Vec neko vreme sam imao problem na mojoj Alhambri sa klimom ,naime za jedno mesec ,mesec i po klima iscuri. posle odlaska kod 2-3
takozvana majstora za klime i bezbroj punjenja ,ja na netu pronadjem boshovo servisno upustvo i napomenu da Alhambra i Sharan imaju problem sa poklopcom susaca klime tj. auta proizvedena do 10/2002
Sipa se voda u cev susaca klime ,na poklopac i ako izlaze mehurici to je problem.i kod mene je bilo tako,narucio sam novi susac (patronu) sa poklopcem i dihtung gumicama i zamenio stari . Tad sam otisao kod klima majstora da mi napuni klimu i on je odradio automatski ciklus koji je podrazumevao pola sata vakumiranje i punjenje 700grama gasa i 10 grama ulja.
Vozio sam auto mesec dana i ponovo otisao da proverim koliko ima gasa u njega. Izvadio je covek 1480 grama .
Kad sam ga pitao otkud toliko on nije imao predstavu i pricao kao to je staro ulje koje je tu bilo.
Masina mu je Brain bee italijanska bas dobra.
A sistem sam ja fizicki otvarao pri zameni tako da je bio prazan sto se tice gasa.
Dali ima neko predstavu sta bi moglo to da bude i da mi pojasni sam proces punjenja
Kod mene pise 700+50 grama staje u sistem