Autor Tema: Golf 3 1.9 TD - Pukao sraf radilice  (Pročitano 3453 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miroslav Dzajka

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 3 1.9 TD
Golf 3 1.9 TD - Pukao sraf radilice
« poslato: Mart 07, 2016, 06:53:43 posle podne »
Pozdrav svima

Katastrofa ..... vec duze vreme mi se cuo piskavi zvuk kao da nesto kaci lim. Pre dva dana mi se auto ugasi u voznji i uz to gasenje se cuo zvuk krljanja. Danas skinem poklopac ventila sve ok, zatim pocnem da skidam zastitu zupcastog i vidim da mi je sendvic remenica ispala sa sve zupcanikom radilice!!!!! Tacno sam znao sta se desilo. Izvadim je i poskidam kaiseve, zupcanik pukao po obodu i sraf radilice isto pukao i ostao u radilici. I veceras procitam da je tom modelu motora to mana. KAKO NE NALETI NA TU INFORMACIJU PRE DVE NEDELJE.

Molim vas svako ko je imao taj problem da mi odgovori sta je u toj situaciji najbolje jer cujem da masa njih koji su imali taj problem radili na prebacivanju te remenice na TDi remenicu. 
« Poslednja izmena: Mart 07, 2016, 07:42:38 posle podne od strane Miroslav Dzajka »

Van mreže travelman

• Hero Member
  • ... bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu ...
  • Auto: Y- line
Odg: Golf 3 1.9 TD - Pukao sraf radilice
« Odgovor #1 poslato: Mart 07, 2016, 07:09:12 posle podne »
Ja sam nekada davno imao taj slucaj ...   :62 .... sva sreca da mi se to desilo u toku verglanja a ne u toku rada motora pa nije doslo do krivljenja ventilai i ostalih zajebancija ... mada, moglo je ali nije. Ne znam detalje popravke ali se secam da je majstor kod nekog iskusnog strugara pravio nov taj deo sa ojacanim jezickom ili kako se vec zvao. Najgore u svemu tome je sto je na motoru bilo sve full novo i presao je tek 16000 km posle generalne. Posle popravke presao je jos 100.000, ali sva sreca da nije nista bio pokrivio.

Jbg, moje iskustvo sa tim ...
...
Ma kakav RR ... LL je zakon ...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Ti vozi ali da znas da moze da te ostavi na putu, nemoj daleko ...

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #2 poslato: Mart 07, 2016, 07:11:19 posle podne »
u nekim slucajevima se mora radilica popravljati na mjestu gdje utor sa remenice sjeda
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 07, 2016, 07:39:10 posle podne »
E to sam cuo ... mislim citao o tome. ali koliko ja vidim nije ostecena radilica samo je sraf pukao i polomio se zupcanik.

Mislim mehanicar sam po struci ali nisam radio to nesto dugo godinu dana samo. Tako da neznam koliko sam precizan u tome
« Poslednja izmena: Mart 07, 2016, 07:41:08 posle podne od strane Miroslav Dzajka »

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #4 poslato: Mart 07, 2016, 07:43:56 posle podne »
Evo ti razlika između TD i TDI.

Da bi se zupčanik sa TDI postavio na TD radilicu potrebno je varenje i brušenje kao na slici dole.

Možda vizuelno kraj radilice izgleda dobro, ali sigurno ima lufta, ako misliš samo da staviš novi zupčanik.
Remenica sa kvačilom na alternatoru ublažava problem.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Mart 08, 2016, 10:31:48 pre podne »
Pa dobro to je onda komplikacija ali jeli dovoljno samo obraditi celo radilice ili mora ujedno da se za toliki deo i zupcanik obrije?????