Problem i izluđuje me do Iznemoglosti. Imam POLO CLASIC 1,4 / 44kW / 1996.god. Crkao menjač odnosno nisam mogao da ubacim ni u 1, 2 i rikverc. Po preporuci da se ne isplati popravka zbog cifre, kupih polovan menjač i sve to sa ugradnjom 170e. Ali ... ja ne mogu bez tog ali. Prvi polovni menjač polovni pištao u 5-oj i pokaziva da pri brzini od 90km/h motor se vrti 3000 o/min. Sa menjačem, koji je crkao, sve je to izgledalo 2500 o/min pri 90km/h i 4000-4100 pri 140km/h. Stavljen drugi polovni menjač, nadam se da je tako, nema pištanja i obrtaji bili korektni, kao kod crklog menjača. Ali . . . opet to ali. Prestade da pokazuje kolika je brzina. Zamenjen davač i posle 10min i on prestade da pokazuje brzinu. Danas ponovo zameniše i davač i pinjon pa brzina proradi ali sad je opet 90km/h 3000o/min. Ovo me izluđuje jer ako je to tačno znači opet 500 obrtaja više za iste brzine, pa se pitam šta je onda sa potrošnjom goriva?
Pomoć. Pre pitanja da naglasim, da je 90km/h pri 2500o/min kada sam bio sam u kolima a kada nas je bilo 4-voro uz mala odstupanja u +. Treba mi brz odgovor jer imam još par dana da odlučim o tome dali prihvatam ovaj menjač ili ne. Pitanje svih pitanja je:
KOLIKI OBRTAJI TREBA DA BUDU PRI BRZINI od 90km/h? ili sam samo u tripu.