gume su dobre za ljude koji automobil koriste samo za kod lekara i na veselja.... svi koji prelazimo malo više letnja/zimska.....
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve